Grundforløbselever bygger til Aalborg Storcenter

 

I flere år har uge 37 været lig med bæredygtighed på fagretningen El, byggeri og energi. Denne uge er særligt dedikeret til at dække et af de største og vigtigste emner lige nu – både i den brede befolkning, men i særdeleshed inden for byggebranchen. Her præsenteres eleverne for hele byggebranchens - indtil nu - enorme ressourceforbrug og CO2-udledning, og dermed det ansvar, som hele branchen har for at tænke i en mere bæredygtig retning.

Men i år har det været lidt anderledes, for TECHCOLLEGE har indgået en aftale med Aalborg Storcenter, der i uge 41 og 42 slår dørene op for projektet ”Vi inviterer skoven indenfor”. Her har grundforløbseleverne fra fagretningen El, byggeri og energi fået muligheden for at bidrage med trækonstruktioner, som skulle indgå i en indendørs naturlegeplads.

Eleverne har i hele uge 37 arbejdet med at udtænke, planlægge og bygge elementer til legepladsen. De har bygget alt fra små fodboldbaner (pannabaner) til legetårne, udendørs spil, bord/bænkesæt og meget mere.

Hele vejen igennem har eleverne selv styret processen – de har brainstormet mulige løsninger, skitseret byggetegninger, udvalgt materialer og bygget konstruktionerne efter bedste evne. Alt sammen med støtte og vejledning fra vores dygtige faglærere.

Fælles for alle materialer har været, at de tidligere har været brugt til andre projekter. Der er således ikke brugt nye materialer til nogen af konstruktionerne, hvilket har været i tråd med ugens helt store fokus på bæredygtighed.

De bedste løsninger er blevet nøje udvalgt af en repræsentant fra Aalborg Storcenter til at indgå i projektet ”Vi inviterer skoven indenfor”, som finder sted i ugen op til efterårsferien, samt i selve ferien.

Vi håber, at børn og forældre vil nyde godt af elevernes konstruktioner. Det har i hvert fald været en fornøjelse at se de unge elever arbejde frit og kreativt med genbrugsmaterialerne, og vi har selv været imponeret af, hvor meget de har fået ud af projektet.

Udstillingen kan ses i uge 41 og 42 på centertorvet i Aalborg Storcenter.

Se et lille galleri fra arbejdet med byggeriet herunder

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere