TECHCOLLEGE var vært ved FremKom-konference

 

Mandag lagde flexhallen på Øster Uttrup Vej gulv til andet end tømrer-projekter. Her var TECHCOLLEGE nemlig vært for FremKom4 oplandskonference; en konference baseret på den nyligt udgivne FremKom4-rapport, men med fokus på Aalborg Kommune.

Rundt om bordene var samlet folk fra uddannelsesinstitutioner, fagforeninger, arbejdsgiverforeninger, Aalborg Kommune og virksomheder fra Aalborg og opland for at høre om fremtidens kompetencer; hvilke kompetencer er det; har vi de kompetencer i kommunen; hvordan sikrer vi os dem, både nu og fremover?

Dagen startede - efter en let omgang morgenmad - med et oplæg fra Charlotte Bisbjerg, formand for styre- og ekspertgruppen for FremKom4 samarbejdet, der kort gennemgik de overordnede konklusioner vedrørende Aalborg Kommune i rapporten.

Herefter var der oplæg fra Lars Jøker, projektdirektør i Port of Aalborg og formand for ErhvervsNetværk 9220, der fortalte om 'industriel symbiose', hvor den ene virksomheds affald kan være en anden virksomheds guld. Det - sammen med Charlotte Bisbjergs oplæg - fungerede som oplæg til dagens første 'café-samtale', hvor de fremmødte ved bordene skulle diskutere de italesatte emner.

Herefter var det borgmester i Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune, der gik på scenen for at fortælle, hvordan den nuværende situation egentlig ser ud i Aalborg; hvordan er befolkningsudviklingen, hvor mange ledige er der, hvor mange arbejdspladser er der, hvor mangler vi, hvor kommer vi til at mangle fremover og så videre.

Herefter var det igen tid til en 'café-samtale', hvor der var bedre tid til at gå i dybden med diskussioner om, hvordan det offentlige, uddannelsesinstitutionerne, jobcentre, virksomheder, fagforeninger, arbejdsgiverforeninger og så videre kunne arbejde bedre sammen for at sikre de rette kompetencer i fremtiden til især at drive den grønne omstilling.

Der var efter hver af de to café-samtalerunder tid til en opsamling i plenum, men endnu vigtigere, så blev der noteret flittigt ved hver af bordene, hvor planen nu er, at de mange input bliver renskrevet og samlet.

 

Seneste nyheder

Faglig og social tur på landbrugsuddannelsen

18-11-2022

Elever fra landbrugsuddannelsen har besøgt Bejstrup Maskinstation i Fjerritslev, den økologiske mælkeproducent Sten Dissing i Tranum og kartoffelproducent Michael og Jan Nørgaard i Vildmosen ved Aabybro.

TECHCOLLEGE-elever vinder Young Chef 2022

09-11-2022

De to kokkeelever Stine Hartvig Pedersen og Taatsainnguaq A. Geisler samt tjenerelev Laura Buus Zacho løb med sejren til årets Young Chef-konkurrence og præmien på 35.000 kroner samt et besøg på gourmetrestaurant.

Tømrerlærlinge bygger på Salling Rooftop

02-11-2022

Fire af TECHCOLLEGEs tømrerlærlinge fra TECHCOLLEGE skoleoplæring har bygget Winther Lodge på toppen af varehuset Salling midt i Aalborg.

Vis flere