Praktik i Norge bekræftede Henriettes udlandsdrømme

 

Umiddelbart kan det lyde som lidt af en udfordring at passe 300 får helt alene – og så i et helt andet land. Men det var det ikke for den 22-årige landbrugselev Henriette Kaastrup Hansen.

I forbindelse med sin uddannelse til landmand var hun i april nemlig i tre ugers praktik i Ljosland i Norge. Her var hun indkvarteret i en lejlighed på et lille, lokalt hotel, mens hun arbejdede hos landmanden Jan Ove, der driver en gård med både får og kvæg.

- Jan Ove var god til at forklare og involvere mig i de forskellige opgaver. Det var kun ham og mig på gården, så der var nok at se til. Jeg var med til at aflive et får, flyttede rundt på fårene, fodrede dem og gav mælk til de små lam, hvis mødre ikke gad dem. Men det generede mig overhovedet ikke at være så selvstændig, fortæller Henriette Kaastrup Hansen, der tog det i stiv arm, da Jan Ove var et par dage på fjeldet, hvor der ingen tjeneste på mobilen var.

Fået mod på mere

Hver dag under praktikopholdet vågnede Henriette Kaastrup Hansen op i de smukkeste omgivelser med sne og fjeld, uanset hvor hun kiggede hen. Og turen til og fra arbejde foregik på Jan Oves røde ATV, der var vant til at køre i det norske terræn.

- Jeg har altid haft interesse for det internationale. I starten troede jeg først, at man som elev kunne komme afsted efter grundforløbet, men så fandt jeg ud af, at man også sagtens kan komme til udlandet tidligere. Så imens mine holdkammerater var i praktik herhjemme i Danmark, tog jeg min praktik + lidt flere dage i Norge, forklarer Henriette Kaastrup Hansen.

Praktikopholdet har givet Henriette blod på tanden i forhold til at komme ud i verden igen i forbindelse med sin uddannelse.

- Jeg er blevet bekræftet i det, jeg laver og arbejder med. Inden jeg tog til Norge foreslog Kaj Thybo, som er skolens internationale koordinator, at jeg jo også kan komme i lære i udlandet fx i New Zealand. Og efter den her smagsprøve kan jeg mærke, at kan det lade sig gøre, så er jeg klar, siger Henriette Kaastrup Hansen.

 

Seneste nyheder

TECHCOLLEGE hev tre guldmedaljer med hjem fra DM i Skills 2023

04-02-2023

Guld kommer endnu en gang med hjem til Aalborg efter DM i Skills. I 2023-udgaven blev det til tre førstepladser, og alle deltagere kæmpede en brav og flot kamp om at blive landets bedste til deres fag.

Dag 2 til DM i Skills 2023: Lettede frisører og travle konkurrencedeltagere

03-02-2023

Andendagen til DM i Skills 2023 er overstået, og afslutningen begynder så småt at nærme sig. Eleverne knokler for at nå i mål med alle opgaver. Frisøreleverne Gry og Nynne kan derimod blot læne sig tilbage og vente på morgendagens resultat, efter at de har afleveret deres fire opgaver.

DM i Skills 2023 er skudt i gang

02-02-2023

Igen i år til DM i Skills er TECHCOLLEGE stærkt repræsenteret med 20 deltagere fordelt på 12 forskellige uddannelser. På alle konkurrencestande var der både smil, god stemning og optimisme på førstedagen – også selvom det hele var nyt for langt de fleste deltagere.

Vis flere