Nordjyske Nyskabere, dem har vi her på TECHCOLLEGE

 

Tillykke til ICA Smart Seat, som dommerne honorerede med førstepladsen. ICA Smart Seat har fokus på at afhjælpe tryksår for kørestolsbrugere gennem brugen af et særligt selvjusterende sæde som via dataindsamling gennem sensorerne i sædet kan måle og registrere brugerens måde at sidde på. Og dermed vil det mere kunne reguleres og gøre sundhedspersonalet opmærksom, hvis et tryksår på vej hos en borger.

Præmien var 25.000 kroner til produktmodning og advokat-, revisor- og marketingbistand til videreudvikling af ideen. Oveni modtog de vindende elever en vandrepokal i bronze på en granitfod – og den er ikke til at overse, for den måler 1,5 meter i højden og vejer 200 kg!

Dommernes begrundelse for valget af ICA Smart Seat.:

- Det har været en fornøjelse at se fem stærke præsentationer, og det har været en svær beslutning. Vi har drøftet, hvad der skal vægtes højest. Er det realiserbarhed, innovationshøjde eller samfundsmæssig værdiskabelse?

Vi er endt med at vælge en idé, som adresserer en samfundsmæssig problemstilling, og hvor løsningen gavner både den enkelte og samfundet. En idé som er opstået i spændingsfeltet mellem forskellige kompetencer.

Dommerpanelet bestod af iværksættere og virksomhedsejere, erhvervsudviklere samt politikere fra Regionsrådet.

Det andet hold fra TECHCOLLEGE har udviklet - Clipsable - en plastikklips, der kan holde styr på ledninger i en ambulance, der ellers har det med at skabe et uoverskueligt rod og ”ledningsknuder”. Ligesom det vindende TECHCOLLEGE-hold er Clipsable sammensat af elever fra elektriker-, industritekniker- og data- og kommunikationsuddannelserne på TECHCOLLEGE og elever fra SOSU Nord.

Det tredje hold fra TECHCOLLEGE var elever fra Aalborg Tekniske Gymnasium, som stod bag ideen DSS – Danish Shading Solutions, en særlig foldbar ekstra-solskærm til bilen, som kan placeres under den eksisterende skærm, der så kan foldes ned under hovedskærmen og på den måde imødegå problemer med, at bilisten bliver blændet af blandt andet lavthængende sol.

Bag innovationskonkurrencen Nordjyske Nyskabere står regionsrådet i Nordjylland, og konkurrencen er med at understøtte udviklingen af ideer, som eksempelvis skaber værdi økonomisk og samfundsmæssigt. Alle unge på nordjyske ungdomsuddannelser kan deltage. 

Billederne er taget af Fotograf Aalborg 


Seneste nyheder

TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

21-05-2024

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE's rolle i at forberede elever til rumindustrien med praktiske færdigheder og teknisk ekspertise. Se mere om deres succeser og indflydelse.

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Vis flere