Corona-restriktioner på TECHCOLLEGE

 

Corona-restriktioner på TECHCOLLEGE - opdateres løbende

Opdateret 10. juni med informationer vedrørende frafald af mundbindskrav

Krav om mundbind på skolen bortfalder fra og med mandag 14. juni. Testkrav gælder stadig som beskrevet herunder frem til 1. august.

Alle elever og kursister skal på ethvert tidspunkt i løbet af tiden på skolen kunne fremvise et negativt testsvar, der er maksimalt 72 timer gammelt. Der vil være skemalagt mulighed for selvtest på skolen for de elever, der er på skolen. Når man møder ind efter en periode hjemme, skal man være testet, så man kan fremvise et negativt testresultat, der er maksimalt 72 timer gammelt. Se dette flowchart for et overskueligt overblik.

Ønsker man af forskellige årsager ikke at gøre brug af TECHCOLLEGEs testsetup, skal man til enhver tid kunne vise et negativt testresultat fra det offentlige, som er højst 72 timer gammelt, medmindre man er lægeligt fritaget. 

Undtaget for testkrav
Som følge af børne- og undervisningsministeriets opdaterede retningslinjer i forhold til undtagelse fra testkrav gælder nu følgende regler for både elever, kursister, ansatte og andre personer med fremmøde på TECHCOLLEGE:

  • personer, der kan fremvise dokumentation for et påbegyndt vaccinationsforløb, behøver ikke længere at blive regelmæssigt testet fra 14 dage efter første stik.
  • personer, der kan fremvise dokumentation for et positivt testresultat, behøver fra 14 dage efter testtidspunkt og i 180 dage frem ikke at blive regelmæssigt testet.

Ved konstateret smitte må man tidligst møde fysisk på skolen 14 dage efter testtidspunkt, forudsat at man har været symptomfri i mindst 48 timer.

For elever på TECHCOLLEGE Praktikcenter
Elever i skolepraktikken møder fuld tid.

For elever, der bor på skolehjemmet
Elever skal på ethvert tidspunkt kunne fremvise et negativt testsvar, der er maksimalt 72 timer gammelt - også når de ankommer til skolehjemmet efter at have været væk i en periode.

Du skal benytte dig af de håndsprit-dispensere, der står rundt omkring på skolen. Du skal holde afstand, og du skal blive hjemme, hvis du er syg.

 

Ferie i en COVID-19-tid

TECHCOLLEGE forventer, at både både elever, kursister, ansatte og andre personer med fremmøde på skolen følger og overholder de til enhver tid gældende rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet i forbindelse med afholdelse af ferie.

Hvis man foretager rejser mod Udenrigsministeriets anbefalinger, er der øget risiko for, at man kan blive smittet med og syg af COVID-19. Sådanne sygdomstilfælde kan efter konkret vurdering betragtes som selvforskyldt sygdom, hvormed der vil være tale om lovligt forfald, men ansatte vil ikke have ret til løn under sygdom. Rejser man til udlandet, skal man være opmærksom på, at der kan være krav om isolering efter hjemkomst. Såfremt man ikke er i stand til at møde på skolen efter endt ferie, fordi man i forbindelse med hjemrejsen er omfattet af de danske krav om isolering, vil der også her være tale om fravær uden løn, hvis man er ansat.

TECHCOLLEGE opfordrer derfor til at følge de til enhver tid gældende anvisninger.

Hold dig opdateret på rejsevejledningerne her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ 

Og hold med fordel holde øje med ”Coronasmitte.dk”: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/rejser-til-eller-via-danmark/kategorisering-af-lande

 

Skolens håndtering af corona:

På TECHCOLLEGE evaluerer vi konstant vores beredskab i forhold til coronavirus, og vi forholder os hele tiden til udviklingen og udmeldingerne fra myndighederne.

Vi fører oplysningskampagner målrettet vores elever og ansatte, hvor vi blandt andet informerer om afstand og optimal hygiejne, ligesom vi opfordrer alle til at gøre brug af app’en Smittestop.

Elever holdes så vidt muligt adskilt fra andre klasser, og der er oprettet forskudte pauser for at undgå for stort pres på fx kantineområder. 

Vi har etableret stationer med håndsprit ved alle indgange, mødelokaler og kantineområder.

Rengøringen er på hele skolen blevet opgraderet, blandt andet ved ansættelse af ekstra rengøringspersonale, og specielt ved knudepunkter, hvor mange elever og medarbejdere færdes, bliver der gjort en ekstra indsats.

Toiletfaciliteterne på skolens adresser er blevet opdelt således hver klasse har sit eget toilet, ligesom medarbejdere i forskellige afdelinger også har det.

Vi har derudover udviklet et flowchart for både elever og ansatte, der nøje viser, hvordan de skal forholde sig, hvis de oplever symptomer på eller af anden grund har mistanke om smitte.

Ved smittetilfælde

Ved smittetilfælde informerer vi alle dem, der har været i kontakt med den smittede, og sender dem hjem i karantæne, indtil et negativt testsvar foreligger. Vores faglærere laver virtuel undervisning, hvis en klasse sendes hjem i karantæne. 

For yderligere kommentarer henvises der til:

Kommunikationschef: Helle Rubien
Tlf. 2526 6132
Mail: hmru@techcollege.dk​

 

Tag en snak med vores elevcoaches

Gør Corona-krisen dig trist, og har du brug for at tale med andre end dine forældre eller venner? Så fortvivl ej, vores elevcoaches står klar til at tale med dig, som er elev på TECHCOLLEGE!

Vores to elevcoaches Nikolaj og Lars vil gerne hjælpe og støtte dig, hvis det hele bare virker for uoverskueligt - uanset om det er grundet manglende motivation, ensomhed eller noget helt andet.

Se her, hvordan du kan få fat i dem.


Seneste nyheder

Åbent værksted gav uddannelsesaftaler

18-06-2021

Torsdag var der Åbent Værksted-arrangement for tømrer- og murermestre, der kunne komme forbi og se, hvad vores grundforløbselever arbejder med. Og så var det jo oplagt lige at skrive under på en uddannelsesaftale med en ny lærling imens.

En helt ny verden

17-06-2021

I de seneste uger har 14 ledige fra Aalborg Jobcenter været i kursus på TECHCOLLEGE, hvor de blandt andet har lært om forskellige svejseprocesser. Læs om to af deltagernes oplevelse og hvordan de nu glæder sig til at komme ud i praktik - og måske starte en ny karriere.

For allerførste gang: Ventilationstekniker-elever er VENT-certificeret

25-05-2021

Som den første erhvervsskole i landet har TECHCOLLEGE tilbudt alle VVS-elever på ventilationstekniker-specialet at blive certificeret inden for VENT-ordningen. Og efter en overstået certifikatprøve kan skolen nu sende de første VENT-certificerede elever ud i verden

Vis flere