Corona-restriktioner på TECHCOLLEGE

 

Corona-restriktioner på TECHCOLLEGE - opdateres løbende

Opdateret 11. august 

   

Dagligdagen på TECHCOLLEGE

Det er stadig yderst vigtigt, at du hurtigt fortæller skolen, hvis du er testet positiv, så vi kan lave en effektiv smitteopsporing. 

Du skal benytte dig af de håndsprit-dispensere, der står rundt omkring på skolen. Du skal holde afstand, og du skal blive hjemme, hvis du er syg.

Ved konstateret smitte må man tidligst møde fysisk på skolen, når man har været symptomfri i 48 timer. Personer, der ikke har haft symptomer, må møde fysisk på skolen tidligst 7 dage efter, at de fik taget den positive test.

Nære kontakter skal selvisoleres og testes på 4. og 6. dag. Dette gælder dog ikke for personer, som er færdigvaccinerede (14 dage efter anden vaccination) eller har immunitet pga. tidligere smitte (fra 14 dage efter positiv PCR-test til 12 måneder). Nære kontakter må møde fysisk på skolen ved negativt testsvar på 6.-dagen.
Man bliver betragtet som nær kontakt, hvis én af følgende punkter er opfyldt:
- Alle, der bor sammen med en, der har fået påvist Covid-19.
- Alle, der har haft direkte fysisk kontakt (f.eks. kram) eller direkte kontakt til smittefarlige sekreter (f.eks. hoste eller nys) med en, der har fået påvist Covid-19.
- Alle, der har været inden for 1 meter i mere end 15 minutter (f.eks. i samtale med personen) med en, der har fået påvist Covid-19, dog indenfor 2 meter, hvor der er øget risiko for smitte.

   

Ferie i en COVID-19-tid

TECHCOLLEGE forventer, at både både elever, kursister, ansatte og andre personer med fremmøde på skolen følger og overholder de til enhver tid gældende rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet i forbindelse med afholdelse af ferie.

Hvis man foretager rejser mod Udenrigsministeriets anbefalinger, er der øget risiko for, at man kan blive smittet med og syg af COVID-19. Sådanne sygdomstilfælde kan efter konkret vurdering betragtes som selvforskyldt sygdom, hvormed der vil være tale om lovligt forfald, men ansatte vil ikke have ret til løn under sygdom. Rejser man til udlandet, skal man være opmærksom på, at der kan være krav om isolering efter hjemkomst. Såfremt man ikke er i stand til at møde på skolen efter endt ferie, fordi man i forbindelse med hjemrejsen er omfattet af de danske krav om isolering, vil der også her være tale om fravær uden løn, hvis man er ansat.

TECHCOLLEGE opfordrer derfor til at følge de til enhver tid gældende anvisninger.

Hold dig opdateret på rejsevejledningerne her: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ 

Og hold med fordel holde øje med ”Coronasmitte.dk”: https://coronasmitte.dk/raad-og-regler/emner/rejser-til-eller-via-danmark/kategorisering-af-lande

 

Skolens håndtering af corona:

På TECHCOLLEGE evaluerer vi konstant vores beredskab i forhold til coronavirus, og vi forholder os hele tiden til udviklingen og udmeldingerne fra myndighederne.

Vi fører oplysningskampagner målrettet vores elever og ansatte, hvor vi blandt andet informerer om afstand og optimal hygiejne, ligesom vi opfordrer alle til at gøre brug af app’en Smittestop.

Elever holdes så vidt muligt adskilt fra andre klasser, og der er oprettet forskudte pauser for at undgå for stort pres på fx kantineområder. 

Vi har etableret stationer med håndsprit ved alle indgange, mødelokaler og kantineområder.

Rengøringen er på hele skolen blevet opgraderet, blandt andet ved ansættelse af ekstra rengøringspersonale, og specielt ved knudepunkter, hvor mange elever og medarbejdere færdes, bliver der gjort en ekstra indsats.

Toiletfaciliteterne på skolens adresser er blevet opdelt således hver klasse har sit eget toilet, ligesom medarbejdere i forskellige afdelinger også har det.

Vi har derudover udviklet et flowchart for både elever og ansatte, der nøje viser, hvordan de skal forholde sig, hvis de oplever symptomer på eller af anden grund har mistanke om smitte.

Ved smittetilfælde

Ved smittetilfælde informerer vi alle dem, der har været i kontakt med den smittede, og følger i øvrigt sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Sendes et hold hjem i karantæne, vil vores faglærere lave virtuel undervisning. 

For yderligere kommentarer henvises der til:

Kommunikationschef: Helle Rubien
Tlf. 2526 6132
Mail: hmru@techcollege.dk​

 

Tag en snak med vores elevcoaches

Gør Corona-krisen dig trist, og har du brug for at tale med andre end dine forældre eller venner? Så fortvivl ej, vores elevcoaches står klar til at tale med dig, som er elev på TECHCOLLEGE!

Vores to elevcoaches Nikolaj og Lars vil gerne hjælpe og støtte dig, hvis det hele bare virker for uoverskueligt - uanset om det er grundet manglende motivation, ensomhed eller noget helt andet.

Se her, hvordan du kan få fat i dem.


Seneste nyheder

VVS-mesters opfordring til branchen: Alle lærlinge skal have en chance

17-09-2024

Det er en kendt problematik, at hvis du har et udenlandskklingende navn, kan du have sværere ved at komme i arbejde. Men hos BjergbyVVS nord for Hjørring har mester René Szast Thomsen givet 22-årige Amir Sadad med afghanske rødder en chance.

TECHCOLLEGE-elever hædret ved prisuddeling

24-09-2021

En EUX-smed og en industritekniker fra TECHCOLLEGE har fredag 24. september modtaget ML-prisen 2021 for deres flotte indsats under deres uddannelse og læretid.

Fra Ford til flaskepant - bæredygtighedsuge på GF1

22-09-2021

Hvem kan splitte en gammel Ford ad og bygge pantsystemer ud af den? Hvem kan lave forhindringsbaner med fokus på de 17 verdensmål ud af genbrugsmaterialer? Hvem kan gøre affaldsudsmidning til en sportsgren? Det kan Grundforløb 1 (GF1) på TECHCOLLEGE da!

Vis flere