Spas og håndværk på Trekanten

 

I de sidste par dage har unge i Aalborg Øst haft mulighed for at få hænderne helt ned i en række erhvervsuddannelser ved arrangementet Spas & Håndværk, der er foregået på Trekanten.

Her har TECHCOLLEGE været til stede med faglærere, uddannelsesguide og endda også en tidligere deltager fra DM i Skills, hvor de ferieramte børn har haft mulighed for at prøve kræfter med frisør-, kosmetiker-, smed-, industritekniker-, gastronom-, personvogns- og lastvognsmekanikeruddannelserne.

I køkkenet er der under kyndig vejledning fra vores faglærer blevet vist, hvordan man kan lave sin egen Cup Noodle fra bunden, og til den lidt sødere tand er der blevet lavet snobrød fyldt med nutella.

I de tilstødende lokaler, der til arrangementet var blevet indrettet som interimistisk skønhedssalon, blev der undervist i både forskellige varianter af fletninger og neglebehandlinger.

Uden for - lige ved siden af bålfadet til snobrødsbagningen - kunne man opleve både en fin hybrid-bil og et ordentligt dyr af en Scania-lastbil. Og hvis man ville lige skulle teste sig af i disciplinen "spejlvendt håndværk", var der mulighed for at prøve at spænde bolte i en kasse, hvor du kun kunne se dine hænder gennem et spejl.

Og hvis det ikke var konkurrence nok - eller når vejret viste sig fra den lide vådere side - så var der inden for mulighed for at konkurrere mod vennerne i at få den højeste score i den medbragte svejsesimulator.

Spas & Håndværk er en del af Aktiv Sommer og er et samarbejde mellem Trekanten, Aalborg Kommune, UngAalborg, Headspace Aalborg, UU-Aalborg, Fritidscentrene i Øst, Øst i Centrum og TECHCOLLEGE.

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere