- Vi bliver jo alligevel konstant vurderet og bedømt

 

Tid er det dyrebareste, vi har. Derfor er der også et oplagt spørgsmål at stille, når nu man møder to tjenerelever, der bruger en stor mængde af sin tid på at træne sit fag udover den normale skolegang og læretid: hvorfor?
- Jeg har jo ikke så meget andet at lave i min fritid, lyder svaret. Tørt, men med et tydeligt smil på læberne.
Det kan lyde som slet skjult utilfredshed, men det er det langt fra. Det er bare en ren og skær konstatering af, at man som tjener må leve med, at arbejdstiderne er ret skæve i forhold til vennernes, og derfor er der ikke så stor mulighed for at gå til holdsport eller i byen med vennerne.
Og så kan man da lige så godt sige ja til at blive en del af de konkurrencer, der omgiver tjeneruddannelsen. Det er i hvert fald det, Laura Buus Zacho og Josefine Frøkjær-Jensen kommer frem til.
- Nej, altså… Jeg havde faktisk aldrig tænkt så meget over det med konkurrencer og sådan, men så… Ja, min mester havde spurgt mig lidt, om det var noget, jeg kunne tænke mig, for han mente, at jeg kunne klare mig godt, fortæller Laura Buus Zacho, der er i lære på Hotel Amerika i Hobro.
- Men det slog jeg egentlig lidt hen - indtil Thomas så også spurgte. Da han fortalte mig lidt mere om, hvad det indebar, så tænkte jeg, at det kunne blive en fed oplevelse.

‘Thomas’ er i øvrigt Thomas Riis, faglærer på tjeneruddannelsen her på TECHCOLLEGE. Bare sådan lige for en god ordens skyld. Og det er altså ikke kun Laura, han har prikket på skulderen, men også Josefine Frøkjær-Jensen, der er i lære på restaurant San Giovanni.
- Det synes jeg jo på en måde var et kæmpe skulderklap og et tegn på, at jeg nok ikke er helt umulig til mit job, fortæller Josefine om da hun blev spurgt, om ikke hun kunne tænke sig at bruge sine evner i konkurrencens navn.
Hun havde heller ikke skænket det mange tanker, men kunne ligesom Laura sagtens se det fede ved udfordringen. Og når hun lige tænker sig lidt om, så er der alligevel ikke den store forskel på hverdagen som tjener og at deltage ved en konkurrence.
- Selvom vi ikke som sådan er i konkurrence hver dag som tjenere, så bliver vi jo alligevel konstant vurderet og bedømt, bare af kunderne i stedet for en række dommere. Forskellen her er, at der nogle helt specifikke kriterier, vi skal leve op til - men det er netop det, der gør det spændende og anderledes.

Lige nu øver de frem mod konkurrencen ‘Årets Tjenerelev’, der finder sted 28. marts i MCH Messecenter Herning. Derefter er der præcis en måned til, at DM i Skills løber af stablen i Høng, og som det ser ud lige nu, bliver det også Laura og Josefine, der repræsenterer TECHCOLLEGE der, så der bliver nok at se til i forhold til at træne og holde sig skarp i den kommende tid.
- Selvfølgelig bliver det hårdt, men det er jo i en kort periode, og jeg tænker helt sikkert, at det er tid godt givet ud, fortæller Josefine Frøkjær-Jensen.
- Ja, vi bliver jo kun bedre til vores fag af at bruge mere tid på det, så det er jo noget, vi får helt vildt meget ud af. Så er konkurrencerne på en måde bare lidt… Ja, lidt ekstra oveni, tilføjer Laura Buus Zacho.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om DM i Skills lige her.

Og hvis du vil følge med i, hvilke deltagere, vi sender med til arrangementet, kan du følge med i det lige her.


Seneste nyheder

Netværksmøde for frisører og kosmetikere

05-10-2022

Cirka 30 mestre og lærlingeansvarlige fra frisør- og kosmetikerbrancherne valgte at bruge deres tirsdag aften på TECHCOLLEGE, da skolen var vært for et netværksmøde, hvor der blev diskuteret, hvad virksomhederne forventer af deres lærlinge og af TECHCOLLEGE som skole, hvordan vi i samarbejde kan få nok unge til at vælge fagene til - og hvordan man som mester så får det bedste ud af aftalen, når man har taget en lærling.

Sander træner til WorldSkills

04-10-2022

Sander Hem Münchow har for en stund været tilbage på TECHCOLLEGE, selvom han for længst har skiftet uddannelsesaftalen ud med en fastansættelse hus Nymann Teknik. Han er nemlig ved at gøre klar til at deltage ved WorldSkills.

Årets Læreplads 2022 er...

03-10-2022

Flairmo ApS er årets læreplads 2022! Der er måske ikke mange, der kender til virksomheden, der fra beskedne lokaler i Aalborg Øst både selv producerer og også distribuerer kompressorer og vakuumpumper, men mandag 3. oktober skrev de sig ind i historiebøgerne som Årets Læreplads 2022.

Vis flere