TECHCOLLEGE var vært ved FremKom-konference

 

Mandag lagde flexhallen på Øster Uttrup Vej gulv til andet end tømrer-projekter. Her var TECHCOLLEGE nemlig vært for FremKom4 oplandskonference; en konference baseret på den nyligt udgivne FremKom4-rapport, men med fokus på Aalborg Kommune.

Rundt om bordene var samlet folk fra uddannelsesinstitutioner, fagforeninger, arbejdsgiverforeninger, Aalborg Kommune og virksomheder fra Aalborg og opland for at høre om fremtidens kompetencer; hvilke kompetencer er det; har vi de kompetencer i kommunen; hvordan sikrer vi os dem, både nu og fremover?

Dagen startede - efter en let omgang morgenmad - med et oplæg fra Charlotte Bisbjerg, formand for styre- og ekspertgruppen for FremKom4 samarbejdet, der kort gennemgik de overordnede konklusioner vedrørende Aalborg Kommune i rapporten.

Herefter var der oplæg fra Lars Jøker, projektdirektør i Port of Aalborg og formand for ErhvervsNetværk 9220, der fortalte om 'industriel symbiose', hvor den ene virksomheds affald kan være en anden virksomheds guld. Det - sammen med Charlotte Bisbjergs oplæg - fungerede som oplæg til dagens første 'café-samtale', hvor de fremmødte ved bordene skulle diskutere de italesatte emner.

Herefter var det borgmester i Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune, der gik på scenen for at fortælle, hvordan den nuværende situation egentlig ser ud i Aalborg; hvordan er befolkningsudviklingen, hvor mange ledige er der, hvor mange arbejdspladser er der, hvor mangler vi, hvor kommer vi til at mangle fremover og så videre.

Herefter var det igen tid til en 'café-samtale', hvor der var bedre tid til at gå i dybden med diskussioner om, hvordan det offentlige, uddannelsesinstitutionerne, jobcentre, virksomheder, fagforeninger, arbejdsgiverforeninger og så videre kunne arbejde bedre sammen for at sikre de rette kompetencer i fremtiden til især at drive den grønne omstilling.

Der var efter hver af de to café-samtalerunder tid til en opsamling i plenum, men endnu vigtigere, så blev der noteret flittigt ved hver af bordene, hvor planen nu er, at de mange input bliver renskrevet og samlet.

 

Seneste nyheder

Marmorkage til marmormuseet

09-06-2022

Grundforløbselever på bageruddannelsen har - sammen med et par elever fra 13U - brugt tre dage og godt 120kg ingredienser på at bage marmorkage til 2200 mennesker i anledning af Kunstens 50-års jubilæum.

TECHCOLLEGE fejrede en flot DM i Skills-indsats

08-06-2022

Som en art endeligt punktum for DM i Skills 2022 var der tirsdag aften en fejring af alle TECHCOLLEGEs deltagere og deres imponerende indsats ved dette års danmarksmesterskaber. Til fejringen var både faglærere, ledere og bestyrelse fra TECHCOLLEGE mødt op - udover selvfølgelig deltagerne, der havde familie, kærester og mestre med.

Nordjysk mesterskab for ernæringsassistentlærlinge

03-06-2022

EUC Nord lagde torsdag lokaler til første udgave af et nyt initiativ blandt de erhvervsskoler i Nordjylland, der tilbyder ernæringsassistentuddannelsen: et nordjysk mesterskab i selvsamme uddannelse!

Vis flere