Årets innovative idé 2022 er ...

 

Over 100 elever fra TECHCOLLEGEs elektriker-, industritekniker- og data- og kommunikationsuddannelser har i 3 dage brugt tiden sammen med elever fra SOSU Nord på at udtænke nye eller forbedre idéer til afhjælpelse af helt almindelige hverdagsproblemer i sundhedssektoren. Den har nemlig stået på nKNOWation.

Efter en velkomst onsdag morgen ved Søren Samuelsen, direktør på TECHCOLLEGE, Jan Berthelsen, rektor for Erhvervsgymnasiet på SOSU Nord og Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune, kunne de over 200 elever lade sig inspirere af oplæg omkring de udfordringer, ambulancereddere og kørestolsbrugere møder i henholdsvis arbejdet og hverdagen.

Det blev der tydeligvis lyttet efter, for da eleverne efterfølgende blev sendt ud i klynger for at begynde at idéudvikle, blev der kigget rigtigt meget på især to problemstillinger: hvordan kan vi afhjælpe tryksår i bagdelen hos kørestolsbrugere og hvordan kan vi gøre det mobile udstyr mere overskueligt at bruge for ambulancereddere?

Men der blev dog også arbejdet med andre spændende idéer, som for eksempel en app til at finde ledige handicapparkeringspladser med plads til helt store handicapbusser, og også en spand til at tømme et bækken i, der kan adskille, øh, affald fra væske og afhjælpe lugtgener og gulvvask.

Udover at finde på en løsning, har eleverne også arbejdet med at visualisere deres idé på en eller anden måde. Nogle lavede en praktisk prototype ud af pap, tråd, piberensere og hvad der ellers lige var tilgængeligt, mens andre har lavet mere digitale visualiseringer på computeren.

På tredjedagen var fokus på pitch, for det skulle alle. Altså, fremlægge deres idé foran et dommerpanel. Først ude i de respektive klynger, hvorfra de bedste idéer gik videre til en fælles finale. Her stod den altså på endnu en pitch, inden årets mest innovative idé kunne kåres.

Det stod et dommerpanel bestående af 18 erhvervsfolk og iværksættere for, og de nåede til enighed om, at den idé, som erhvervsminister Simon Kollerup kunne kalde op på scenen som dette års vinder af nKNOWation, blev …

Clipsable!

En plastikklips, der kan holde styr på ledninger i en ambulance, der ellers har det med at skabe et uoverskueligt rod og knudehelvede.

- Det er vildt fedt, at vi har vundet. Jeg havde slet ikke regnet med det. Da vi startede ud for tre dage siden, havde jeg slet ikke forestillet mig, at jeg ville stå her som vinder. Det har været utroligt fedt at være sammen med det her hold. Vi er forskellige, men der har været en sindssygt god energi mellem os, og vi har virkeligt alle kunne bruge vores forskelligheder, lød det efter sejren fra Line Gelardi, der er elev på SOSU Nord og altså del af holdet bag Clipsable.

Tillykke til hele holdet, der nu har tid til at videreudvikle og finpudse deres idé endnu mere - hvis de altså har lyst - inden de som vinder af nKNOWation har fået plads ved efterårets Nordjyske Nyskabere.

nKNOWation er delvist finansieret af Videnscenter for Velfærdsteknologi og Videnscenter for Automation & Robotteknologi

Se billeder fra de tre dage i galleriet herunder.

 

Seneste nyheder

ML-pris til nyudlært EUX-smed

01-10-2022

Den nyudlærte EUX-smed Mads Houtved Bogner kunne fredag lade sig hylde som en af modtagerne af dette års ML-Prisen. Det er 20. gang, at prisen uddeles til metalindustriens dygtigste lærlinge.

Netværk på tværs af kulturer

30-09-2022

Data- og kommunikationsuddannelsen har i de seneste par uger haft besøg fra ITE i Singapore. Her har de danske og singaporeanske elever arbejdet sammen om at designe og etablere et CISCO-netværk.

Næsten hundrede nye tømrere fik svendebrev

30-09-2022

Fredag eftermiddag var konferencesalen på TECHCOLLEGE fyldt med nyudklækkede tømrere samt deres mestre og familie, da der var overrækkelse af svendebreve til 95 nu tidligere lærlinge.

Vis flere