I farfars, fars og storebrors spor efter guld

 

At sige, at det lå i kortene, at Simon Poulstrup Nielsen skulle blive gourmetslagter, kan af nogen måske anses for at være lidt af en underdrivelse.

Først var det farfar, siden far og så storebror, der gik slagtervejen, og til november - når svendeprøven efter planen er vel overstået - bliver Simon altså seneste skud på stammen i familien, der kan kalde sig gourmetslagter.

- Der har egentlig ikke været noget pres fra nogen, men lige siden 7. klasse har jeg vidst, at jeg ville være slagter. Det har selvfølgelig fyldt meget i familien, og jeg synes bare - og har altid syntes - at det er det fedeste fag i verden, fortæller Simon.

Det kan næsten lyde som en indøvet salgstale, men øjnene smiler oprigtigt om kap med munden, som han står og er ved at skære en ‘pistol’ ud af et bagparti fra en ko og livligt fortæller om culotte, cuvette, tyndsteg og tyksteg.

- Og det er jo bare sådan, vi skærer det ud her i Danmark. Men hvis du tager til for eksempel Spanien eller Italien, så har de jo nogle andre udskæringer, som vi ikke rigtigt bruger herhjemme. Og hvis du tager til Sydamerika eller asien, så er det noget helt andet. Der er så mange muligheder og du kan altid lære noget nyt.

Lige nu er han på skoleforløb i et par uger, inden han igen vender tilbage til Slagteren & Kokken i Gistrup, hvor han er i lære. Samme sted, som storebror blev udlært og siden svend. Og samme sted, som han - ganske ligesom storebror gjorde - bliver hængende, når butikken er lukket, for så står den på træning frem mod DM i Skills.

- Man må jo bruge den tid og de muligheder, man har, hvis man vil vinde, som han siger.

Og vinde, det vil han. Det er målet nu, hvor han - efter sejr ved skolemesterskabet i efteråret - har klaret første delmål; at komme med til DM i Skills 2022.

- Så er man da nødt til at gå efter at vinde også, for ellers kan man da lige så godt blive hjemme.

Ja ja, konkurrencelysten er til at mærke - og han står gerne ved den.

- Jeg er et kæmpe konkurrencemenneske. Jeg hader at tabe. Altså, virkelig hader… Jeg vil gerne være den bedste, jeg kan blive. Jeg vil i hvert fald ikke stå bagefter og sige, at jeg tabte fordi jeg ikke havde prøvet mit bedste, fortæller den kommende gourmetslagter.

- Så kan det jo godt være, at jeg taber alligevel, men så har jeg i det mindste givet alt. Og så har jeg fået en fed oplevelse for livet, som jeg aldrig vil glemme, oveni.

Men hvis man virkelig hader at tabe, er det så ikke dumt at stille op i en konkurrence, hvor der nu engang er en risiko for ikke at stå som sejrsherre til sidst.

- Jo, men…

Han letter lidt på sin sixpence og blikket farer opad, mens tankerne tydeligt vandrer tilbage i tiden, mens han overvejer sit videre svar på, hvorfor DM i Skills betyder så meget for ham.

- Lige siden jeg trådte ind til DM i Skills i Næstved, hvor min storebror var med, vidste jeg bare, at det ville jeg også prøve, fortæller han så.

- Den der stemning med flere tusinde mennesker, der går rundt og ser på ens arbejde, man er oppe mod de bedste elever fra hele landet og nogle af de bedste slagtere i landet skal bedømme dit arbejde, det… Ja, jeg kunne bare mærke, at det skulle jeg også prøve.

Så målet blev sat; han skulle også med til DM i Skills - og han går, som beskrevet, 100% efter at vinde. Men han ved også, at det kræver noget ekstra, så han finder inspiration uden for de traditionelle udskæringer i Danmark. Som han fortalte om lidt tidligere, så er der masser af andre måder at skære kød ud på, og han følger udenlandske slagtere på diverse sociale medier for at lade sig inspirere, ikke mindst til den scoremiddag, han selv skal finde på som en af disciplinerne til DM i Skills.

- Uden at afsløre for meget, så kan jeg da nok godt afsløre, at der kommer i hvert fald én udskæring med, som ikke er helt dansk, fortæller han.

- Det kan også være, at det falder helt igennem og dommerne hader det. Men så har jeg da i hvert fald gjort indtryk.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om DM i Skills lige her.

Og hvis du vil følge med i, hvilke deltagere, vi sender med til arrangementet, kan du følge med i det lige her.


Seneste nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

25-05-2023

Fredag 2. juni står den på Verdens Vildeste Brobyggere ved C.W. Obels Kanal i Aalborg, og her kan du opleve tre hold med elever og lærlinge fra vidt forskellige uddannelser give sig i kast med at bygge henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

TECHCOLLEGE var vært for Planteløftet

24-05-2023

Tirsdag 23. maj var vi her på TECHCOLLEGE vært for Planteløftet; en fagdag for over 160 madprofessionelle, der kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan lokale økologiske planter kan indgå i og udgøre en endnu større del af madproduktionen.

DM, eksamen og så EuroSkills

16-05-2023

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere. I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen. Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills. Frederik Brandstrup Worm har gang i et begivenhedsrigt 2023.

Vis flere