Jobbørs for kursister med godt resultat

 

- Jeg synes i hvert fald, at tjenerbranchen lyder spændende, og det kunne sagtens være en mulighed for mig, fortæller Michael, mens de sidste kopper bliver sat frem og han lige tjekker, om der godt nok er kaffe i kanderne på bordet.
Har er lidt over halvvejs i et treugers kursus i service og værtskab på TECHCOLLEGE for ledige tilknyttet jobcentre, og om få minutter står den på en såkaldt jobbørs.
Her kommer repræsentanter fra jobcentret, arbejdsmarkedskontoret og - nok så vigtigt - erhvervslivet for at tage en snak om, hvad det kræver at komme ud på arbejdsmarkedet og måske få skaffet en praktikperiode.
Efter et mislykket ophold på lærerseminariet ved Michael ikke helt, hvad fremtiden skal bringe. Men med hjælp fra uddannelseskonsulent Jannie Rank Ringgaard her fra TECHCOLLEGE er han nu ved at få en aftale i stand om, at han skal en tur op på Hotel Viking for at prøve kræfter med tjenerfaget i lidt tid der.
- Nu skal det hele lige falde på plads, men det glæder jeg mig helt vildt til. Nu har jeg jo snuset til faget her på kurset, men det bliver selvfølgelig noget andet at arbejde med det.
Men inden han kommer så langt, skal jobbørsen lige afholdes.

Udover Michael deltager også Jesper og Malthe. Førstnævnte har en bachelor i by, energi og miljøplanlægning, og tjenertjansen vil i bedste fald være en midlertidig løsning for ham, til han ‘finder noget andet’.
- Men derfor er det alligevel ret interessant med sådan en dag som i dag, hvor jeg forhåbentligt kan lære noget mere om, hvad arbejdsgivere har fokus på, når de skal finde medarbejdere, fortæller han.
Malthe skal læse videre til sommer, så det er med sikkerhed en midlertidig løsning for ham. Til gengæld gør han alt, hvad han kan, for at komme i arbejde.
- Jeg har haft en prøvevagt ved Holy Cow, og det gik ret godt, tror jeg. Men måske kan der komme noget godt ud af det her i dag også, så nu må vi se.

Hovedtaler ved arrangementet ender med at blive Michel Lycoops; og det er måske meget heldigt, for som medejer af Mad med Mest har han været med til at ansætte sin del af personale - også tjenere.
Efter han med stor passion og entusiasme har fortalt om restaurationsbranchen udfordringer og muligheder, vigtigheden af konstant at tilpasse sig samfundet og lignende, er der tid til, at deltagerne kan tage en individuel samtale med både Michel Lycoops, men også Lene Byskov Kristiansen fra Jobcenter Aalborg, der også øser ud af sine erfaringer med jobsøgning.
Og det hele ender da ganske fint, for både Jesper og Malthe aftaler en prøvevagt hos Mad med Mest - og hvis det går godt, så kunne der sagtens være mulighed for ansættelse også.

Og Michael? Ja, han vil egentlig rigtigt gerne jagte muligheden på Hotel Viking. Og hvis det viser sig at være lykken, så er han slet ikke afvisende over for at tage tjeneruddannelsen.
- Og ellers kunne man jo næsten overveje at blive blomsterdekoratør, siger han med et stort smil med henvisning til de borddekorationer, kursisterne har fremstillet til dagens jobbørs.
- Nej, nu må vi se. Indtil videre er jeg i hvert fald bare spændt på at prøve det af.

 

Seneste nyheder

Nyt samarbejde mellem TECHCOLLEGE og FGU Aalborg

24-06-2024

Ministerbesøg på TECHCOLLEGE

17-06-2024

TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

21-05-2024

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE's rolle i at forberede elever til rumindustrien med praktiske færdigheder og teknisk ekspertise. Se mere om deres succeser og indflydelse.

Vis flere