Kokkeelev blandt Michelin-stjerner

 
Et billede

Da Dragsholm Slots gourmetrestaurant Slotskøkkenet tidligere i år fik tildelt en prestigefyldt Michelin-stjerne, var Jonas Vogelius – kokkeelev på TECHCOLLEGE – i lære i køkkenet. For ham var det ikke nogen overraskelse, at Michelinguiden valgte at give Dragsholm Slot en stjerne: ”Det har ligget i kortene længe”, fortæller han, ”Claus (Henriksen) er en rigtig dygtig chef, der også har en god filosofi omkring maden. Han har kæmpet længe – mere end otte år – for at få den stjerne”.

Elev i flere køkkener på Michelin-niveau

Jonas var hjemme på selve dagen, så han var ikke med, lige da det blev offentliggjort, at Dragsholm Slot havde fået en stjerne. ”TV Øst havde spurgt om lov til at komme og optage, så de var der”, fortæller han – der dog ikke gik glip af fejringen: ”så var der fest om aftenen – og resten af ugen var der champagne efter service – og en stor fest om lørdagen”. Det er ikke første gang, Jonas Vogelius er i et køkken, der opnår en Michelin-stjerne. Han har tidligere været på Hotel Frederiksminde, der sidste år opnåede at få stjernen (dog efter Jonas var stoppet).

Elsker at lave mad

Det er ikke – kun – for at opnå Michelin-stjerner, at Jonas Vogelius valgte at blive kok: ”Jeg elsker at lave mad”, fortæller han, ”jeg kan godt lide at præstere noget ud af ting, som ingen rigtig ved, hvad man skal gøre ved. Alle kan finde ud af at koge en gulerod eller rive den til råkostsalat, men man kan så meget mere. – Ja”, tilføjer han, ”jeg elsker bare at lave mad”.

(Billedet for oven viser Jonas Vogelius ved DM i Skills 2017).


Seneste nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

25-05-2023

Fredag 2. juni står den på Verdens Vildeste Brobyggere ved C.W. Obels Kanal i Aalborg, og her kan du opleve tre hold med elever og lærlinge fra vidt forskellige uddannelser give sig i kast med at bygge henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

TECHCOLLEGE var vært for Planteløftet

24-05-2023

Tirsdag 23. maj var vi her på TECHCOLLEGE vært for Planteløftet; en fagdag for over 160 madprofessionelle, der kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan lokale økologiske planter kan indgå i og udgøre en endnu større del af madproduktionen.

DM, eksamen og så EuroSkills

16-05-2023

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere. I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen. Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills. Frederik Brandstrup Worm har gang i et begivenhedsrigt 2023.

Vis flere