Velkommen til TECHCOLLEGE

 

Som forælder kan det være svært at gennemskue, hvad de forskellige ungdomsuddannelser går ud på, og hvilken en der er den bedste for ens barn. På TECHCOLLEGE har vi mere end 30 forskellige erhvervsuddannelser og 18 forskellige EUX-uddannelser, der uddanner unge direkte til erhvervslivet.

På denne side kan du forhåbentlig finde svar på de spørgsmål, du har. Du er også meget velkommen til at kontakte os i chatten her på hjemmesiden, på Facebook, over telefonen eller via mail. 

God fornøjelse!

/TECHCOLLEGE

Hvad er en erhvervsuddannelse - og hvad er EUX?

I Danmark findes der mere end 100 forskellige erhvervsuddannelser. Her på TECHCOLLEGE har vi mere end 30 forskellige erhvervsuddannelser og 18 EUX'er.

EUD (erhvervsuddannelse)

En erhvervsuddannelse er en praktisk ungdomsuddannelse, der giver adgang til et bestemt erhverv. Man kan begynde direkte efter folkeskolen - eller senere. Man skal dog have bestået både matematik og dansk ved afgangsprøven i 9. eller 10. klasse. Nogle uddannelser kan man kun gennemføre, hvis man kan finde en læreplads. På andre uddannelser er der skolepraktik.

EUX (Erhvervsfaglig studentereksamen)

En EUX er en uddannelse, der kombinerer gymnasiefag og en erhvervsuddannelse. Den er derfor mere boglig og teoretisk end en almindelig erhvervsuddannelse, og når man er færdiguddannet, får man både en studenterhue og et svendebrev. Derfor har man mulighed for at læse videre på en videregående uddannelse på blandt andet universitetet. 

Fælles for alle erhvervsuddannelserne og EUX'erne er, at undervisningsformen veksler mellem praktikperioder, hvor eleverne er ude i en virksomhed som lærlinge, og teoretisk og praktisk undervisning på skolen. Desuden får eleverne løn under uddannelsen, så snart de har indgået en praktikpladsaftale med en virksomhed.

I modsætning til andre ungdomsuddannelser, herunder STX(gymnasiet), HTX, HHX og så videre, kan man efter en erhvervsuddannelse eller en EUX tage et job som faglært murer/tømrer/frisør/mediegrafiker/andet ligeså snart man er færdiguddannet. Man kan også vælge at læse videre, hvis det er det, man vil. 

Hvad er TECHCOLLEGE?

På TECHCOLLEGE uddanner vi landets dygtigste unge i et tæt samarbejde med erhvervslivet i Nordjylland, så vores elever får en meningsfuld uddannelse, der matcher de kompetencer, der efterspørges ude i virksomhederne. 

TECHCOLLEGE er efterhånden en gammel skole, der blev grundlagt tilbage i 1805. Dengang hed den Aalborg Tekniske Skole. Siden er den vokset støt og har skiftet navn til først Tech College Aalborg, og nu TECHCOLLEGE. I dag er vi Nordjyllands største erhvervsskole, fordelt på 5 adresser i Aalborg og omegn, og rummer 3300 elever og 600 ansatte.

På TECHCOLLEGE udfordrer vi de unge individuelt, så de uanset baggrund og niveau har mulighed for at få maksimalt ud af deres uddannelse. Vi deltager hvert år i DM i Skills, som er en landsdækkende konkurrence inden for mange forskellige håndværksfag. I 2020 var vi den mest vindende skole ved DM i Skills 2020 - med hele fem medaljer! Det er vi ret stolte af :-)

// Læs mere om studiemiljøet på TECHCOLLEGE

Hvilken uddannelse skal man vælge?

Læs mere

Den gode skolegang

Læs mere

Nyhedsbreve til forældre

Læs mere

Unge fra fritidscentre lærte om fritidsjob og mayo

40 unge fra fritidscentre i Aalborg Kommune var på kursus på TECHCOLLEGE, hvor de lærte om det at have et fritidsjob og hvilke muligheder, der er på arbejdsmarkedet for unge under 18. Og så skulle de selvfølgelig en tur i køkkenet og prøve at blive sat i arbejde.