Guldregn over TECHCOLLEGE til Skills

DM i Skills 2019 er nu overstået, og vores 24 deltagere fra TECHCOLLEGE er trætte efter at have givet den alt, hvad de har siden torsdag morgen. For 7 af eleverne kom der dog lige et ekstra skud energi, da de lørdag eftermiddag blev kåret til Danmarks bedste inden for deres fag.

Stort tillykke til

Automatiktekniker Jesper N. Lundborg

Flisemurer Samuel Birk Axelsen

Gourmetslagter Nanna Lundsgaard

Grafisk Tekniker Mathias Møller Jørgensen

Kosmetiker Asta Frederikke Strange Andersen

Receptionist Thera Kartz Johansen

Smørrebrød og Catering Stine Brøndum Pedersen

Ligeledes et stort tillykke til sølvvinderne: Maler Lykke Rytter Mosegaard, Gourmetslagter Christian Møller Poulstrup og Grafisk tekniker Mark Snor. Og selvfølgelig et stort tillykke til bronzevinderne: Kok Elisabeth Madsen, Receptionist Katja Icaca Madsen, Grafisk tekniker Emilie Ringgaard og Frisør Nanna Fuglsang.

Alle 24 deltagere har ydet en flot indsats, og selvom alle ikke er taget hjem med en guldmedalje, så er vi pavestolte af dem alle og deres arbejdsindsats i de tre dage ved DM i Skills i Næstved.

En af vores tjenere, Per, var en af de første deltagere i ringen, da han torsdag skulle dyste i blandt andet frugtudskæring og servering. På afstand kunne Maria, der selv først skulle i gang fredag, stå og blive nervøs på både Pers og egne vegne. Maria har tidligere deltaget ved Danmarksmesterskaberne for tjenere, så hun vidste om nogen, at konkurrencen ville være hård.

Lige over for tjenerne var gourmetslagterne Nanna og Christian også allerede i fuld gang at udskære og anrette delikatesser, der fik dommernes munde til at løbe i vand. Christian proklamerede ved præsentationen efter en af konkurrencerne at 'kød altid er en god gave', hvilket sendte en bølge af smil over dommernes ansigter.

På tribunen sad Elisabeth og lurede sine modstandere af. Fredag skulle hun selv i gang i køkkenet om en plads i lørdagens kokkefinale - som hun flot sikrede sig en plads ved. Hun kender da også til konkurrenceelementet, da hun i efteråret vandt de Nordjyske Mesterskaber.
- Det er både godt og skidt at kunne se nogle af sine konkurrenter an, for det er jo fint at lægge mærke til deres fejl - men man kan også virkelig se hvor dygtige, de er, så man skal virkelig gøre sit allerbedste, som hun sagde.

Lige på den anden side af en lille gang fra kokkene gik også vores deltager ved Smørrebrød og Catering i gang fredag om en plads ved lørdagens finale, og også her blev håbet indfriet, da Stine var blandt de tre bedst placerede efter torsdagens og fredags udskejelser.

I samme arena var også bagereleverne Siri og Line tilstede, der begge deltog sidste år. Dengang blev det til sølv og bronze, og det resultat har de trænet hårdt for at forbedre i år.

Ved indgangen til arenaen sørgede receptionisterne Thera og Katja for at tage så godt imod 'gæsterne', at de begge sikrede sig en plads ved lørdagens finale, hvor TECHCOLLEGE altså stod for to af tre finalister.
- Jeg mistede min stemme onsdag aften - jeg aner ikke hvorfor - så det har været lidt af en udfordring at skulle være så meget på nærmest uden at kunne snakke, fortalte Thera inden lørdagens finale.

I frisør-afdelingen i hal 1 kæmpede Nanna og Andreas side om side. Igennem et halvt år har de trænet sammen hver onsdag på skolen, og derudover øvet sig hver for sig hver dag. I de sidste tre dage har de kæmpet både sammen og mod hinanden.
- Vi har støttet hinanden rigtigt meget, og hvis én af os vinder, så føler vi, at det er os begge to, der har vundet, siger Andreas.

Pladsen delte frisørerne med kosmetikerne, hvor TECHCOLLEGE var repræsenteret af Asta. Fredag stod den på en stor manicure, mens lørdagens opgave bestod i at lægge en aftenmakeup, der er et Oscar-show værdigt.

I hal 3 knoklede vores murer, Anders, og vores flisemurer, Samuel, for at komme godt fra start med deres værker. Samuel har tidligere vundet guld ved DM i Skills og også en utrolig flot sølvmedalje ved EuroSkills. – begge i 2018. For Anders er det første gang, han konkurrerer til DM i Skills, men han er sikker på, at deltagelsen ved Skills kan åbne nye muligheder for ham. For at komme i topform har han trænet med sin klassekammerat, Freja, der i øvrigt modtog Arkils Hæderspris for at være et kvindeligt forbillede i byggebranchen – her mødte Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen op for at overrække prisen.

Også malerkonkurrencen stod i hal 3, hvor Melissa og Lykke brugte 2,5 dag på at give eksempler på deres skills ud i alle fagets facetter. En tidskrævende opgave, som Lykke dog stolt kunne proklamere, at hun var færdig med 10 minutter før tid.

Sidste deltager fra TECHCOLLEGE i hal 3 var tømreren Magnus, der har skulle balancere træningen til DM i Skills med både den fagfaglige undervisning og gymnasiefag, da han er EUX-elev.

Det er Jonas også, der repræsenterede TECHCOLLEGE ved industriteknikerkonkurrencen i hal 4. Det er selvfølgelig ikke helt rigtigt, for aluminiumsgulvet i hallen kunne ikke holde til fagets store maskiner, og derfor var konkurrencen rykket til Ringsted, hvorfra der i stedet blev streamet til hal 4.

Det kunne automatikteknikeren Jesper sidde og holde øje med fra standen lige ved siden af - hvis altså han ikke lige havde haft for travlt med fejlfinding og programmering og alskens andre opgaver, der involverede produktionsmaskiner og vandtanke og meget andet.

På den anden side af gangen arbejdede mediegrafikeren Ida med at designe logo og materiale til en ny forlystelse i BonBon-Land, men at sidde bag skærmen og designe er ikke alt. Derfor måtte hun også - ligesom de andre deltagere - op og præsentere sit materiale for dommerne.

Det skete lige ved siden af konkurrencen for grafisk teknikere, hvor TECHCOLLEGE havde Mathias, Mark og Emilie med. Der skulle skæres og stables papir og arbejdes med digitalt magasin - og så skulle der blandes farver for at ramme en udvalgt farve så præcist som muligt. En opgave, som deltagerne havde en halv time til.
- En halv time lyder måske af meget tid, men det er det virkelig ikke. Tidspresset er kæmpestort, fortalte Emilie.

Se hele listen med deltagere og et stort galleri fra de tre dage i Næstved herunder.

Macro alias: Billedgalleri
Automatiktekniker

Jesper N. Lundborg, som er i lære hos Danish Crane Building.

undefined

Bager

Siri Lakmann Pedersen, som er elev i Haals Bageri

undefined

Line Juellund, som er elev i Terndrup Bageri

undefined

Bygningsmaler

Lykke Rytter Mosegaard, som er i lære hos Fischers Malerfirma

undefined

Melissa Christensen, som er i lære hos Malerfirmaet Martin Skaarup Thomsen.

undefined

Flisemurer

Samuel Birk Axelsen, Nibe Entreprenør & Transport A/S

undefined


Frisør

Andreas Munkholm, som er i lære hos My & Holger.

undefined

Nanna Fuglsang, som er i lære hos Frisør Rikke Laursen.

undefined


Gourmetslagter

Christian Møller Poulstrup, elev hos Slagteren & Kokken, Gistrup.

undefined

Nanna Lundsgaard, der er elev hos Slagteren Hasseris

undefined


Grafisk Tekniker

Emilie Ringgaard, som er i lære hos Damgaard-Jensen

undefined

Mark Snor, som er i lære hos Nova-Print

undefined

Mathias Møller Jørgensen, som er i lære hos Nordcolor

undefined


Industritekniker

Jonas Høier Andreasen, som er i lære hos Serman & Tipsmark

undefined


Kok

Elisabeth Madsen, som er i lære hos Musikkens Spisehus.

undefined


Kosmetiker

Asta Frederikke Strange Andersen, som er i skolepraktik på TECHCOLLEGE.

undefined


Mediegrafiker

Ida Skovsmose Bruun, som er i lære hos Mediehuset Wiegaarden

undefined


Murer

Anders Nielsen, som er i lære hos JE Byg

undefined


Receptionist

Katja Icaca Madsen, der er i lære hos First Hotel Aalborg

undefined

Thera Kartz Johansen, der er i lære hos Comwell Kellers Park.

undefined


Smørrebrød og Catering

Stine Brøndum Pedersen, som er elev hos Cobham SATCOM.

undefined

Tømrer 

Magnus Torp Villadsen, som er i lære hos Murerfirma Peter Juul ApS

undefined


Tjener

Per Poulsen, som er i lære hos Comwell Hotel Hvide Hus.

undefined

Maria Netopil, som er i lære hos Comwell Hotel Hvide Hus.

undefined