Kokkeelev blandt Michelin-stjerner

 
Et billede

Da Dragsholm Slots gourmetrestaurant Slotskøkkenet tidligere i år fik tildelt en prestigefyldt Michelin-stjerne, var Jonas Vogelius – kokkeelev på TECHCOLLEGE – i lære i køkkenet. For ham var det ikke nogen overraskelse, at Michelinguiden valgte at give Dragsholm Slot en stjerne: ”Det har ligget i kortene længe”, fortæller han, ”Claus (Henriksen) er en rigtig dygtig chef, der også har en god filosofi omkring maden. Han har kæmpet længe – mere end otte år – for at få den stjerne”.

Elev i flere køkkener på Michelin-niveau

Jonas var hjemme på selve dagen, så han var ikke med, lige da det blev offentliggjort, at Dragsholm Slot havde fået en stjerne. ”TV Øst havde spurgt om lov til at komme og optage, så de var der”, fortæller han – der dog ikke gik glip af fejringen: ”så var der fest om aftenen – og resten af ugen var der champagne efter service – og en stor fest om lørdagen”. Det er ikke første gang, Jonas Vogelius er i et køkken, der opnår en Michelin-stjerne. Han har tidligere været på Hotel Frederiksminde, der sidste år opnåede at få stjernen (dog efter Jonas var stoppet).

Elsker at lave mad

Det er ikke – kun – for at opnå Michelin-stjerner, at Jonas Vogelius valgte at blive kok: ”Jeg elsker at lave mad”, fortæller han, ”jeg kan godt lide at præstere noget ud af ting, som ingen rigtig ved, hvad man skal gøre ved. Alle kan finde ud af at koge en gulerod eller rive den til råkostsalat, men man kan så meget mere. – Ja”, tilføjer han, ”jeg elsker bare at lave mad”.

(Billedet for oven viser Jonas Vogelius ved DM i Skills 2017).


Seneste nyheder

Kosmetikerne mangler den sidste finish inden DM i Skills

31-01-2023

Hos kosmetikerne er de også ved at være helt klar til DM i Skills, hvor Sophia og Celina har brugt de sidste par måneder på at træne de tre forskellige discipliner, de skal dyste i, når turen går til Fredericia.

En nervøs veteran og en rolig debutant

24-01-2023

Josefine Frøkjær-Jensen og Sarah Karlsen er i gang med de sidste - og intense - forberedelser frem mod DM i Skills. Josefine har prøvet det før og er ret nervøs, mens Sarah som Skills-debutant tager det meget roligt. I hvert fald indtil videre.

Bidt af blik

21-01-2023

Blikkenslager-afdelingen på TECHCOLLEGE har holdt et vellykket fyraftensarrangement, hvor 75 lærlinge, svende og mestre deltog i korte workshops - fik dannet netværk og tog hjem med ny inspiration.

Vis flere