Glædestårer og rutinefyldt besøg ved DM i Skills andendag

 

Solen er gået ned over DM i Skills’ anden dag; den lange fredag.
Fredag er dagen, hvor den står på arbejde fra morgen til aften. Ingen indmarch, ingen ceremonier, bare hårdt arbejde og konkurrence hele dagen.
Og dog…
For fredag er også der, hvor den første udskillelse ske. Her findes nemlig deltagerne til lørdagens finale hos receptionisterne, gastronomerne og tjenerne.
På TECHCOLLEGE kan vi bryste os af at have ikke færre end fem deltagere med i de respektive finaler. Gastronom Stine Hartvig Pedersen og tjener Jasmin Obenheimer Mørch Jensen er begge med, og så er vi ikke så lidt stolte endda over at kunne fortælle, at de tre finalepladser hos receptionisterne alle er blevet besat af deltagere med TECHCOLLEGE på navneskiltet. Det er rart at være sikker på en guldmedalje, når Helene Nolsøe, Gabriella Pedersen og Anna Bjerrum Andersen alle kan trække i arbejdstøjet igen lørdag.
Glædestårerne og omfavnelserne var en nærmest perfekt afslutning på en lang og hård, men også sjov og begivenhedsrig fredag.

Lidt tidligere på dagen kunne man næsten dufte Skills-rutinen sive ud i lokalet ved industriteknikerne, da TECHCOLLEGE-deltageren Mads Riis Sørensen fik besøg af tidligere kollegaer fra Nymann Teknik, hvor han for kort tid siden blev udlært. Her var nemlig både seneste guld-vinder Sander Hem Münchow - der i øvrigt drager mod WorldSkills i Shanghai i september - og 2016-deltageren Malte Myrhøj Møller Sørensen, der stadig er at finde hos Nymann Teknik, mødt op for at se til den tidligere lærling.
- Det er ret sjovt at stå herude og kigge på. Selvom det er over seks år siden, jeg selv var med, ved jeg stadig præcis, hvordan han har det derinde. Den der nervøsitet for at nå det hele, om målene nu passer - og ikke mindst den lettelse, der kommer, når det hele er overstået - den kan jeg nærmest stadig føle bare ved at stå her og kigge på, fortalte Malte Myrhøj Møller Sørensen og tilføjede med et meget stort smil:
- Det er nu meget rarere at stå herude og kigge ind,
For Sander Hem Münchow var det dog en lidt anden følelse, der dominerede, som han stod der uden for arbejdsområdet og kiggede ind til Mads Riis Sørensen.
- Det kribler jo nærmest i hele kroppen for at springe over rebet og løbe derind for lige at spørge, om jeg skal hjælpe med noget, lød det fra den kommende WorldSkills-deltager.
- Men jeg synes nu, det ser ud til at gå ret godt for ham. I hvert fald herude fra, men jeg kan jo heller ikke tjekke herfra, om det passer ned på en hundrededel af en millimeter.

Nu venter bare lørdag, der altså byder på blandt andet finaler hos gastronomerne, tjenerne og receptionisterne. For de fleste andre fag er lørdag også sidste arbejdsdag og således sidste chance for at finpudse de mange forskellige opgaver, der i løbet af de seneste par dage er bygget, designet eller kort og godt bare løst rundt omkring i de mange telte og haller i Høng.
Nåh ja, og så venter selvfølgelig den store afslutningsceremoni, hvor dette års guldvindere kåres. Vi glæder os til at se, hvor mange der skal med i bagagen, når turen igen går mod det nordjyske.

 

Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere