Stolthed over 23 deltagere ved DM i Skills

 

Der er godt tre uger til, at startskuddet til DM i Skills 2022 lyder, og traditionen tro er TECHCOLLEGE stærkt repræsenteret ved erhvervsuddannelsernes danmarksmesterskab.

23 elever har i lang tid - for de flestes vedkommende månedsvis - trænet, øvet og forberedt sig på at skulle dyste om at blive landets bedste inden for deres respektive fag, og nu nærmer tiden sig altså, hvor fårene skilles fra bukkene.
- Jeg synes, det er fantastisk at se den dedikation og passion, de unge mennesker viser for deres fag, fortæller uddannelsesdirektør Bo Banch.
- Selvfølgelig er det også en konkurrence, og til en konkurrence skal der findes en vinder. Men alene det at komme med til DM i Skills er en kæmpe præstation, der kræver en stor indsats, og det synes jeg er vigtigt at anerkende.

De 23 elever repræsenterer 14 forskellige uddannelser, og TECHCOLLEGE er derfor repræsenteret i alt fra tjenernes slag i restauranterne over lastvognsmekanikernes motor-minglerier til grafisk tekniker-konkurrencens farverige udfoldelser.
Til nogle konkurrencer kender man en del af konkurrencen på forhånd - som hos gastronomerne, hvor man på forhånd har skulle forberede en tre-retters menu. Andre steder går man ganske blind ind til de tre dages konkurrencer - som hos mediegrafikerne, hvor man ved, hvad opgaven går ud på, men intet om indholdet.
For nogle er DM i Skills en jagt efter guld - som flisemureren, der deltager for tredje gang - mens andre ser konkurrencen og forberedelserne som en mulighed for at øve sig på arbejdsformer og teknikker, der ellers ikke normalt fylder så meget i hverdagen.

Der er altså nærmest lige så mange forberedelsesmetoder og tilgange til DM i Skills, som der er fag og elever. Men én faktor er dog altafgørende hele vejen rundt; der skal være tid til og mulighed for at øve sig. Både på skolen, men også hos mestrene.
- Deltagelse ved DM i Skills er resultatet af ikke bare dygtige elever, men også passionerede faglærere og ikke mindst gode lærepladser, der har givet tid, plads og støtte for at de unge mennesker har kunne nå hertil, fortæller Bo Banch,
- Det er virkelig glædeligt at se, hvordan mestrene sætter både tid, værktøj, lokaler og kompetencer til rådighed for at sikre de optimale forhold for deltagerne. Det er også derfor, DM i Skills på alle måder er et fantastisk udstillingsvindue for både faglig stolthed, erhvervsuddannelserne og det samarbejde, der skal til mellem elev, skole og virksomhed - ikke bare i forhold til DM i Skills, men erhvervsuddannelserne generelt.

Det er altså torsdag 28. april at tre dage med DM i Skills 2022 skydes i gang i Høng. Vi holder jer selvfølgelig opdateret her på siden med daglige opdateringer, ligesom man med fordel kan kan følge med på TECHCOLLEGEs Facebook-side.

Klik her for at se den fulde liste af deltagere fra TECHCOLLEGE, læse mere om DM i Skills 2022, finde billeder af vores deltagere og links til artikler med deltagerne.


Seneste nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

25-05-2023

Fredag 2. juni står den på Verdens Vildeste Brobyggere ved C.W. Obels Kanal i Aalborg, og her kan du opleve tre hold med elever og lærlinge fra vidt forskellige uddannelser give sig i kast med at bygge henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

TECHCOLLEGE var vært for Planteløftet

24-05-2023

Tirsdag 23. maj var vi her på TECHCOLLEGE vært for Planteløftet; en fagdag for over 160 madprofessionelle, der kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan lokale økologiske planter kan indgå i og udgøre en endnu større del af madproduktionen.

DM, eksamen og så EuroSkills

16-05-2023

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere. I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen. Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills. Frederik Brandstrup Worm har gang i et begivenhedsrigt 2023.

Vis flere