Elever fra TECHCOLLEGE fik mod på at arbejde i Afrika

 

To traktormekanikerlærlinges beretning om deres praktikophold i Tanzania gav elever fra TECHCOLLEGE lyst til at tage til et udviklingsland med deres uddannelse.

- Jeg skal hjem og pakke! Elektrikerelev Aksel Dalgaard står i kantinen på TECHCOLLEGE og bobler af rejsefeber og eventyrlyst. Han har lige hørt to traktormekanikerlærlinge fortælle om deres seks ugers praktik på et traktorværksted i Tanzania sidste efterår.

- Det er en fantastisk mulighed for at opleve andre kulturer, se ukendte steder og lære at arbejde under andre forhold med nye kolleger i et udviklingsland, siger Aksel Dalgaard.

Bag traktormekanikerlærlingenes ophold i Tanzania stod Ulandssekretariatet – fagbevægelsens bistands- og udviklingsorganisation – der en formiddag i april gæster TECHCOLLEGE. Besøget er et led i kampagnen ’Klar på en udfordring? Prøv dit fag af i verden’.

Mere attraktivt at uddanne sig til håndværker
Kampagnen skal gøre det mere attraktivt at uddanne sig til håndværker ved at vise, at også elever fra erhvervsuddannelser kan komme til udlandet som led i deres uddannelse. Det kan ske med støtte fra GLOBUS-puljen, som kan søges af fx erhvervsskoler, der i samarbejde med fagforeninger, kan sende lærlinge ’ud i verden’.

- Vi vil gerne give vores elever et internationalt udsyn og åbne deres øjne for muligheden for at opleve en anden verden, end den de bevæger sig i til daglig. Det muliggør Udenrigsministeriets GLOBUS-pulje, siger TECHCOLLEGEs internationale koordinator Kaj Thybo.

I skolens kantine har Josefine Møller Christensen, malerlærling på grundforløb 2, fået blod på tanden efter at have hørt traktormekanikeres beretninger fra Tanzania. 
- Det lyder vildt spændende. Og så er det godt at høre, at rejsen og opholdet bliver arrangeret, samt at man er i ’sikre hænder’ og altid kan få hjælp, hvis man har brug for det. Det kan jeg se mig selv i, og det har gjort mig mere åben for at komme i praktik i et udviklingsland, siger hun.

Læs mere om Ulandssekretariatets kampagne her.


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere