Corona-restriktioner på TECHCOLLEGE

 

Corona-restriktioner på TECHCOLLEGE - opdateres løbende

Opdateret 2. januar 2022 med generelle restriktioner og forholdsregler for opstart efter nytår.

Mundbind, coronapas og testopfordring på TECHCOLLEGE i 2022

Vi opfordrer alle elever og ansatte til at blive testet 2 gange om ugen. Vi forventer, at der kan udleveres kit til selvtest fra medio januar.

Alle ansatte, elever, kursister og gæster på TECHCOLLEGE skal bære mundbind eller visir, når de bevæger sig rundt på skolen eller befinder sig på fællesområder.
Der er ikke krav om mundbind i undervisningen eller til eksamen.

Der er krav om coronapas på alle ungdomsuddannelsesinstitutioner. Det betyder, at alle ansatte, elever, kursister og gæster skal kunne fremvise gyldigt coronapas på baggrund af enten vaccination eller gyldig test. Fravær på baggrund af manglende coronapas vil blive betragtet som ulovligt fravær.

Derudover opfordrer vi selvfølgelig stadig til at udvise almen sund fornuft og holde afstand.

Undtagelser for coronapaskrav kan findes her.

Dagligdagen på TECHCOLLEGE

Det er stadig yderst vigtigt, at du hurtigt fortæller skolen, hvis du er testet positiv, så vi kan lave en effektiv smitteopsporing. 

Du skal benytte dig af de håndsprit-dispensere, der står rundt omkring på skolen. Du skal holde afstand, og du skal blive hjemme, hvis du er syg.

Ved konstateret smitte må man tidligst møde fysisk på skolen, når man har været symptomfri i 48 timer. Personer, der ikke har haft symptomer, må møde fysisk på skolen tidligst 7 dage efter, at de fik taget den positive test.

Nære kontakter skal testes på 4. og 6. dagen. Har man fået 3. vaccinestik, skal man ikke isolere sig og må gerne møde op på skolen. Har man IKKE fået 3. vaccinestik, skal man gå i isolation.

Man bliver betragtet som nær kontakt, hvis ét af følgende punkter er opfyldt:

  • Du bor sammen med en person smittet med covid-19
  • Du er kærester med en person smittet med covid-19
  • Din værelseskammerat på en efterskole, højskole, lejrskole e.l. er smittet med covid-19
  • En person, du har overnattet ved eller som har overnattet hos dig, er smittet med covid-19

Vær opmærksom på om den coronasmittede har symptomer eller ej, og hvornår de evt. opstod, da det har betydning for, hvornår det klassificeres som nær kontakt.

Øvrige kontakter til en coronasmittet må møde fysisk på skolen, men skal tage en coronatest hurtigst muligt og på 4. dagen. Vær altid særlig opmærksom på symptomer.

 

Ferie i en COVID-19-tid

TECHCOLLEGE forventer, at både både elever, kursister, ansatte og andre personer med fremmøde på skolen følger og overholder de til enhver tid gældende rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet i forbindelse med afholdelse af ferie.

Hvis man foretager rejser mod Udenrigsministeriets anbefalinger, er der øget risiko for, at man kan blive smittet med og syg af COVID-19. Sådanne sygdomstilfælde kan efter konkret vurdering betragtes som selvforskyldt sygdom, hvormed der vil være tale om lovligt forfald, men ansatte vil ikke have ret til løn under sygdom. Rejser man til udlandet, skal man være opmærksom på, at der kan være krav om isolering efter hjemkomst. Såfremt man ikke er i stand til at møde på skolen efter endt ferie, fordi man i forbindelse med hjemrejsen er omfattet af de danske krav om isolering, vil der også her være tale om fravær uden løn, hvis man er ansat.

TECHCOLLEGE opfordrer derfor til at følge de til enhver tid gældende anvisninger.

Hold dig opdateret på rejsevejledningerne her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ 

Og hold med fordel holde øje med ”Coronasmitte.dk”: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/rejser-til-eller-via-danmark/kategorisering-af-lande

 

Skolens håndtering af corona

På TECHCOLLEGE evaluerer vi konstant vores beredskab i forhold til coronavirus, og vi forholder os hele tiden til udviklingen og udmeldingerne fra myndighederne.

Vi fører oplysningskampagner målrettet vores elever og ansatte, hvor vi blandt andet informerer om afstand og optimal hygiejne, ligesom vi opfordrer alle til at gøre brug af app’en Smittestop.

Vi har etableret stationer med håndsprit ved alle indgange, mødelokaler og kantineområder.

Vi har derudover udviklet et flowchart for både elever og ansatte, der nøje viser, hvordan de skal forholde sig, hvis de oplever symptomer på eller af anden grund har mistanke om smitte.

Ved smittetilfælde

Ved smittetilfælde informerer vi alle dem, der har været i kontakt med den smittede, og følger i øvrigt sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Sendes et hold hjem i karantæne, vil vores faglærere lave virtuel undervisning. 

For yderligere kommentarer henvises der til:

Kommunikationschef: Helle Rubien
Tlf. 2526 6132
Mail: hmru@techcollege.dk​

 

Tag en snak med vores elevcoaches

Gør Corona-krisen dig trist, og har du brug for at tale med andre end dine forældre eller venner? Så fortvivl ej, vores elevcoaches står klar til at tale med dig, som er elev på TECHCOLLEGE!

Vores to elevcoaches Nikolaj og Lars vil gerne hjælpe og støtte dig, hvis det hele bare virker for uoverskueligt - uanset om det er grundet manglende motivation, ensomhed eller noget helt andet.

Se her, hvordan du kan få fat i dem.


Seneste nyheder

TECHCOLLEGE fejrer national svejsekoordinator nr. 350

22-12-2021

Hvert år sender TECHCOLLEGE cirka 30 nye nationale svejsekoordinatorer ud i verden, og nu kan uddannelsesstedet altså fejre national svejsekoordinator nr. 350.

Humørlegat gav ekstra julehumør

07-12-2021

Der var en glædelig overraskelse til tjenerelev Jasmin Obenheimer Mørc, da hun var på arbejde på sin elevplads, Restaurant Fusion. Her overrakte Christian d. 4. Laug nemlig et af 8 humørlegater til en svært overrasket tjenerelev.

Et forspring ind i 'Mad og oplevelser'

29-11-2021

Der er mange veje til ens drømmeuddannelse. Men hvad nu, hvis du har svært ved helt at finde ud af, hvilken uddannelse der passer helt perfekt til dig? Eller bare har brug for lige at komme i gang med at gå i skole igen og få pudset lære-evnerne af? Så er GF+ lige noget for dig!

Vis flere