Folkeskoleelever i køkkenet

 
Et billede

Fodbold i Nørhalne, solbadning på Tenerife, klitbestigning i Vrensted eller måske en tur i haven? Det er så forskelligt, hvad vi kan lide at bruge vores sommer på, og heldigvis er der noget for alle.
På TECHCOLLEGE havde food-afdelingen i uge 27 besøg af 12 friske, unge mennesker fra 8.-10. klasse, der gerne ville bruge en uge af deres sommerferie på at prøve kræfter med kokkefaget.

undefined

Vores dygtige lærer, Flemming Graff Horup – og de flotte ord får han ikke udelukkende med på vejen, fordi undertegnede fik lov til at smage på maden – brugte de fem dage på at lære de unge mennesker om alt fra hjemmelavet fastfood over sunde snacks og ’mormor-mad’ til fredagens afsluttende tema, der meget passende var ’desserter’.

undefined

Fredag blev sommerskolen afsluttet – som de øvrige dage – med at smage på resultaterne af elevernes hårde arbejde, og så var der selvfølgelig også tid til at snakke om sommerskolens forløb.

undefined

- Det har været rigtigt sjovt at lære at lave forskellige retter og bruge forskellige råvarer, fortæller Katrine, der ikke rigtigt ved, om hun ligefrem kunne tænke sig at være kok.
- Men det har været rigtigt spændende at prøve, og det er da sjovere at komme ud og lære noget nyt end bare at sidde derhjemme i en hel uge.

undefined

TECHCOLLEGE afholder også sommerskole på vores agri-afdeling i uge 28.
Sommerskolerne er en del af EU’s socialfondsprojekt ’Den Erhvervsfaglige Vej til Succes’. Projektets overordnede målsætning er at få flere ind på erhvervsuddannelserne samt at få flere til at gennemføre uddannelserne.
Læs mere på projektets hjemmeside.

undefined

undefined


Seneste nyheder

Danmark vinder VM guld i håndværksfag i 13 år

23-09-2024

Oscar Dahl Nielsen fra Aalborg skal dyste til WorldSkills

09-09-2024

Magnus Skov Nielsen fra Tårs skal dyste til WorldSkills

05-09-2024

Vis flere