TECHCOLLEGE var vært ved FremKom-konference

 

Mandag lagde flexhallen på Øster Uttrup Vej gulv til andet end tømrer-projekter. Her var TECHCOLLEGE nemlig vært for FremKom4 oplandskonference; en konference baseret på den nyligt udgivne FremKom4-rapport, men med fokus på Aalborg Kommune.

Rundt om bordene var samlet folk fra uddannelsesinstitutioner, fagforeninger, arbejdsgiverforeninger, Aalborg Kommune og virksomheder fra Aalborg og opland for at høre om fremtidens kompetencer; hvilke kompetencer er det; har vi de kompetencer i kommunen; hvordan sikrer vi os dem, både nu og fremover?

Dagen startede - efter en let omgang morgenmad - med et oplæg fra Charlotte Bisbjerg, formand for styre- og ekspertgruppen for FremKom4 samarbejdet, der kort gennemgik de overordnede konklusioner vedrørende Aalborg Kommune i rapporten.

Herefter var der oplæg fra Lars Jøker, projektdirektør i Port of Aalborg og formand for ErhvervsNetværk 9220, der fortalte om 'industriel symbiose', hvor den ene virksomheds affald kan være en anden virksomheds guld. Det - sammen med Charlotte Bisbjergs oplæg - fungerede som oplæg til dagens første 'café-samtale', hvor de fremmødte ved bordene skulle diskutere de italesatte emner.

Herefter var det borgmester i Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune, der gik på scenen for at fortælle, hvordan den nuværende situation egentlig ser ud i Aalborg; hvordan er befolkningsudviklingen, hvor mange ledige er der, hvor mange arbejdspladser er der, hvor mangler vi, hvor kommer vi til at mangle fremover og så videre.

Herefter var det igen tid til en 'café-samtale', hvor der var bedre tid til at gå i dybden med diskussioner om, hvordan det offentlige, uddannelsesinstitutionerne, jobcentre, virksomheder, fagforeninger, arbejdsgiverforeninger og så videre kunne arbejde bedre sammen for at sikre de rette kompetencer i fremtiden til især at drive den grønne omstilling.

Der var efter hver af de to café-samtalerunder tid til en opsamling i plenum, men endnu vigtigere, så blev der noteret flittigt ved hver af bordene, hvor planen nu er, at de mange input bliver renskrevet og samlet.

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere