Gourmetslagter

 

Uddannelsesstart og tilmeldingsfrist

Startdato 17.01.22 (ansøgningsfrist: 02.01.22)
Startdato 08.08.22 (ansøgningsfrist: 24.07.22)

Som gourmetslagter laver du lækre udskæringer, anretter dem i kølemontrer, tilbereder mad og servicerer kunder. Du kan rådgive om, hvordan kødet skal tilberedes og hvilke drikkevarer og tilbehør, der egner sig dertil.

Start på gourmetslagteruddannelsen

Varighed:
Maks. 4 år.

Sted:
Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg. 

På uddannelsen lærer du at foretage opskæring; både det, der hedder grovopskæring – den første opdeling af det slagtede dyr – og så detailopskæringen, hvor de produkter, der sælges i butikken, bliver til. Du lærer også at tilberede kødvarer, så de kan sælges som færdig- retter i butikken. Det kan være koge- eller stegeretter, salater, forskellige pølsetyper eller fx færdige frokostplatter. Der er to specialer på uddannelsen: butiksslagter og delikatesseslagter. Alt efter hvilket speciale, du vælger, lærer du at lave smukke udskæringer af kød, der sælges råt i butikken eller at tilberede kød og andre råvarer, så de er lige til at putte på brødet eller i munden.

Her kan du se eksempler på fag og emner, som man arbejder med på gourmetslagteruddannelsen:

  • Salg og service
  • Kalkulation
  • Detailopskæring
  • Ernæringslære
  • Butiksopbygning
  • Måltidsløsninger
  • Eksponering og kundebetjening
  • Pølsemageri
  • Opskæring af vildt
  • Charcuteri
  • Catering
  • Dansk
  • Naturfag
  • Samfundsfag
  • Grovopskæring
  • Tilberedning
  • Detailhandel
  • Egenkontrol

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner.

Hvis det er mere end et år siden, du gik ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på gourmetslagteruddannelsen to gange om året.

Specialer på gourmetslagteruddannelsen

Butiksslagter

Vil du være butiksslagter, øver du dig meget i fx udskæring og opsnøring af roastbeef og rullestege, udskæring af steaks/bøffer og afpudsning af fedt og sener. Fremstilling af småkød og hakket kød er også vigtige opgaver. Du tilbereder kød til pålægsvarer som rullepølse, medisterpølse, postejer og patéer. Du lærer også at ryge, koge, stege og salte kødet.

Pølsemager

En pølsemager arbejder med udskæringer og forædling af forskellige kødstykker. Du lærer at fremstille  grill-, middags- og pålægspølser samt spegepølser. Vi laver forskellige saltede, tørrede og røgede pålægsprodukter, danske og udenlandske specialiteter. Du kommer til at kende til teorien og teknikkerne bag det traditionsbundne håndværk, og du kommer til at 
arbejde med prisberegninger af de produkter, du producerer.

Delikatesseslagter

Vil du være delikatesseslagter, tilbereder du kød og andre ingredienser, så de er lige til at komme på brødet eller i munden. Du fremstiller koge- og stegeretter samt pålægssalater og andre former for salater til salg i butikken. Et vigtigt aspekt for slagtere med dette speciale er tilberedning af smørrebrød og platter eller hele buffetanretninger. Her lægges der ikke kun vægt på, at smagen og kvaliteten er i orden – maden skal også præsenteres på en indbydende og appetitvækkende måde. Arbejdet i delikatesseafdelingen omfatter selvfølgelig også et stort element af kundebetjening.

Det bliver i familien

Slagterknivene var slebne til den store guldmedalje tirsdag, hvor årets skolemester skulle findes hos gourmetslagterne.

Skolepraktik

Kan du ikke finde en læreplads som gourmetslagter, kan du fortsætte din uddannelse i TECHCOLLEGE Praktikcenter.

Videreuddannelse som gourmetslagter

Som gourmetslagter kan du videreuddanne dig til fx serviceøkonom, procesteknolog eller handelsøkonom.

Der er mange muligheder, og du kan se en del af dem på ug.dk.

Fordelsuddannelse

Som gourmetslagter har du særligt gode muligheder for at få en læreplads. Uddannelsen er nemlig en fordelsuddannelse!

Adgangskrav og tilmelding

Du kan læse mere om adgangskrav og tilmelding til gourmetslagteruddannelsen her.

Kontakt en vejleder

Du er velkommen til at snakke med fx en vejleder, hvis du har spørgsmål til gourmetslagteruddannelsen
Pia Mossing Thomsen
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Tanja Holland Hattel
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Henry Purkær
Praktikpladskonsulent
Emil Espensgaard
Uddannelsessekretær
Gitte Christensen
Uddannelsessekretær

Lærere på gourmetslagter

Annika Gunneklev
Faglærer
Heidi Folden
Faglærer
Line Søe Larsen
Faglærer
Malik Andreas Riber Derdour
Faglærer
Torben Holm
Faglærer

Årets Læreplads 2021 er ...

”For mig at se kunne jeg virkelig ikke finde en bedre arbejdsplads eller bedre kollegaer.” Sådan sluttede Julie Munkholm sin indstilling, og et enigt dommerpanel var enige i, at det lød som en god oplevelse og en fantastisk læreplads. Derfor går Årets Læreplads 2021-prisen ...

Ledelsen

Heinrich Christiansen
Uddannelseschef
Book et online møde med vejlederen

Få en personlig snak med Tanja i en halv time.

Book et online møde her