Jonas vil huske at nyde DM i Skills

 

Først slog han de mest lokale konkurrenter og vandt titlen som skolens bedste. Siden tog han titlen som regionens bedste. Om kort tid er det titlen som Danmarks bedste, der er på spil for elektrikereleven Jonas Terp Hansen.
- Haha, ja… Altså, selvfølgelig vil jeg da gerne vinde - ellers ville det ikke give mening at tage med. Men jeg ser det også bare som en god mulighed for en oplevelse, jeg nok aldrig vil glemme, lyder det nærmest forlegent med et lille smil fra Jonas, mens han forsøger at finde hoved og hale i kablerne foran sig.
Han er mødt ind på TECHCOLLEGE for at udnytte sidste mulighed for koncentreret at træne frem mod DM i Skills. Heldigvis er der god opbakning fra mesteren hos KT Elektric. Og sådan har det været gennem både skole-, regions- og nu altså danmarksmesterskaberne. Uanset om der har været brug for at holde fri fra arbejde for at træne, låne udstyr til selvsamme træning eller bare brug for gode råd.
- Det er fedt med en mester, der virkelig går op i det, for det giver ro, når jeg ved, at der ikke bliver set ned på, at jeg skal tid på at træne og så videre, fortæller elektrikerlærlingen.
- Et meget godt eksempel er, at jeg faktisk var i Frankrig på arbejdsopgave, da SkillsDanmark ville lave et officielt interview med mig. Men der var ikke noget brok eller noget fra min mester, selvfølgelig skulle jeg hjem og lave det.

Hos KT Electric får han mulighed at komme rundt og arbejde i og se det meste af Danmark - og altså også noget af Frankrig. Og selvfølgelig er han glad for at få nogle oplevelser og se andet og mere end bare det nordjyske lokalområde. Men i virkeligheden er det ikke så vigtigt for Jonas, hvor arbejdet foregår. Næh, for ham er det vigtigste at se noget blive til.
- Jeg har altid godt kunne lide at få ting til at virke. Altså, ikke bare at reparere ting, der er gået i stykker, men også ved nybyggeri og sådan. Så er det faktisk lige meget, om det er for hr. og fru Jensen eller om det er ude i industrien, fortæller Jonas.
- Bare helt lavpraktisk at trække nogle kabler, bruge noget værktøj og være med til at skabe noget. Lys, strøm, produktion. At se noget blive til helt fra bunden. Det er ret fedt at være med til.
Det er da også noget af det, der tiltaler ham ved konkurrencerne og som han glæder sig til ved DM i Skills; opgaven med at få noget til at virke, uanset at han ikke på forhånd ved, hvad selve udfordringen bliver.
- I bund og grund er det jo ikke anderledes end at gå på arbejde. Der er bare en meget stram deadline, fortæller Jonas med et forsigtigt grin.
- Men det sværeste er nok den her uvished om, hvad man går ind til opgavemæssigt. Der vil jo være nogle af deltagerne, der har en fordel i forhold til den opgave, vi nu får, alt efter hvad man arbejder med i hverdagen.

Selvom han har deltaget ved både skole- og regionsmesterskaber, så er han overbevist om, at det bliver noget helt andet at deltage ved DM i Skills, hvor der bliver et helt andet rend af tilskuere og - ikke mindst - et højere niveau blandt deltagerne. Heldigvis har han erfaring at trække på, for en af Jonas’ bedste kammerater er flisemureren Viktor Bundgaard Jensen, der også deltager ved DM i Skills - for tredje gang.
- Han har jo en del mere erfaring med at deltage i konkurrencer end mig, så selvfølgelig har vi snakket om det. Vi har faktisk snakket rigtigt meget om det, fortæller Jonas med et af sine forsigtige grin.
- Men som Viktor også har sagt, så er det jo bare et spørgsmål om at gøre vores arbejde. Og det er også det, der beroliger mig, når jeg tænker på selve DM; så længe jeg bagefter kan sige til mig selv, at jeg har gjort, hvad jeg kunne, så har det været en succesoplevelse for mig.
Med det mindset er Jonas altså selv herre om, de tre dage i Høng bliver en succes for ham. Derfor er det også nemt for ham at se frem til DM i Skills med forholdsvis ro i maven.
- Det bliver helt sikkert en fed oplevelse. Det bliver nogle lange dage og det bliver helt sikkert hårdt. Men jeg skal bare lukke mig inde i en boble, fokusere på opgaven og så huske at nyde det.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om DM i Skills lige her.

Og hvis du vil følge med i, hvilke deltagere, vi sender med til arrangementet, kan du følge med i det lige her.


Seneste nyheder

TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

21-05-2024

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE's rolle i at forberede elever til rumindustrien med praktiske færdigheder og teknisk ekspertise. Se mere om deres succeser og indflydelse.

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Vis flere