Ofte stillede spørgsmål

 

På denne side kan du finde svar på de mest almindelige spørgsmål vedr. optagelse og studiestart. Fandt du ikke, hvad du ledte efter, er du meget velkommen til at kontakte os på 7250 1000 eller mail@techcollege.dk. Vær opmærksom på, at skolen er lukket i uge 29 og 30.

Har du søgt ind på skolen i løbet af uge 28-30, behandler vi din ansøgning i starten af august.

Hvordan tilmelder jeg mig en uddannelse på TECHCOLLEGE?

Tilmelding til alle fagretninger og uddannelser sker på optagelse.dk – er fristen for tilmelding via optagelse.dk overskredet, kan du tage fat i en vejleder for at få hjælp til tilmelding.

Bemærk: skolen er lukket i uge 29 og 30.

Har I modtaget min ansøgning?

Du får en kvittering fra optagelse.dk, når du har sendt din ansøgning, og vi har modtaget den.

Har du sendt i sommerferien, kan du forvente svar på din ansøgning i slutningen af uge 31, hvor du også vil få flere detaljer omkring start på TECHCOLLEGE.

Hvor skal jeg møde første skoledag?

Du modtager i august et brev fra skolen i din e-boks, hvor der står, hvor og hvornår du skal møde op første skoledag, samt hvad du skal medbringe.

Jeg er på ferie den 14. august. Hvad gør jeg?

Send en mail til uddannelsessekretæren. Kontaktoplysninger finder du i optagelsesbrevet, som du vil modtage i starten af august. Sekretæren sørger for, at din underviser får besked om dit fravær.

Jeg vil gerne skifte uddannelse. Hvad skal jeg gøre?

Du skal kontakte den relevante uddannelsessekretær. Kontaktoplysninger finder du i optagelsesbrevet, som du vil modtage i starten af august. Uddannelsessekretæren vil behandle dit ønske i uge 31.

Hvordan søger jeg SU?

Du kan søge SU (Statens Uddannelsesstøtte), hvis du er 18 år og ikke har en uddannelsesaftale. Du kan først søge 1 måned før studiestart. SU-kontoret ligger på O-gangen på Øster Uttrup Vej 1. Her kan du få vejledning om din SU. Du ansøger elektronisk om SU på su.dk. Her kan du også læse mere om, hvornår du kan søge, og hvor meget du kan få i støtte.

Hvordan søger jeg om et ungdomskort?

Du søger på ungdomskort.dk. Du kan først søge om ungdomskort, når du er optaget på uddannelsen. Der er en behandlingstid på ca. 14 dage.

Jeg har brug for særlig støtte (SPS). Hvad gør jeg?

Hvis du ikke har oplyst behov for SPS i din ansøgning, skal du kontakte din uddannelsessekretær. Kontaktoplysninger finder du i optagelsesbrevet, som du vil modtage i starten af august.

Spørgsmål vedr. skolehjemmet

Hvis der er booket skolehjem, og du er optaget, har du fået en besked i din e-boks. Hvis du ikke har fået besked om skolehjem, men er berettiget hertil, skal uddannelsesadministrationen have besked. Kontaktoplysninger finder du i optagelsesbrevet, som du vil modtage i starten af august.

Læs mere om skolehjemmet her

Hvornår må jeg flytte ind?

Du kan flytte ind på skolehjemmet fra søndag den 13. august kl. 16.00, hvis du har skolestart 14. august. Indflytning på skolehjem kan tidligst ske dagen før skolestart.

Er der stadig ledige pladser på skolehjemmet?

Der er altid plads til alle berettigede ansøgere. Hvis skolehjemmet er fyldt op, tilbydes man kollegiet eller et værelse ude i byen.

Hvordan søger jeg om en plads på skolehjemmet?

Du søger om plads på skolehjemmet ved at sende en mail til uddannelsesadministrationen. Kontaktoplysninger finder du i optagelsesbrevet, som du vil modtage i starten af august. 

Hvad koster det at bo på skolehjemmet?

Hvis du er berettiget til at bo på skolehjemmet og er under 18 år, koster det ikke dig noget.
Hvis du er over 18 år og berettiget, koster det 587 kr. om ugen.

Er du ikke skolehjemsberettiget, kan du, hvis der er plads, blive indkvarteret som gæst. Gæstebetaling er 250 kr. pr. døgn, dog højst 500 kr. pr. uge. Prisen er uden kost, men kost kan tilkøbes i kantinen til 105 kr. pr. døgn.
Der sendes faktura i e-boks cirka 14 dage efter skolestart.