- Ved stadig ikke, hvad jeg har sagt ja til

 

Hun er blevet kaldt for både Elisabeth 2 og Elisabeth Den Anden. Ikke af royale grunde, men alligevel med snerten af tronskifte over sig.
- Jeg er rødhåret, jeg er på restaurant Fauna, jeg er med til Young Chef, jeg er med til DM i Skills. Så… Ja, jeg forstår det godt.
Hun hedder dog Stine Hartvig Pedersen. Men ja, hun er da gået i fodsporene på Elisabeth Madsen, som øgenavnet henviser til, og som gastronomelev vandt stort set alt, hvad der var at vinde af konkurrencer.
Ja, faktisk var det også i selskab med netop Elisabeth, at Stine selv første gang stiftede bekendtskab med konkurrenceaspektet af gastronomuddannelsen.
- Det var køkkenchefen nede på restauranten, der sendte mig med Elisabeth til en enkelt træning engang. Jeg har aldrig følt mig som så dårlig en kok, fortæller Stine med et stort grin.
Det har hun dog ingen grund til længere. Hun er for længst trådt ud af Elisabeths skygge. Det har en sejr ved sidste års Young Chef slået fast med syvtommersøm, og nu er sigtet på DM i Skills.

- Jeg har altid synes, det var spændende, når vi hørte om konkurrenceeleverne, og de var s’gu bare ret seje. Så det lå faktisk lidt i baghovedet hele tiden, at jeg gerne ville være god nok til at kunne konkurrere.
Derfor meldte Stine sig til konkurrenceholdet, og det kulminerede som beskrevet indtil videre ved en sejr ved Young Chef. Efter det fik Stine at vide, at faglærerne også havde hende udset til at konkurrere ved DM i Skills.
- Det var egentlig først og fremmest et dejligt lille skulderklap, selvom jeg nok ikke helt vidste, hvad jeg sagde ja til. Ja, jeg tror faktisk stadig ikke, jeg ved, hvad jeg har sagt ja til, fortæller hun.
Det er et par dage efter første træning, hvor hun har kørt hele sin menu til DM i Skills - og på tid.
- Det gik faktisk rigtigt fint, selvom jeg flere gange undervejs syntes, at det hele gik skævt. Man lærer ret meget om sig selv, når man på den måde bliver sat under pres - både på godt og ondt, siger hun.
Hun vidste nærmest på rygmarven, hvor lang tid enkeltdelene tog at lave. Men at lave dem på samme tid og få det hele til at passe med serveringstidspunkter, det var udfordringen.
- Så selvom jeg fik kørt min forret og hovedret ud til tiden, så troede jeg faktisk ikke, at jeg ville nå at lave dessert overhovedet, for der var komponenter, jeg skulle have været i gang med sideløbende med de andre retter. Men på en eller anden måde fik jeg det hele til at gå op.

Bare fordi det var første gang, hun lavede hele menuen på tid, er det langt fra første gang, hun presser sig med at træne. Tværtimod er hun utroligt bevidst om, at det kræver meget øvelse og mange forsøg at få det hele til at spille, som det skal.
Frem mod Young Chef-konkurrencen tog hun flere weekendvagter end normalt på Restaurant Fauna. For weekendvagter er lig med hverdagsfri. Og hverdagsfri var lig med muligheden for at tage ud i skolens køkkener og øve sig.
- Men jeg ser det ikke som at øve mig for at vinde en konkurrence. Altså, det var virkelig fedt at vinde Young Chef, og det ville også være fedt at vinde DM i Skills. Men for mig handler det lige så meget om at udvikle mig og bruge det som en mulighed for at presse mig selv til at blive så god som mulig, fortæller Stine.
- Sådan er det også, når jeg går på arbejde. Det er ikke bare for at have et arbejde og tjene nogle penge, men fordi jeg bare gerne vil gøre det så godt som muligt og blive den bedste kok, jeg kan blive.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om DM i Skills lige her.

Og hvis du vil følge med i, hvilke deltagere, vi sender med til arrangementet, kan du følge med i det lige her.


Seneste nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

25-05-2023

Fredag 2. juni står den på Verdens Vildeste Brobyggere ved C.W. Obels Kanal i Aalborg, og her kan du opleve tre hold med elever og lærlinge fra vidt forskellige uddannelser give sig i kast med at bygge henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

TECHCOLLEGE var vært for Planteløftet

24-05-2023

Tirsdag 23. maj var vi her på TECHCOLLEGE vært for Planteløftet; en fagdag for over 160 madprofessionelle, der kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan lokale økologiske planter kan indgå i og udgøre en endnu større del af madproduktionen.

DM, eksamen og så EuroSkills

16-05-2023

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere. I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen. Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills. Frederik Brandstrup Worm har gang i et begivenhedsrigt 2023.

Vis flere