Dyb koncentration på DM i Skills 2017

 
Et billede

Dyb koncentration. Elever, der opmærksomt lytter til de indledende praktiske instruktioner. Andre fag er allerede i fuld gang. Nogle kigger på den udleverede opgavebeskrivelse en ekstra gang – hvordan var det nu? Har jeg husket det hele? Ved flere af konkurrencefagene har deltagerne hovedtelefoner og musik i ørene, så de lukker al støj ude og kan koncentrere sig om arbejdet. Det gælder f.eks. tømrerne, hvor Jesper Sonne Nørgaard er i gang med at bygge en (delvis) model af Aalborg Tårnets top.

Tømrer Jesper Sonne, TECHCOLLEGE, i gang med DM i Skills 2017

Andetsteds står automatiktekniker Frederik D. Pedersen koncentreret ved et elskab. I gang med første opgave – et nødstop. Han har ikke høretelefoner, men holder fokus på opgaven til trods for de hundredevis af mennesker, der passerer automatikteknikernes område. Til trods for Gigantiums mange kvadratmeter er der ikke meget plads mellem fagene. Publikum er tæt på. Men der er også 40 konkurrencefag foruden demonstrationsfag og stande, hvor interesserede kan prøve nogle af fagene. Og titusindvis af besøgende hver dag. (Over 12.000 i løbet af torsdag formiddag).

Automatiktekniker Frederik Pedersen koncentreret ved DM i Skills 2017 i Aalborg - TECHCOLLEGE

I den modsatte ende af storhallen står tjener Alexander Vilsen foran et bord med ti fyldte vinglas. Det handler om at genkende de forskellige vine. Fem røde og fem hvide. Glassene bliver på skift slynget, og der bliver lugtet til vinen. Det går ikke at drikke det, for vingenkendelsen er kun én af mange opgaver, som dagen byder på for Alexander og hans konkurrenter. Og der skal være overskud til at smile til publikum også. Blandt publikum står Josefine Maria Vad Dam Daugaard, som også deltager i DM i Skills' tjenerkonkurrence. Hun skal først i gang i morgen, og forhåbentlig er både hun og Alexander klar til finalen på lørdag.

Tjener Alexander Vilsen identificerer vin ved DM i Skills 2017, Gigantium, Aalborg 

Få meter fra tjenerne er Maria Mille Hvims i gang med konkurrencen for Cater og Smørrebrødsjomfru. Hun var også med til DM i Skills 2016, så hun har prøvet det før. To dommere går rundt foran deltagernes køkkener og holder øje med deres arbejde. Maria Mille Hvims tager et fad ud af køleskabet, tjekker om hendes forarbejde er kølet tilpas af – og ser rigtigt ud – inden fadet kommer tilbage på køl.

Smørrebrødsjomfru og Cater fra TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2017 Maria Mille Hvims

I et køkken lidt længere til venstre er kok Jonas Vogelius i gang med sin menu.

Kok Jonas Vogelius, TECHCOLLEGE kokkererer ved DM i Skills 2017

Omme bag Gigantium i et stort telt er flisemurer Frederik Nielsen i gang med at skære fliser til. Der er to vægge og et gulv, som skal have hver sit motiv i fliser, og han og de andre flisemurere er stadig blot i gang med de indledende forberedelser. Opmåling og tilskæring af fliser.

Regerende Danmarksmester Flisemurer Frederik Nielsen, TECHCOLLEGE, DM Skills 2017 i Gigantium

I Gigantiums idrætshal ved siden af den store hal er mediegrafikerne i gang ved siden af grafisk tekniker. Der er flere opgaver inden for begge fag – de tre grafisk tekniker-elever fra TECHCOLLEGE er ved at blive brieftet på endnu én.

Grafisk tekniker tre elever fra TECHCOLLEGE til DM i Skills i Gigantium i Aalborg 2017

Lige bag dem er frisørerne også i gang med endnu en opgave. Det er et herrehoved, der skal have sat en frisure. Det er ikke dagens første herrehoved, og i morgen er det kvindehoveder.

Frisør Laura Villadsen og herrehoved ved DM i Skills 2017 i Aalborg

Også vores personvognsmekaniker, Mathias Fristrup Krogshave er i gang med sine opgaver. Selv om han er koncentreret om den motor, han arbejder på, har han stadig overskud til at småsnakke med dommeren, der følger nøje med i hans arbejde.

Mekaniker Mathias Krogshave fra TECHCOLLEGE i Gigantium ved DM i Skills 2017

Se elevernes flotte resultater ved DM i Skills 2017 her.


Seneste nyheder

Kokkelever hev sølv med hjem fra DM for kokke- og tjenerelever

23-03-2023

De to kokkeelever Natasha og Geisler sikrede sig to meget flotte sølvmedaljer ved årets DM for kokke- og tjenerelever, der blev holdt i København onsdag den 22. marts. Også de to tjenerelever Sofie og Josefine kæmpede bravt og fik en flot 4. plads.

Skills-deltagere blev hyldet og fejret

20-03-2023

Guldvinderne er allerede blevet fejret, men her på TECHCOLLEGE vil vi gerne hylde alle de passionerede unge, der stolt har repræsenteret deres fag ved DM i Skills. Derfor var alle vores 20 Skills-deltagere mandag aften inviteret til en lille sammenkomst i skolens restauranter, hvor selvfølgelig deltagerne selv, men også deres familie og mestre var inviteret med.

Borgmester hyldede guldvindere

15-03-2023

Det er ikke kun os her på TECHCOLLEGE, der er utroligt stolte af vores guldvindere fra DM i Skills - det er borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Aalborg Kommune også. Derfor havde han inviteret på en lille ceremoni på Aalborg Rådhus.

Vis flere