Gourmetslagter

 

Uddannelsesstart og tilmeldingsfrist

Startdato 08.08.22 (ansøgningsfrist: 24.07.22)
Startdato 16.01.23 (ansøgningsfrist: 01.01.23)

Som gourmetslagter laver du lækre udskæringer, anretter dem i kølemontrer, tilbereder mad og servicerer kunder. Du kan rådgive om, hvordan kødet skal tilberedes og hvilke drikkevarer og tilbehør, der egner sig dertil.

Start på gourmetslagteruddannelsen

Varighed:
Maks. 4 år.

Sted:
Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg. 

På uddannelsen lærer du at foretage opskæring; både det, der hedder grovopskæring – den første opdeling af det slagtede dyr – og så detailopskæringen, hvor de produkter, der sælges i butikken, bliver til. Du lærer også at tilberede kødvarer, så de kan sælges som færdig- retter i butikken. Det kan være koge- eller stegeretter, salater, forskellige pølsetyper eller fx færdige frokostplatter. Der er to specialer på uddannelsen: butiksslagter og delikatesseslagter. Alt efter hvilket speciale, du vælger, lærer du at lave smukke udskæringer af kød, der sælges råt i butikken eller at tilberede kød og andre råvarer, så de er lige til at putte på brødet eller i munden.

Her kan du se eksempler på fag og emner, som man arbejder med på gourmetslagteruddannelsen:

  • Salg og service
  • Kalkulation
  • Detailopskæring
  • Ernæringslære
  • Butiksopbygning
  • Måltidsløsninger
  • Eksponering og kundebetjening
  • Pølsemageri
  • Opskæring af vildt
  • Charcuteri
  • Catering
  • Dansk
  • Naturfag
  • Samfundsfag
  • Grovopskæring
  • Tilberedning
  • Detailhandel
  • Egenkontrol

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner.

Hvis det er mere end et år siden, du gik ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på gourmetslagteruddannelsen to gange om året.

Specialer på gourmetslagteruddannelsen

Butiksslagter

Vil du være butiksslagter, øver du dig meget i fx udskæring og opsnøring af roastbeef og rullestege, udskæring af steaks/bøffer og afpudsning af fedt og sener. Fremstilling af småkød og hakket kød er også vigtige opgaver. Du tilbereder kød til pålægsvarer som rullepølse, medisterpølse, postejer og patéer. Du lærer også at ryge, koge, stege og salte kødet.

Pølsemager

En pølsemager arbejder med udskæringer og forædling af forskellige kødstykker. Du lærer at fremstille  grill-, middags- og pålægspølser samt spegepølser. Vi laver forskellige saltede, tørrede og røgede pålægsprodukter, danske og udenlandske specialiteter. Du kommer til at kende til teorien og teknikkerne bag det traditionsbundne håndværk, og du kommer til at 
arbejde med prisberegninger af de produkter, du producerer.

Delikatesseslagter

Vil du være delikatesseslagter, tilbereder du kød og andre ingredienser, så de er lige til at komme på brødet eller i munden. Du fremstiller koge- og stegeretter samt pålægssalater og andre former for salater til salg i butikken. Et vigtigt aspekt for slagtere med dette speciale er tilberedning af smørrebrød og platter eller hele buffetanretninger. Her lægges der ikke kun vægt på, at smagen og kvaliteten er i orden – maden skal også præsenteres på en indbydende og appetitvækkende måde. Arbejdet i delikatesseafdelingen omfatter selvfølgelig også et stort element af kundebetjening.

Et forspring ind i 'Mad og oplevelser'

Der er mange veje til ens drømmeuddannelse. Men hvad nu, hvis du har svært ved helt at finde ud af, hvilken uddannelse der passer helt perfekt til dig? Eller bare har brug for lige at komme i gang med at gå i skole igen og få pudset lære-evnerne af? Så er GF+ lige noget for dig!

Skolepraktik

Kan du ikke finde en læreplads som gourmetslagter, kan du fortsætte din uddannelse i TECHCOLLEGE Praktikcenter.

Videreuddannelse som gourmetslagter

Som gourmetslagter kan du videreuddanne dig til fx serviceøkonom, procesteknolog eller handelsøkonom.

Der er mange muligheder, og du kan se en del af dem på ug.dk.

Adgangskrav og tilmelding

Du kan læse mere om adgangskrav og tilmelding til gourmetslagteruddannelsen her.

Kontakt en vejleder

Du er velkommen til at snakke med fx en vejleder, hvis du har spørgsmål til gourmetslagteruddannelsen
Pia Mossing Thomsen
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Tanja Holland Hattel
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Henry Purkær
Praktikpladskonsulent
Gitte Christensen
Uddannelsessekretær
Mette Dahl Sørensen
Uddannelsessekretær

Lærere på gourmetslagter

Annika Gunneklev
Faglærer
Heidi Folden
Faglærer
Line Søe Larsen
Faglærer
Malik Andreas Riber Derdour
Faglærer
Torben Holm
Faglærer

Årets mest innovative idé er ...

Traditionen tro har det sene efterår budt på nKNOWation; det tværfaglige projekt, hvor små grupper af elever fra TECHCOLLEGE og SOSU Nord i løbet af tre dage samarbejder på tværs af uddannelser og institutioner om at udvikle nye idéer og produkter under temaet “teknologi og trivsel”. Og årets mest innovative idé er ....

Ledelsen

Heinrich Christiansen
Uddannelseschef
Book et online møde med vejlederen

Få en personlig snak med Tanja i en halv time.

Book et online møde her