Søg
EUX – BLIV ERHVERVSFAGLIG STUDENT

Med den erhvervsfaglige studentereksamen, EUX, får du både en studenterhue og et svendebrev, så du kan vælge mellem at tage et arbejde eller læse videre. På TECHCOLLEGE har vi sammensat vores forskellige EUX-uddannelser med bl.a. Dansk A, Matematik A, Engelsk B og Fysik B, så alle giver adgang til ca. 200 videregående uddannelser – og adgang til at få et faglært job.

Én uddannelse, to verdener - flere muligheder

På EUX får du både gymnasiefag, og du lærer et håndværk. Men i stedet for at bruge 6-8 år på både at tage f.eks. en STX og en erhvervsuddannelse, kan du tage en erhvervsfaglig studentereksamen på højst 5 år.

En studentereksamen med praktisk erfaring

EUX giver dig både studentereksamen og praktisk erfaring. Hvis du engang vil læse videre til f.eks. ingeniør, har du den fordel, at du selv har stået med fingrene i de materialer, ingeniørarbejdet handler om. Er du EUX-tømrer, ved du, hvordan træ er at arbejde med. Hvis du er EUX-mekaniker (lastvogns- eller personvogns-), har du praktisk erfaring med motorer osv. Du ved med andre ord, hvad du kan forvente af materialerne – og af de håndværkere der skal arbejde med dem.

Efter et år begynder du at tjene penge

Du starter med ét års grundforløb på skolen, hvor du har både håndværks- og gymnasiefag. Det første halve år (GF1) kan du vælge mellem to EUX-fagretninger på TECHCOLLEGE: El, byggeri og energi (EUX) og Konstruktion, produktion og biler (EUX). Fra andet halvår af grundforløbet skal du vælge blandt TECHCOLLEGEs seks EUX-håndværksfag.

På andet år begynder hovedforløbet, hvor du i praktik i en virksomhed, hvor du samler praktisk erfaring – mens du samtidig har perioder på skolen med flere håndværks- og gymnasiefag. Det veksler cirka hvert halve år mellem praktik og skole. På hovedforløbet får du elevløn, så efter det første år, begynder du altså at tjene dine egne penge.

Og hvis du ikke kan finde en virksomhed, der vil tage dig i praktik, har vi på TECHCOLLEGE skolepraktik, hvor du kan samle den praktisk erfaring med forskellige opgaver. Det er det, der hedder uddannelsesgaranti. Udbyttet er stort set det samme - dog er lønnen lavere…

(Hvis du ikke starter på EUX samme år, som du går ud af 9. eller 10. klasse er grundforløbet kun et halvt år – til gengæld er der enkelte fag, som du selv skal tage på C-niveau (hvis du ikke allerede har dem), da disse fag kun er en del af EUX-uddannelsens første halve år. Spørg vores EUX-vejleder om, hvordan du gør),

Hvad kræver EUX?

EUX er ikke for alle. EUX er for dig, der ikke vil vælge noget fra. Dig, der vil have en faglig uddannelse og vil have et ekstra godt udgangspunkt for at læse videre bagefter. Du skal både være god til at bruge dine hænder og dit hoved. EUX-elever har kortere tid til at lære både håndværket og gymnasiefagene, så du skal være villig til at yde en indsats.

Den erhvervsfaglige studentereksamen er bestemt ikke den letteste ungdomsuddannelse, du kan tage. Men hvis du har gåpåmod og store ambitioner, og hvis en afvekslende uddannelse med engagerede lærere er noget for dig, så er EUX et godt valg. På TECHCOLLEGE kan du tage seks forskellige EUX-uddannelser:

Læs mere under de enkelte EUX-uddannelser og GF1-grundforløb.

Du tilmelder dig på Optagelse.dk. Se her, hvordan du tilmelder dig.

 

 

Næste hold starter til oktober

Bliv tømrer, murer, elektriker, tjener eller kok!

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.

EUX-tømrer vandt DM i Skills

Jesper vil gerne have mulighed for at læse videre engang

Seneste nyt

Erhvervsuddannelse og elitesport i skøn forening

  1. Øster Uttrup Vej
  2. Sigrid Undsets Vej
  3. Teglværket