Bliv gourmetslagter

 

28

dage til næste ansøgningsfrist

Som gourmetslagter laver du lækre udskæringer, anretter dem i kølemontrer, tilbereder mad og servicerer kunder. Du kan rådgive om, hvordan kødet skal tilberedes og hvilke drikkevarer og tilbehør, der egner sig dertil.

Vil du begynde direkte efter folkeskolen (9./10. klasse), skal du starte på fagretningen (GF1) Mad og oplevelser. Hvis det er mere end et år siden, du gik ud af folkeskolen, skal du starte på grundforløb 2 (GF2).

Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på gourmetslagteruddannelsen to gange om året.

Start på gourmetslagteruddannelsen

Varighed:
Maks. 4 år.


Fag:
Dansk, naturfag, samfundsfag, salg og service, kalkulation, grovopskæring, detailopskæring, tilberedning, detailhandel, eksponering og kundebetjening, måltidsløsninger, pølsemageri, butiksopbygning, egenkontrol m.fl.

Det lærer du på gourmetslagteruddannelsen

På uddannelsen lærer du at foretage opskæring; både det, der hedder grovopskæring – den første opdeling af det slagtede dyr – og så detailopskæringen, hvor de produkter, der sælges i butikken, bliver til. Du lærer også at tilberede kødvarer, så de kan sælges som færdig- retter i butikken. Det kan være koge- eller stegeretter, salater, forskellige pølsetyper eller fx færdige frokostplatter. Der er to specialer på uddannelsen: butiksslagter og delikatesseslagter. Alt efter hvilket speciale, du vælger, lærer du at lave smukke udskæringer af kød, der sælges råt i butikken eller at tilberede kød og andre råvarer, så de er lige til at putte på brødet eller i munden.

Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på gourmetslagteruddannelsen:

  • Salg og service
  • Kalkulation
  • Detailopskæring
  • Ernæringslære
  • Butiksopbygning
  • Måltidsløsninger
  • Eksponering og kundebetjening
  • Pølsemageri
  • Opskæring af vildt
  • Charcuteri
  • Catering

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner.

 

Specialer

Butiksslagter eller delikatesseslagter.

 

Butiksslagter

Vil du være butiksslagter, øver du dig meget i fx udskæring og opsnøring af roastbeef og rullestege, udskæring af steaks/bøffer og afpudsning af fedt og sener. Fremstilling af småkød og hakket kød er også vigtige opgaver. Du tilbereder kød til pålægsvarer som rullepølse, medisterpølse, postejer og patéer. Du lærer også at ryge, koge, stege og salte kødet.

 

Delikatesseslagter

Vil du være delikatesseslagter, tilbereder du kød og andre ingredienser, så de er lige til at komme på brødet eller i munden. Du fremstiller koge- og stegeretter samt pålægssalater og andre former for salater til salg i butikken. Et vigtigt aspekt for slagtere med dette speciale er tilberedning af smørrebrød og platter eller hele buffetanretninger. Her lægges der ikke kun vægt på, at smagen og kvaliteten er i orden – maden skal også præsenteres på en indbydende og appetitvækkende måde. Arbejdet i delikatesseafdelingen omfatter selvfølgelig også et stort element af kundebetjening.

Skolepraktik

Kan du ikke finde en læreplads som gourmetslagter, kan du fortsætte din uddannelse i TECHCOLLEGE Praktikcenter.

Videreuddannelse efter gourmetslagteruddannelsen

Som gourmetslagter kan du videreuddanne dig til fx serviceøkonom, procesteknolog eller handelsøkonom.

Der er mange muligheder, og du kan se en del af dem på ug.dk.

Adgangskrav og tilmelding

Kontakt en vejleder

Du er velkommen til at snakke med en vejleder, hvis du har spørgsmål til gourmetslagteruddannelsen.
Pia Mossing Thomsen
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Tanja Holland Hattel
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Henry Purkær
Praktikpladskonsulent

Lærere på gourmetslagter

Chris Purkær
Faglærer
Heidi Folden
Faglærer
Line Søe Larsen
Faglærer
Torben Holm
Faglærer

Frisørsalonen Klipoteket kåret som Årets Læreplads

En frisørtid hos salon Klipoteket i Svenstrup udspillede sig torsdag noget anderledes end normalt. Det endte nemlig med en kåring som Årets Læreplads 2019. Læs mere på techcollege.dk