Brun sovs og høtyve

Man kunne foranlediges til at tro, at man var kommet til at gå forkert, hvis man bevæger sig ind i et af køkkenerne på food-afdelingen på Rørdalsvej i disse dage. Selvom piskerisene bliver svunget og panderne syder som vanligt, så er eleverne lige en smule yngre end normalt.

- Det er fedt. I skolen har vi madkundskab, og det er også sjovt. Men der er slet ikke nok tid til at gøre tingene ordentligt. Vi har måske to timer, men her har vi hele dagen. Det er fedt!

Sådan fortæller Gustav. ’Skolen’ er Stolpedalskolen, hvor han normalt går. Men i denne uge er han elev på sommerskolen på food-afdelingen på TECHCOLLEGE.

- Jeg elsker at lave mad. Især en god brun sovs. Jeg har en mega god opskrift, som jeg har leget lidt med. Jeg synes, det er fedt, at man sådan kan lege med smagene.

undefined

Det får han rig mulighed for, når han i løbet af ugen skal igennem forskellige temaer. Onsdag er temaet ’mormor-mad’, og det lugter jo lidt af brun sovs.

- Men det skal vi desværre ikke lave. Men det er egentlig kun fedt nok, for så kan jeg jo lære noget andet.

Cecilie, der til dagligt går på Sct Mariæ Skole, var på teaterskole sidste sommer. Men hendes bedste veninde havde været på sommerskole på food-afdelingen på TECHCOLLEGE, og efter at have hørt om det, var Cecilie selv nødt til at prøve.

- Det er rigtigt hyggeligt. Jeg glæder mig hver morgen til at skulle afsted, fortæller hun.

Indtil videre er der især én ting, hun rigtigt godt kan lide.

- Jeg har lige været i gang med at lave en citronfromage. Jeg ved ikke hvorfor, men det synes jeg var virkelig fedt at lave. Men jeg elsker også at spise det, så det har måske lidt med det at gøre, fortæller hun med et stort smil.

undefined

Lort i skovlen og fugle på hovedet

Men det er ikke kun på food-afdelingen, at den står på sommerskole i disse dage. Også på agri-afdelingen er der besøg af elever fra 8.-10. klasse.

- Jeg har været i brobygning herude og synes, det var sjovt. Jeg elsker dyr, men vi har ikke nogen derhjemme, så det er fedt at komme herud og få lov at arbejde med alle mulige forskellige dyr, fortæller Anna fra Skansevejens Skole.

Anna fik derfor overbevist veninden Line om, at det kunne være sjovt, hvis de begge skulle afsted, og sådan blev det så.

- Det er godt nok tidligt at skulle op i sin ferie. Men når man først er kommet i gang, så er det meget sjovt, fortæller Line, mens de to piger er på vej ind for at muge ud hos hestene.

Med en høtyv og en skovl går de friskt til den uden sure miner.

- Det er jo en del af det. Man skal jo både arbejde med heste, køer, krybdyr og fugle. Og slanger! De er sjove at arbejde med, fortæller Anna.

- Nej, det synes jeg altså ikke. Så er det sjovere med fuglene. De sætter sig på ens hoved, tilføjer Line.

 

Sommerskolerne er en aktivitet under Den Erhvervsfaglige Vej til Succes og er et samarbejde med Aalborg Kommune under ’Aktiv Sommer’. Der er sommerskole på food-afdelingen i uge 26, mens der på agri-afdelingen er hold både i uge 26 og 27.

undefined


Seneste nyheder

Det skal nok blive godt

21-10-2021

17-årige Christian Bæk er kun i gang med GF1, men han ved med 100% sikkerhed, hvad han vil; være greenkeeper. Derfor har han sagt ja tak til 5 ugers udlandspraktik ved Capdepera Golf i det østlige Mallorca. Og som han siger; det skal nok blive godt.

Årets Læreplads 2021 er ...

11-10-2021

”For mig at se kunne jeg virkelig ikke finde en bedre arbejdsplads eller bedre kollegaer.” Sådan sluttede Julie Munkholm sin indstilling, og et enigt dommerpanel var enige i, at det lød som en god oplevelse og en fantastisk læreplads. Derfor går Årets Læreplads 2021-prisen ...

Regionens bedste tømrerelev er fundet

01-10-2021

Fire gæve gutter har i løbet af de sidste to dage målt, tegnet, savet, slebet, savet, slebet, savet, slebet, samlet, skruet og slebet sig igennem 2021-udgaven af regionsmesterskaberne for tømrerelever. Og hvor bedre at gøre det end lige her i TECHCOLLEGEs fremragende tømrerfaciliteter.

Vis flere