Mandagsmotion med murerne

 
Et billede

 

- Det er da lidt hårdt sådan en mandag morgen. Især hvis man har haft en hård weekend. Og det sker jo. Men så er man ligesom i gang med ugen.

Sebastian Lauest holder et par pauser undervejs. Trækker luft ind. Han fanger den sweater, han startede morgenen ud med at bære, men som for kort tid siden blev smidt. Han kører den en tur over panden og tørrer den glinsende sved væk.

Klokken er lidt over otte og Sebastian har, sammen med de andre murerelever på TECHCOLLEGE Praktikcenter, løbet rundt på en multibane i lidt over en time. Ligesom alle andre mandage.

- Det er meget fedt. Man får et andet sammenhold og… Det er lidt ligesom sådan ryste-sammen-tur, man har på gymnasiet. Man lærer hinanden bedre at kende på en eller anden måde, fortæller Sebastian.

Mandagstræningen starter altid ud med løb. Bare lige 40-45 runder på multibanen for at få pulsen op. Derefter bliver der spillet fodbold og basketball. I vilkårlig rækkefølge.

- Og så laver vi små konkurrencer, hvor vi for eksempel skal holde en fodbold i luften, hvor vi kun må røre den én gang hver. Det er meget sjovt, men taberen skal tage morgenmad med om fredagen, så… Ja, der er da i hvert fald en god grund til at øve sig.

Den faste mandagstræning har været en del af det ugentlige program for murerne på praktikcentret siden oktober. Idémanden bag er skolepraktikinstruktør Mads Hjuler.

- Jeg har selv bokset og trænet i mange år, og jeg ved, hvor meget energi det giver, når man får rørt sig. Og de unge mennesker møder heldigvis altid op med et smil. Man kan mærke på dem, at de glæder sig til at skulle i gang, fortæller Mads Hjuler.

undefined

Han kan heller ikke sige sig fri for at have fået varmen. Selvom han – efter eget udsagn – kunne være elevernes far, så løber og spiller han selv med hver mandag.

- De ville jo ikke tage det alvorligt, hvis jeg bare sad inde på kontoret og sendte dem ud på banen selv. Og jeg har jo lige så godt af at få bevæget mig, som de har. Og ligesom det er godt for deres sammenhold indbyrdes, så er det helt sikkert også godt for mit forhold til dem, at vi kan svede og grine lidt sammen.

At det er skolepraktikelever, der træner sammen, betyder også, at der er stor udskiftning i forhold til hvem, der møder op. Eleverne får jo praktikpladser ude i den ’virkelige’ verden. I sidste uge var de ni til træning. I denne uge er de seks. Når der lige er kommet nye elever ind, kan de være 15-16 stykker.

- Jeg har også prøvet, at der kun var én elev på holdet. Men vi gik herud alligevel mandag morgen. Så spillede vi lidt én mod én – efter vi havde varmet op, selvfølgelig, fortæller Mads Hjuler.

Heller ikke vejret kan stoppe de gæve murere. Denne mandag morgen er der rigtigt nok sol, der gør sit bedste for at holde temperaturen nær de 20 grader, selvom den er oppe imod en strid og kold vind. Men i vinters måtte de nogle gange starte med at fejre banen fri af sne.

- Så spillede vi lidt rugby i stedet for. Sådan er det, når man bor i Danmark, så kan man jo ikke regne med at have godt vejr hver mandag. Men vi skal nok få rørt os uanset hvad.

 

 

 


Seneste nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

25-05-2023

Fredag 2. juni står den på Verdens Vildeste Brobyggere ved C.W. Obels Kanal i Aalborg, og her kan du opleve tre hold med elever og lærlinge fra vidt forskellige uddannelser give sig i kast med at bygge henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

TECHCOLLEGE var vært for Planteløftet

24-05-2023

Tirsdag 23. maj var vi her på TECHCOLLEGE vært for Planteløftet; en fagdag for over 160 madprofessionelle, der kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan lokale økologiske planter kan indgå i og udgøre en endnu større del af madproduktionen.

DM, eksamen og så EuroSkills

16-05-2023

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere. I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen. Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills. Frederik Brandstrup Worm har gang i et begivenhedsrigt 2023.

Vis flere