DM i Skills 2023 er skudt i gang

 

H.K.H. Kronprins Frederik var der. Formanden for Region Syddanmark var der. Og borgmesteren i Fredericia Kommune var der.

Men de vigtigste gæster til førstedagen af DM i Skills 2023 i MESSE C i Fredericia er selvfølgelig de mere end 300 talentfulde unge deltagere, der skal repræsentere landets mange erhvervsuddannelser. Igen i år er TECHCOLLEGE stærkt repræsenteret med 20 deltagere fordelt på 12 forskellige uddannelser. 

Hos industriteknikerne er årets opgave at producere emner til en lille vindmølle i metal, og på førstedagen skulle industriteknikerelev Oscar Dahl Nielsen så lave fræse-delen. Det var en hurtigtarbejdende Oscar, som først knoklede en time ved computeren for at programmere og indstille CNC-maskinen, der derefter skulle lave emnet med så korrekte mål som muligt. 

- Jeg lavede lidt fejl i begyndelsen, men det kom jeg efter igen og kunne aflevere før tid, selvom jeg tænkte, at jeg var presset, fortalte Oscar Dahl Nielsen, der til daglig er i lære hos SB Stål og med til DM i Skills for første gang.

Tidligere DM-vinder guider receptionistelever

Også for receptionisteleverne Nicolai Østergaard og Petra Ingbrigtsen er det nyt at deltage i DM i Skills. De var begge i ilden på dag 1 og er faktisk så heldige, at sidste års receptionist-vinder af DM i Skills i 2022, Helene Nolsøe, har takket ja til at træne dem op til Skills-konkurrencen og være deres coach i de tre dage. Og hun er indtil videre en stolt coach.

- De har begge skulle lave en check-in på engelsk. Her glemte Petras statist-gæster rent faktisk at informere hende om, at de allerede havde lavet en reservation, så hun lavede faktisk også en fuld reservation sammen med check-in. Og hun gjorde det bare så godt!, lød det fra Helene Nolsøe, mens hun nøje fulgte med i Nicolais håndtering af de fiktive engelske gæster fra Manchester.

På alle konkurrencestande var der både smil, god stemning og optimisme, så vi glæder os til at følge med på dag 2 til årets DM i Skills. 

Husk, at du kan følge med alle tre dage på TECHCOLLEGEs Facebook- og Instagramprofiler.

Se mere om de 20 deltagere fra TECHCOLLEGE lige her.

 

Seneste nyheder

Kokkelever hev sølv med hjem fra DM for kokke- og tjenerelever

23-03-2023

De to kokkeelever Natasha og Geisler sikrede sig to meget flotte sølvmedaljer ved årets DM for kokke- og tjenerelever, der blev holdt i København onsdag den 22. marts. Også de to tjenerelever Sofie og Josefine kæmpede bravt og fik en flot 4. plads.

Skills-deltagere blev hyldet og fejret

20-03-2023

Guldvinderne er allerede blevet fejret, men her på TECHCOLLEGE vil vi gerne hylde alle de passionerede unge, der stolt har repræsenteret deres fag ved DM i Skills. Derfor var alle vores 20 Skills-deltagere mandag aften inviteret til en lille sammenkomst i skolens restauranter, hvor selvfølgelig deltagerne selv, men også deres familie og mestre var inviteret med.

Borgmester hyldede guldvindere

15-03-2023

Det er ikke kun os her på TECHCOLLEGE, der er utroligt stolte af vores guldvindere fra DM i Skills - det er borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Aalborg Kommune også. Derfor havde han inviteret på en lille ceremoni på Aalborg Rådhus.

Vis flere