Praktik i Norge bekræftede Henriettes udlandsdrømme

 

Umiddelbart kan det lyde som lidt af en udfordring at passe 300 får helt alene – og så i et helt andet land. Men det var det ikke for den 22-årige landbrugselev Henriette Kaastrup Hansen.

I forbindelse med sin uddannelse til landmand var hun i april nemlig i tre ugers praktik i Ljosland i Norge. Her var hun indkvarteret i en lejlighed på et lille, lokalt hotel, mens hun arbejdede hos landmanden Jan Ove, der driver en gård med både får og kvæg.

- Jan Ove var god til at forklare og involvere mig i de forskellige opgaver. Det var kun ham og mig på gården, så der var nok at se til. Jeg var med til at aflive et får, flyttede rundt på fårene, fodrede dem og gav mælk til de små lam, hvis mødre ikke gad dem. Men det generede mig overhovedet ikke at være så selvstændig, fortæller Henriette Kaastrup Hansen, der tog det i stiv arm, da Jan Ove var et par dage på fjeldet, hvor der ingen tjeneste på mobilen var.

Fået mod på mere

Hver dag under praktikopholdet vågnede Henriette Kaastrup Hansen op i de smukkeste omgivelser med sne og fjeld, uanset hvor hun kiggede hen. Og turen til og fra arbejde foregik på Jan Oves røde ATV, der var vant til at køre i det norske terræn.

- Jeg har altid haft interesse for det internationale. I starten troede jeg først, at man som elev kunne komme afsted efter grundforløbet, men så fandt jeg ud af, at man også sagtens kan komme til udlandet tidligere. Så imens mine holdkammerater var i praktik herhjemme i Danmark, tog jeg min praktik + lidt flere dage i Norge, forklarer Henriette Kaastrup Hansen.

Praktikopholdet har givet Henriette blod på tanden i forhold til at komme ud i verden igen i forbindelse med sin uddannelse.

- Jeg er blevet bekræftet i det, jeg laver og arbejder med. Inden jeg tog til Norge foreslog Kaj Thybo, som er skolens internationale koordinator, at jeg jo også kan komme i lære i udlandet fx i New Zealand. Og efter den her smagsprøve kan jeg mærke, at kan det lade sig gøre, så er jeg klar, siger Henriette Kaastrup Hansen.

 

Seneste nyheder

En søndag i mesterskabernes tegn

25-09-2022

Søndag var der ikke bare ét, men hele fem mesterskaber på højkant på TECHCOLLEGE, hvor der udover Nordjyske Mesterskaber for Kokke- og Tjenerelever også var skolemesterskaber for både gourmetslagter-, bager- og ernæringsassistentelever.

Kom til Nordjysk Mesterskab på søndag

20-09-2022

Søndag 25. september er der mulighed for at se fremtidens store håb inden for gastronom-, ernæringsassistent-, tjener-, bager- og gourmetslagterfagene! Her er TECHCOLLEGE nemlig vært for Nordjysk Mesterskab for elever fra de fem fag, så kig forbi Rørdalsvej 10 søndag klokken 9-16!

Årets innovative idé 2022 er ...

09-09-2022

Over 100 elever fra TECHCOLLEGEs elektriker-, industritekniker- og data- og kommunikationsuddannelser har i 3 dage brugt tiden sammen med elever fra SOSU Nord på at udtænke nye eller forbedre idéer til afhjælpelse af helt almindelige hverdagsproblemer i sundhedssektoren. Den har nemlig stået på nKNOWation.

Vis flere