DM i Skills 2023 er skudt i gang

 

H.K.H. Kronprins Frederik var der. Formanden for Region Syddanmark var der. Og borgmesteren i Fredericia Kommune var der.

Men de vigtigste gæster til førstedagen af DM i Skills 2023 i MESSE C i Fredericia er selvfølgelig de mere end 300 talentfulde unge deltagere, der skal repræsentere landets mange erhvervsuddannelser. Igen i år er TECHCOLLEGE stærkt repræsenteret med 20 deltagere fordelt på 12 forskellige uddannelser. 

Hos industriteknikerne er årets opgave at producere emner til en lille vindmølle i metal, og på førstedagen skulle industriteknikerelev Oscar Dahl Nielsen så lave fræse-delen. Det var en hurtigtarbejdende Oscar, som først knoklede en time ved computeren for at programmere og indstille CNC-maskinen, der derefter skulle lave emnet med så korrekte mål som muligt. 

- Jeg lavede lidt fejl i begyndelsen, men det kom jeg efter igen og kunne aflevere før tid, selvom jeg tænkte, at jeg var presset, fortalte Oscar Dahl Nielsen, der til daglig er i lære hos SB Stål og med til DM i Skills for første gang.

Tidligere DM-vinder guider receptionistelever

Også for receptionisteleverne Nicolai Østergaard og Petra Ingbrigtsen er det nyt at deltage i DM i Skills. De var begge i ilden på dag 1 og er faktisk så heldige, at sidste års receptionist-vinder af DM i Skills i 2022, Helene Nolsøe, har takket ja til at træne dem op til Skills-konkurrencen og være deres coach i de tre dage. Og hun er indtil videre en stolt coach.

- De har begge skulle lave en check-in på engelsk. Her glemte Petras statist-gæster rent faktisk at informere hende om, at de allerede havde lavet en reservation, så hun lavede faktisk også en fuld reservation sammen med check-in. Og hun gjorde det bare så godt!, lød det fra Helene Nolsøe, mens hun nøje fulgte med i Nicolais håndtering af de fiktive engelske gæster fra Manchester.

På alle konkurrencestande var der både smil, god stemning og optimisme, så vi glæder os til at følge med på dag 2 til årets DM i Skills. 

Husk, at du kan følge med alle tre dage på TECHCOLLEGEs Facebook- og Instagramprofiler.

Se mere om de 20 deltagere fra TECHCOLLEGE lige her.

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere