Som gourmetslagter laver du lækre udskæringer, anretter dem i kølemontrer, tilbereder mad og servicerer kunder. Du kan rådgive om, hvordan kødet skal tilberedes og hvilke drikkevarer og tilbehør, der egner sig dertil.
Varighed:
Maks. 4 år
Sted:
Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg
På uddannelsen lærer du at foretage opskæring; både det, der hedder grovopskæring – den første opdeling af det slagtede dyr – og så detailopskæringen, hvor de produkter, der sælges i butikken, bliver til. Du lærer også at tilberede kødvarer, så de kan sælges som færdig- retter i butikken. Det kan være koge- eller stegeretter, salater, forskellige pølsetyper eller fx færdige frokostplatter. Der er to specialer på uddannelsen: butiksslagter og delikatesseslagter. Alt efter hvilket speciale, du vælger, lærer du at lave smukke udskæringer af kød, der sælges råt i butikken eller at tilberede kød og andre råvarer, så de er lige til at putte på brødet eller i munden.
Her kan du se eksempler på fag og emner, som man arbejder med på gourmetslagteruddannelsen:
Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner og se svendebilleder her.
Hvis det er mere end et halvt år siden, du gik ud af folkeskolen, kan du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på gourmetslagteruddannelsen to gange om året.
Butiksslagter
Vil du være butiksslagter, øver du dig meget i fx udskæring og opsnøring af roastbeef og rullestege, udskæring af steaks/bøffer og afpudsning af fedt og sener. Fremstilling af småkød og hakket kød er også vigtige opgaver. Du tilbereder kød til pålægsvarer som rullepølse, medisterpølse, postejer og patéer. Du lærer også at ryge, koge, stege og salte kødet.
Pølsemager
En pølsemager arbejder med udskæringer og forædling af forskellige kødstykker. Du lærer at fremstille grill-, middags- og pålægspølser samt spegepølser. Vi laver forskellige saltede, tørrede og røgede pålægsprodukter, danske og udenlandske specialiteter. Du kommer til at kende til teorien og teknikkerne bag det traditionsbundne håndværk, og du kommer til at
arbejde med prisberegninger af de produkter, du producerer.
Delikatesseslagter
Vil du være delikatesseslagter, tilbereder du kød og andre ingredienser, så de er lige til at komme på brødet eller i munden. Du fremstiller koge- og stegeretter samt pålægssalater og andre former for salater til salg i butikken. Et vigtigt aspekt for slagtere med dette speciale er tilberedning af smørrebrød og platter eller hele buffetanretninger. Her lægges der ikke kun vægt på, at smagen og kvaliteten er i orden – maden skal også præsenteres på en indbydende og appetitvækkende måde. Arbejdet i delikatesseafdelingen omfatter selvfølgelig også et stort element af kundebetjening.
Kan du ikke finde en læreplads som gourmetslagter, kan du fortsætte din uddannelse i TECHCOLLEGEs skoleoplæring.
Som gourmetslagter kan du videreuddanne dig til fx serviceøkonom, procesteknolog eller handelsøkonom.
Du kan læse mere om adgangskrav og tilmelding til gourmetslagteruddannelsen her.