MurMal giver lærepladser

 
Et billede

MurMaleriet på Eternitten i Aalborg er først lige begyndt, og det har allerede kastet to lærepladser af sig. Senest er det Aalborg-Nørresundby Malerfirma, der onsdag slog vejen forbi byggepladsen for at headhunte en ny lærling.

- Det har stor betydning for mig at få en lærling, der er med til det her projekt, fordi det giver nogle gode erfaringer, der kan bruges i erhvervslivet, siger Henrik Bonderup, der er mester.

Projektet omhandler tvillingesiloerne, som i disse uger forvandles fra at være udtjente industribygninger til at blive en byport med et motiv, der symboliserer Aalborgs udvikling fra industriby til vidensby.

Her er det malerelever fra TECHCOLLEGE, som endnu ikke har fundet en læreplads, der med pensel, linealer og godt håndelag udfører kunstværket på de 34 meter høje bygninger.

En af de elever er 38-årige Mabinty Kamara, som onsdag eftermiddag kunne hun glæde sig over at få en læreplads ved Aalborg-Nørresundby Malerfirma.

- Jeg er bare så glad. Det er så dejligt, og nu kan jeg se en lys fremtid foran mig, siger hun.

Den anden mester, der også har taget en elev i lære, er Ferslev Maleren.

MurMaleriet laves i samarbejde med Jyske Bank, Plus Bolig, Flügger og Stjernestilladser. Kunstneren bag motivet er Jonas Pihl.


Seneste nyheder

Nyt samarbejde mellem TECHCOLLEGE og FGU Aalborg

24-06-2024

Ministerbesøg på TECHCOLLEGE

17-06-2024

TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

21-05-2024

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE's rolle i at forberede elever til rumindustrien med praktiske færdigheder og teknisk ekspertise. Se mere om deres succeser og indflydelse.

Vis flere