Industriteknikere greb chancen for at dygtiggøre sig

 

Selvom sommerfreden stille begynder at indfinde sig på vores forskellige værkstederne, har der alligevel været godt gang i den hos industriteknikerne i denne uge.

Her har den nemlig stået på Talentfabrikken 2023, hvor nogle af de dygtigste elever fra både vores egen industriteknikeruddannelse, men også Mercantecs ditto har haft mulighed for at dygtiggøre sig endnu mere. For de fleste i forberedelse frem mod efterårets regionsmesterskaber, men også bare for at benytte muligheden for at blive bedre.

- Jeg synes jo, det her er det fede ved at være industritekniker. At få lov at bruge tid på at nørde helt ned i detaljerne i hele designprocessen og få det hele til at spille, lyder det fra Oscar Dahl Nielsen.
Han var med ved SkillsDenmark - DM i Skills i starten af året, hvor det blev til en flot 3. plads, og han håber da også på at komme med igen næste år - det kræver selvfølgelig bare lige en god præstation ved regionsmesterskabet.
- Men jeg ser det jo også som min hobby, selvom en del af det også er mit arbejde. Når jeg er på arbejde, er det mere en produktion, der skal køre. Så selvom det er det samme sådan rent teknisk, så ser jeg det alligevel som noget andet.

Dagene er gået med at arbejde med blandt andet en tidligere opgave fra WorldSkills. Der havde deltagerne 4 timer til at kreere en aluminiumsfrø. I Talentfabrikken 2023 har deltagerne haft liiiiidt mere tid.
- Målet har jo ikke været at løse en WorldSkills-opgave, men at finde ud af, hvilke udfordringer man kommer ud for, når man deltager ved Skills, fortæller faglærer True Tylak Nørrevang, der er manden bag Talentfabrikken 2023.
- Og så får de jo rent faktisk mulighed for at lave opgaven færdig her. Den er jo designet til, at man ikke kan nå at blive helt færdig under konkurrencen, så man kan se, hvem der kommer længst. Her har de mulighed for at studere de mere udfordrende detaljer og finde ud af, hvordan man bedst løser dem.

Talentfabrikken kørte mandag til onsdag og værkstedet var åbent så længe, der var brug for det.

- Jeg tror, jeg var her i 12 timer tirsdag. Fra halv ni om morgenen til samme tid om aftenen. Men man tænker jo ikke over det, når man først er i gang. Det gør jeg i hvert fald ikke. Jeg synes bare, det er spændende, lyder det fra Oscar Dahl Nielsen.

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere