Dyb koncentration på DM i Skills 2017

 
Et billede

Dyb koncentration. Elever, der opmærksomt lytter til de indledende praktiske instruktioner. Andre fag er allerede i fuld gang. Nogle kigger på den udleverede opgavebeskrivelse en ekstra gang – hvordan var det nu? Har jeg husket det hele? Ved flere af konkurrencefagene har deltagerne hovedtelefoner og musik i ørene, så de lukker al støj ude og kan koncentrere sig om arbejdet. Det gælder f.eks. tømrerne, hvor Jesper Sonne Nørgaard er i gang med at bygge en (delvis) model af Aalborg Tårnets top.

Tømrer Jesper Sonne, TECHCOLLEGE, i gang med DM i Skills 2017

Andetsteds står automatiktekniker Frederik D. Pedersen koncentreret ved et elskab. I gang med første opgave – et nødstop. Han har ikke høretelefoner, men holder fokus på opgaven til trods for de hundredevis af mennesker, der passerer automatikteknikernes område. Til trods for Gigantiums mange kvadratmeter er der ikke meget plads mellem fagene. Publikum er tæt på. Men der er også 40 konkurrencefag foruden demonstrationsfag og stande, hvor interesserede kan prøve nogle af fagene. Og titusindvis af besøgende hver dag. (Over 12.000 i løbet af torsdag formiddag).

Automatiktekniker Frederik Pedersen koncentreret ved DM i Skills 2017 i Aalborg - TECHCOLLEGE

I den modsatte ende af storhallen står tjener Alexander Vilsen foran et bord med ti fyldte vinglas. Det handler om at genkende de forskellige vine. Fem røde og fem hvide. Glassene bliver på skift slynget, og der bliver lugtet til vinen. Det går ikke at drikke det, for vingenkendelsen er kun én af mange opgaver, som dagen byder på for Alexander og hans konkurrenter. Og der skal være overskud til at smile til publikum også. Blandt publikum står Josefine Maria Vad Dam Daugaard, som også deltager i DM i Skills' tjenerkonkurrence. Hun skal først i gang i morgen, og forhåbentlig er både hun og Alexander klar til finalen på lørdag.

Tjener Alexander Vilsen identificerer vin ved DM i Skills 2017, Gigantium, Aalborg 

Få meter fra tjenerne er Maria Mille Hvims i gang med konkurrencen for Cater og Smørrebrødsjomfru. Hun var også med til DM i Skills 2016, så hun har prøvet det før. To dommere går rundt foran deltagernes køkkener og holder øje med deres arbejde. Maria Mille Hvims tager et fad ud af køleskabet, tjekker om hendes forarbejde er kølet tilpas af – og ser rigtigt ud – inden fadet kommer tilbage på køl.

Smørrebrødsjomfru og Cater fra TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2017 Maria Mille Hvims

I et køkken lidt længere til venstre er kok Jonas Vogelius i gang med sin menu.

Kok Jonas Vogelius, TECHCOLLEGE kokkererer ved DM i Skills 2017

Omme bag Gigantium i et stort telt er flisemurer Frederik Nielsen i gang med at skære fliser til. Der er to vægge og et gulv, som skal have hver sit motiv i fliser, og han og de andre flisemurere er stadig blot i gang med de indledende forberedelser. Opmåling og tilskæring af fliser.

Regerende Danmarksmester Flisemurer Frederik Nielsen, TECHCOLLEGE, DM Skills 2017 i Gigantium

I Gigantiums idrætshal ved siden af den store hal er mediegrafikerne i gang ved siden af grafisk tekniker. Der er flere opgaver inden for begge fag – de tre grafisk tekniker-elever fra TECHCOLLEGE er ved at blive brieftet på endnu én.

Grafisk tekniker tre elever fra TECHCOLLEGE til DM i Skills i Gigantium i Aalborg 2017

Lige bag dem er frisørerne også i gang med endnu en opgave. Det er et herrehoved, der skal have sat en frisure. Det er ikke dagens første herrehoved, og i morgen er det kvindehoveder.

Frisør Laura Villadsen og herrehoved ved DM i Skills 2017 i Aalborg

Også vores personvognsmekaniker, Mathias Fristrup Krogshave er i gang med sine opgaver. Selv om han er koncentreret om den motor, han arbejder på, har han stadig overskud til at småsnakke med dommeren, der følger nøje med i hans arbejde.

Mekaniker Mathias Krogshave fra TECHCOLLEGE i Gigantium ved DM i Skills 2017

Se elevernes flotte resultater ved DM i Skills 2017 her.


Seneste nyheder

Marmorkage til marmormuseet

09-06-2022

Grundforløbselever på bageruddannelsen har - sammen med et par elever fra 13U - brugt tre dage og godt 120kg ingredienser på at bage marmorkage til 2200 mennesker i anledning af Kunstens 50-års jubilæum.

TECHCOLLEGE fejrede en flot DM i Skills-indsats

08-06-2022

Som en art endeligt punktum for DM i Skills 2022 var der tirsdag aften en fejring af alle TECHCOLLEGEs deltagere og deres imponerende indsats ved dette års danmarksmesterskaber. Til fejringen var både faglærere, ledere og bestyrelse fra TECHCOLLEGE mødt op - udover selvfølgelig deltagerne, der havde familie, kærester og mestre med.

Nordjysk mesterskab for ernæringsassistentlærlinge

03-06-2022

EUC Nord lagde torsdag lokaler til første udgave af et nyt initiativ blandt de erhvervsskoler i Nordjylland, der tilbyder ernæringsassistentuddannelsen: et nordjysk mesterskab i selvsamme uddannelse!

Vis flere