Praktik i Norge bekræftede Henriettes udlandsdrømme

 

Umiddelbart kan det lyde som lidt af en udfordring at passe 300 får helt alene – og så i et helt andet land. Men det var det ikke for den 22-årige landbrugselev Henriette Kaastrup Hansen.

I forbindelse med sin uddannelse til landmand var hun i april nemlig i tre ugers praktik i Ljosland i Norge. Her var hun indkvarteret i en lejlighed på et lille, lokalt hotel, mens hun arbejdede hos landmanden Jan Ove, der driver en gård med både får og kvæg.

- Jan Ove var god til at forklare og involvere mig i de forskellige opgaver. Det var kun ham og mig på gården, så der var nok at se til. Jeg var med til at aflive et får, flyttede rundt på fårene, fodrede dem og gav mælk til de små lam, hvis mødre ikke gad dem. Men det generede mig overhovedet ikke at være så selvstændig, fortæller Henriette Kaastrup Hansen, der tog det i stiv arm, da Jan Ove var et par dage på fjeldet, hvor der ingen tjeneste på mobilen var.

Fået mod på mere

Hver dag under praktikopholdet vågnede Henriette Kaastrup Hansen op i de smukkeste omgivelser med sne og fjeld, uanset hvor hun kiggede hen. Og turen til og fra arbejde foregik på Jan Oves røde ATV, der var vant til at køre i det norske terræn.

- Jeg har altid haft interesse for det internationale. I starten troede jeg først, at man som elev kunne komme afsted efter grundforløbet, men så fandt jeg ud af, at man også sagtens kan komme til udlandet tidligere. Så imens mine holdkammerater var i praktik herhjemme i Danmark, tog jeg min praktik + lidt flere dage i Norge, forklarer Henriette Kaastrup Hansen.

Praktikopholdet har givet Henriette blod på tanden i forhold til at komme ud i verden igen i forbindelse med sin uddannelse.

- Jeg er blevet bekræftet i det, jeg laver og arbejder med. Inden jeg tog til Norge foreslog Kaj Thybo, som er skolens internationale koordinator, at jeg jo også kan komme i lære i udlandet fx i New Zealand. Og efter den her smagsprøve kan jeg mærke, at kan det lade sig gøre, så er jeg klar, siger Henriette Kaastrup Hansen.

 

Seneste nyheder

Personvognsmekaniker fik ML-prisen 2023

02-10-2023

På TECHCOLLEGE er vi stolte af endnu engang at se en af vores nu tidligere elever på scenen som prismodtager ved ML-prisen, i år i form af den nyligt udlærte personvognsmekaniker Mikkel Nygaard Christensen.

Grundforløbselever bygger til Aalborg Storcenter

27-09-2023

I år har bæredygtighedsugen på GF1 givet grundforløbseleverne fra El, byggeri og energi mulighed for at bygge bæredygtige projekter, der skal udstilles i Aalborg Storcenter under projektet "Vi inviterer skoven indenfor".

Food Fokus fejrede fagligheden

25-09-2023

Søndag bød på intet mindre end seks spændende mesterskaber på TECHCOLLEGE, da dørene på Rørdalsvej slog op til Food Fokus 2023.

Vis flere