Søg
EUX – BLIV ERHVERVSFAGLIG STUDENT
Fra sommeren 2019 kan du starte på 18 uddannelser med EUX på TECHCOLLEGE! 
Så kan du få en studenterhue og blive:

// Automatiktekniker

// Bager & konditor

// Bygningsmaler

// Datatekniker

// Elektriker

// Ernæringsassistent

// Frisør

// Gastronom

// Industritekniker

// Kosmetiker

// Landmand

// Lastvognsmekaniker

// Murer

// Personvognsmekaniker

// Smed

// Tjener

// Tømrer

// VVS-energispecialist

 

En studentereksamen med praktisk erfaring

EUX giver dig både studentereksamen og praktisk erfaring. Hvis du engang vil læse videre til f.eks. ingeniør, har du den fordel, at du selv har stået med fingrene i de materialer, ingeniørarbejdet handler om. Er du EUX-tømrer, ved du, hvordan træ er at arbejde med. Hvis du er EUX-mekaniker (lastvogns- eller personvogns-), har du praktisk erfaring med motorer osv. Du ved med andre ord, hvad du kan forvente af materialerne – og af de håndværkere der skal arbejde med dem.

  

Efter et år begynder du at tjene penge

Du starter med ét års grundforløb på skolen, hvor du har både håndværks- og gymnasiefag. 

På andet år begynder hovedforløbet, hvor du i praktik i en virksomhed, hvor du samler praktisk erfaring – mens du samtidig har perioder på skolen med flere håndværks- og gymnasiefag. Det veksler cirka hvert halve år mellem praktik og skole. På hovedforløbet får du elevløn, så efter det første år, begynder du altså at tjene dine egne penge.

Og hvis du ikke kan finde en virksomhed, der vil tage dig i praktik, har vi på TECHCOLLEGE skolepraktik, hvor du kan samle den praktisk erfaring med forskellige opgaver. Der er skolepraktik på de fleste af EUX-uddannelserne på TECHCOLLEGE. Udbyttet er stort set det samme - dog er lønnen lavere…

 

Hvad kræver EUX?

EUX er ikke for alle. EUX er for dig, der ikke vil vælge noget fra. Dig, der vil have en faglig uddannelse og vil have et ekstra godt udgangspunkt for at læse videre bagefter. Du skal både være god til at bruge dine hænder og dit hoved. EUX-elever har kortere tid til at lære både håndværket og gymnasiefagene, så du skal være villig til at yde en indsats.

Den erhvervsfaglige studentereksamen er bestemt ikke den letteste ungdomsuddannelse, du kan tage. Men hvis du har gåpåmod og store ambitioner, og hvis en afvekslende uddannelse med engagerede lærere er noget for dig, så er EUX et godt valg. 

Du tilmelder dig på Optagelse.dk. Se her, hvordan du tilmelder dig.

 

 

Næste hold starter til oktober

Bliv murer, maler, elektriker, tjener eller kok!

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

EUX-tømrer vandt DM i Skills

Jesper vil gerne have mulighed for at læse videre engang

Seneste nyt

Kokkeelev på egne ben som 16-årig: Man får mest ud af at sige ja

  1. Øster Uttrup Vej
  2. Sigrid Undsets Vej
  3. Teglværket