DM i Skills 2022

 

Så er det hele afgjort! De bedste af de bedste er blevet kåret, og her på TECHCOLLEGE er vi stolte af at kunne ønske tillykke til 3 vindere ved DM i Skills 2022.

Kæmpe tillykke til:
Grafisk tekniker Nickolai Vestergaard Andersen, der er i lære hos Flexoprint A/S
Receptionist Helene Nolsøe, der er i lære hos HimmerLand
Industritekniker Mads Riis Sørensen, der er udlært hos Nymann Teknik

Også et stort tillykke til vores deltagere, der tog en andenplads:
Bygningsmaler Kille Falkensten Sten, der er i lære hos Malerfirmaet Carsten Sørensen
Elektriker Jonas Terp Hansen, der er i lære hos KT Elektric
Gastronom Stine Hartvig Pedersen, der er i lære hos Restaurant Fauna
Grafisk tekniker Emil Filstrup Thomsen, der er i lære hos Deslers Grafisk Hus ApS
Kosmetiker Maja Toft-Nielsen, der er i lære hos House of Wellness Aalborg
Lastvognsmekaniker Jonas Bjerg Christensen, der er i lære hos MAN Nordjylland
Lastvognsmekaniker Kasper Andersen, der er i lære hos Scania Danmark
Receptionist Anna Bjerrum Andersen, der er i lære hos Munkebjerg Hotel
Tjener Jasmin Obenheimer Mørch Jensen, der er i lære på Restaurant Fusion

Og selvfølgelig også et stort tillykke til vores tredjepladser:
Frisør Nikita Caroline Kristensen, der er i lære hos Visions Aalborg
Gourmetslagter Simon Poulstrup Nielsen, der er i lære hos Slagteren & Kokken i Gistrup
Grafisk tekniker Oliver Thornqvist, der er i lære hos Ccl Label A/S
Kosmetiker Jara El-Hussein, der er i lære hos Skin Care i Hasseris
Receptionist Gabriella Pedersen, der er i lære hos Pier 5 Hotel

DM i Skills 22 - dag 1

Første dag vel overstået!

Som alle andre dage kom og gik 28. april 2022. Men den var alligevel ulig de fleste dage.
Torsdagen var nemlig første (officielle) dag ved DM i Skills 2022, og det betød, at TECHCOLLEGEs 24 deltagere skulle i ilden.
Hov hov, 24? Har I ikke skrevet 23 hele tiden?
Jo, men sådan går det, når man ikke er opmærksom på, at der er sket en tilføjelse.

24 elever i ilden er i øvrigt ikke helt korrekt, for kosmetikernes konkurrence går først i gang fredag.
Hos tjenerne har konkurrencen været i fuld gang hele torsdagen, men her var kun Jasmin Obenheimer Mørch Jensen i vælten torsdag. Fredag er det Josefine Frøjkjær-Jensens tur, og derfor kunne hun blot se til, mens Jasmin gjorde det bedste, hun har lært.

Samme historie var at finde hos gastronomerne, hvor TECHCOLLEGEs bud på Danmarks bedste af slagsen, Stine Hartvig Pedersen, sad over torsdag. I stedet kunne hun bruge dagen på at blive bekendt med omgivelserne, larmen og publikum - og få nerverne lidt ned.
- Jeg havde faktisk tænkt, at det måske var en ulempe først at skulle i gang fredag, fordi jeg ville gå og blive alt for nervøs i løbet af i dag. Men det har nærmest været lige omvendt, og jeg føler lidt, at det har gjort mig mere rolig, fortalte hun, mens hun sirligt holdt øje med, om konkurrenterne nu fik afleveret deres retter til tiden.
- Men jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang i morgen. Man går lidt og tripper, når man kan se, hvordan mange af de andre er i gang.

Hos mediegrafikerne var Pernille Holm Mortensen ved godt mod efter første dags strabadser.
- Jeg synes faktisk, det er gået ret godt. Indtil videre føler jeg, at jeg ligger ret godt til - men det er jo virkelig svært at sige, hvordan de andre gør det, og vi er jo slet ikke færdige endnu. Men indtil videre ser det godt ud, synes jeg, fortalte hun, da dagens sidste opgave - at præsentere sit bud på en gentænkning af Tour De Frances grafiske udtryk - var færdig.

Hos receptionisterne var der som altid delt tid mellem teoretiske og vidensbaserede opgaver - såkaldt backoffice - og praktiske opgaver i form af rollespil - såkaldt front office.
Her besvarede Anna Bjerrum Andersen, Gabriella Pedersen og Helene Nolsøe - som i øvrigt er den oversete 24. deltager fra TECHCOLLEGE - på imaginære gæstehenvendelser og ordnede checkins. Ja, altså, hvis ikke de lige stod med store høretelefoner på og ventede på, at det blev deres tur.

I det hele taget syntes der at være en god stemning hele vejen rundt, da torsdagens konkurrencer så småt begyndte at slutte, og nu glæder vi os alle til at komme i gang fredag igen, hvor vi altså også får kosmetikerne, gastronomen og den sidste tjener i aktion.

 

DM i Skills 22 - dag 2

Glædestårer og rutinefyldt besøg ved DM i Skills andendag.

Solen er gået ned over DM i Skills’ anden dag; den lange fredag.
Fredag er dagen, hvor den står på arbejde fra morgen til aften. Ingen indmarch, ingen ceremonier, bare hårdt arbejde og konkurrence hele dagen.
Og dog…
For fredag er også der, hvor den første udskillelse ske. Her findes nemlig deltagerne til lørdagens finale hos receptionisterne, gastronomerne og tjenerne.
På TECHCOLLEGE kan vi bryste os af at have ikke færre end fem deltagere med i de respektive finaler. Gastronom Stine Hartvig Pedersen og tjener Jasmin Obenheimer Mørch Jensen er begge med, og så er vi ikke så lidt stolte endda over at kunne fortælle, at de tre finalepladser hos receptionisterne alle er blevet besat af deltagere med TECHCOLLEGE på navneskiltet. Det er rart at være sikker på en guldmedalje, når Helene Nolsøe, Gabriella Pedersen og Anna Bjerrum Andersen alle kan trække i arbejdstøjet igen lørdag.
Glædestårerne og omfavnelserne var en nærmest perfekt afslutning på en lang og hård, men også sjov og begivenhedsrig fredag.

Lidt tidligere på dagen kunne man næsten dufte Skills-rutinen sive ud i lokalet ved industriteknikerne, da TECHCOLLEGE-deltageren Mads Riis Sørensen fik besøg af tidligere kollegaer fra Nymann Teknik, hvor han for kort tid siden blev udlært. Her var nemlig både seneste guld-vinder Sander Hem Münchow - der i øvrigt drager mod WorldSkills i Shanghai i september - og 2016-deltageren Malte Myrhøj Møller Sørensen, der stadig er at finde hos Nymann Teknik, mødt op for at se til den tidligere lærling.
- Det er ret sjovt at stå herude og kigge på. Selvom det er over seks år siden, jeg selv var med, ved jeg stadig præcis, hvordan han har det derinde. Den der nervøsitet for at nå det hele, om målene nu passer - og ikke mindst den lettelse, der kommer, når det hele er overstået - den kan jeg nærmest stadig føle bare ved at stå her og kigge på, fortalte Malte Myrhøj Møller Sørensen og tilføjede med et meget stort smil:
- Det er nu meget rarere at stå herude og kigge ind,
For Sander Hem Münchow var det dog en lidt anden følelse, der dominerede, som han stod der uden for arbejdsområdet og kiggede ind til Mads Riis Sørensen.
- Det kribler jo nærmest i hele kroppen for at springe over rebet og løbe derind for lige at spørge, om jeg skal hjælpe med noget, lød det fra den kommende WorldSkills-deltager.
- Men jeg synes nu, det ser ud til at gå ret godt for ham. I hvert fald herude fra, men jeg kan jo heller ikke tjekke herfra, om det passer ned på en hundrededel af en millimeter.

Nu venter bare lørdag, der altså byder på blandt andet finaler hos gastronomerne, tjenerne og receptionisterne. For de fleste andre fag er lørdag også sidste arbejdsdag og således sidste chance for at finpudse de mange forskellige opgaver, der i løbet af de seneste par dage er bygget, designet eller kort og godt bare løst rundt omkring i de mange telte og haller i Høng.
Nåh ja, og så venter selvfølgelig den store afslutningsceremoni, hvor dette års guldvindere kåres. Vi glæder os til at se, hvor mange der skal med i bagagen, når turen igen går mod det nordjyske.

 

DM i Skills 22 - dag 3

Finaler, finpudsninger og nervøse fornemmelser.

Lørdag er altid en anderledes dag ved DM i Skills. Nogle konkurrencer er allerede afsluttet, andre har et par timer lørdag formiddag til at afpudse de sidste detaljer, og så er der de fag, hvor lørdagen er den store finaledag, hvor de første par dages strabadser blot har været for at komme hertil. Det er altså blandt andet tilfældet ved gastronomen Stine Hartvig Pedersen, tjeneren Jasmin Obenheimer Mørch Jensen og receptionisterne Helene Nolsøe, Gabriella Pedersen og Anna Bjerrum Andersen, som vi skrev om i går.

For kosmetikerne Maja Toft-Nielsen og Jara El-Hussein var det tid til den anden og sidste opgave, da de skulle lægge makeup i charleston-stil på deres modeller, efter de fredag kom i gang med deres konkurrence med en kosmetisk ansigtsbehandling. Til gengæld var lørdag fridag for frisørerne Nikita Caroline Kristensen og Ann-Louise Juul Andersen, der i stedet måtte vente nervøst hele dagen på den store afslutningsceremoni.

Det var også tilfældet for lastvognsmekanikeren Kasper Andersen, der havde sidste opgave fredag. Han kunne til gengæld se konkurrenterne lidt an lørdag, heriblandt den anden deltager fra TECHCOLLEGE, Jonas Bjerg Christensen, der lige havde en sidste opgave lørdag.

De to bagere, Janus Vilstrup og Nana Hald, havde også stadig en del arbejde tilbage lørdag, inden der skulle deles guldmedaljer ud, og fra deres plads kunne de lige ane gourmetslagterne, hvor Simon Poulstrup Nielsen og Jacob Sproegel også sluttede af med den stort anlagte scoremiddag, de havde planlagt hjemmefra og nu skulle kreere og vise frem for dommerpanelet.

Også flisemureren Victor Bundgaard Jensen fik afleveret et flot og færdigt projekt efter konkurrencens sidste to timer lørdag morgen, og så var der lige tid til at komme rundt og se til blandt andet maleren Kille Falkensten Stens sidste penselstrøg. Kort derfra afsluttede de tre grafisk teknikere, Emil Filstrup Thomsen, Oliver Thornqvist og Nicolai Vestergaard Andersen også tre dages konkurrence om at blive landets bedste, ligesom mediegrafikeren Pernille Holm Mortensen sluttede af med et positivt og tilfreds mindset, efter hun fredag aften havde været noget utilfreds med sin præstation i dagens sidste opgave.

Sidste mand, elektrikeren Jonas Terp Hansen, var stoisk som altid, så hans ansigtsudtryk var umuligt at læse noget ud af, som han tjekkede sin opgave igennem som noget af det sidste lørdag.

 

TECHCOLLEGEs deltagere

Op mod DM i Skills 2022 var vi forbi de fleste af vores deltagere for at høre lidt om, hvorfor de har valgt at stille op, hvordan de forberedte sig og hvad de håber på at få ud af deltagelsen. Find de historier herunder.

Bager
Janus Falkensten Vilstrup, der netop er færdiguddannet hos Bagergården i Saxild

Bager
Nana Hald, der er i lære hos SuperBrugsen i Skagen

Bygningsmaler
Kille Falkensten Sten, der er i lære hos Malerfirmaet Carsten Sørensen

Elektriker
Jonas Terp Hansen, der er i lære hos KT Elektric

Flisemurer
Victor Bundgaard Jensen, der er uddannet hos MT Højgaard

Frisør
Nikita Caroline Kristensen, der er i lære hos Visions Aalborg

Frisør
Ann-Louise Juul Andersen, der er i lære hos Deres Urban Klip

Gastronom
Stine Hartvig Pedersen, der er i lære hos Restaurant Fauna.

Gourmetslagter
Simon Poulstrup Nielsen, som er i lære hos Slagteren & Kokken i Gistrup.

Gourmetslagter
Jacob Sproegel, som er i lære hos Meny i Hjørring.

Grafisk tekniker
Emil Filstrup Thomsen, der er i lære hos Deslers Grafisk Hus ApS

Grafisk tekniker
Oliver Thornqvist, der er i lære hos Ccl Label A/S

Grafisk tekniker
Nickolai Vestergaard Andersen, der er i lære hos Flexoprint A/S

Lastvognsmekaniker
Jonas Bjerg Christensen, der er i lære hos MAN Nordjylland

Lastvognsmekaniker
Kasper Andersen, der er i lære hos Scania Danmark

Mediegrafiker
Pernille Holm Mortensen, der er i lære hos Desmi A/S.

Receptionist
Anna Bjerrum Andersen, der er i lære hos Munkebjerg Hotel

Receptionist
Gabriella Pedersen, der er i lære hos Pier 5 Hotel

Tjener
Josefine Frøkjær-Jensen, der er i lære hos San Giovanni

Tjener
Jasmin Obenheimer Mørch Jensen, der er i lære på Restaurant Fusion.

De sidste deltagere

For at gøre listen komplet kan du herunder finde navnene på de deltagere, vi desværre ikke nåede at lave en optakt med.

Industritekniker
Mads Riis Sørensen, der er udlært hos Nymann Teknik.

Kosmetiker
Maja Toft-Nielsen, der er i lære hos Liljas Hudpleje
Jara El-Hussein, der er i lære hos Skin Care i Hasseris

Receptionist

Helene Nolsøe, der er i lære hos HimmerLand