En nervøs veteran og en rolig debutant

 

Egentlig burde Josefine være den rolige og Sarah den nervøse. Det er trods Josefine Frøkjær-Jensen, der har været med til DM i Skills før, mens de tre dage, der venter i Fredericia lige om lidt er første gang for Sarah Karlsen. Men sådan forholder det sig bare ikke.

- Jeg tror faktisk, det er helt med vilje, at de altid sætter mig sammen med en, der er mere rolig, for ellers stikker det helt af. Jeg kan nærmest blive sådan helt panisk og tænke, at vi aldrig når at får trænet det hele eller blive klar. Men så er det jo godt at have en som Sarah, der bare er meget mere… Nede på jorden, fortæller Josefine, der er i lære hos San Giovanni.
- Nej, jeg er egentlig okay rolig sådan ud fra min egen standard. Men vores træning ligger mere intenst i de sidste uger op til konkurrencen i forhold til sidste år, og så kan jeg godt mærke, at jeg bare lige skal have styr på, at vi faktisk… Ja, har styr på det.

Sidste år var pulsen også godt oppe i ugerne op til DM i Skills for Josefine Frøkjær-Jensen - men endnu mere, da konkurrencen først fandt sted. Hun husker nærmest med hovedrysten tilbage på det chok, hun fik, da det gik op for hende, hvor anderledes DM i Skills er end de andre konkurrencer, hun før havde deltaget i eller blot set.

- Jeg blev så overrasket over, hvor meget show der rent faktisk er i det. Hvor meget, man går rundt som på en scene og hvor sindssygt mange mennesker, der bare står og kigger på én, mens man skal prøve at gøre det bedste, man har lært, fortæller Josefine, og Sarah får lige hurtigt indskudt et nervøst grin og spørger, om det er for sent at melde fra.
- Denne her gang ved jeg, hvad der venter mig, så nu er jeg forberedt på lige den del. Men jeg tror aldrig, at jeg kan lægge den nervøsitet helt fra mig. Men det er jo også det fede ved at være med til sådan nogle konkurrencer; at man mærker, at man lever og at man får presset sig selv. Jeg er jo i bund og grund bare et konkurrencemenneske, der gerne vil være den bedste. I hvert fald den bedste, jeg kan blive.

Det forklarer meget godt, hvorfor Josefine igen har valgt at takke ja til udfordringen. Og for Sarah er årsagen meget den samme.

- Jamen, jeg er jo i virkeligheden også et konkurrencemenneske. Det er ikke noget, jeg sådan havde gået og planlagt, da jeg startede på uddannelsen, men da jeg blev spurgt, om det var noget for mig, tænkte jeg bare “ja, selvfølgelig”, fortæller lærlingen fra Hotel Scheelsminde.
- Og så tænker jeg, at det i det hele taget bare bliver en anderledes oplevelse og en chance for at lære en masse nyt, både fagligt og teknisk, men også om at arbejde under stress og under nogle helt andre omstændigheder, end man er vant til. Så det glæder jeg mig rigtigt meget til.

Hvordan det går de to finder vi altså ud af, når DM i Skills løber af stablen i Fredericia 2.-4. februar.

Husk, at du kan holde dig opdateret omkring vores 22 deltagere til DM i Skills 2023 både her på vores hjemmeside og på vores Facebook-profil.


Seneste nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

25-05-2023

Fredag 2. juni står den på Verdens Vildeste Brobyggere ved C.W. Obels Kanal i Aalborg, og her kan du opleve tre hold med elever og lærlinge fra vidt forskellige uddannelser give sig i kast med at bygge henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

TECHCOLLEGE var vært for Planteløftet

24-05-2023

Tirsdag 23. maj var vi her på TECHCOLLEGE vært for Planteløftet; en fagdag for over 160 madprofessionelle, der kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan lokale økologiske planter kan indgå i og udgøre en endnu større del af madproduktionen.

DM, eksamen og så EuroSkills

16-05-2023

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere. I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen. Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills. Frederik Brandstrup Worm har gang i et begivenhedsrigt 2023.

Vis flere