TECHCOLLEGE var vært ved FremKom-konference

 

Mandag lagde flexhallen på Øster Uttrup Vej gulv til andet end tømrer-projekter. Her var TECHCOLLEGE nemlig vært for FremKom4 oplandskonference; en konference baseret på den nyligt udgivne FremKom4-rapport, men med fokus på Aalborg Kommune.

Rundt om bordene var samlet folk fra uddannelsesinstitutioner, fagforeninger, arbejdsgiverforeninger, Aalborg Kommune og virksomheder fra Aalborg og opland for at høre om fremtidens kompetencer; hvilke kompetencer er det; har vi de kompetencer i kommunen; hvordan sikrer vi os dem, både nu og fremover?

Dagen startede - efter en let omgang morgenmad - med et oplæg fra Charlotte Bisbjerg, formand for styre- og ekspertgruppen for FremKom4 samarbejdet, der kort gennemgik de overordnede konklusioner vedrørende Aalborg Kommune i rapporten.

Herefter var der oplæg fra Lars Jøker, projektdirektør i Port of Aalborg og formand for ErhvervsNetværk 9220, der fortalte om 'industriel symbiose', hvor den ene virksomheds affald kan være en anden virksomheds guld. Det - sammen med Charlotte Bisbjergs oplæg - fungerede som oplæg til dagens første 'café-samtale', hvor de fremmødte ved bordene skulle diskutere de italesatte emner.

Herefter var det borgmester i Thomas Kastrup-Larsen, borgmester i Aalborg Kommune, der gik på scenen for at fortælle, hvordan den nuværende situation egentlig ser ud i Aalborg; hvordan er befolkningsudviklingen, hvor mange ledige er der, hvor mange arbejdspladser er der, hvor mangler vi, hvor kommer vi til at mangle fremover og så videre.

Herefter var det igen tid til en 'café-samtale', hvor der var bedre tid til at gå i dybden med diskussioner om, hvordan det offentlige, uddannelsesinstitutionerne, jobcentre, virksomheder, fagforeninger, arbejdsgiverforeninger og så videre kunne arbejde bedre sammen for at sikre de rette kompetencer i fremtiden til især at drive den grønne omstilling.

Der var efter hver af de to café-samtalerunder tid til en opsamling i plenum, men endnu vigtigere, så blev der noteret flittigt ved hver af bordene, hvor planen nu er, at de mange input bliver renskrevet og samlet.

 

Seneste nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

25-05-2023

Fredag 2. juni står den på Verdens Vildeste Brobyggere ved C.W. Obels Kanal i Aalborg, og her kan du opleve tre hold med elever og lærlinge fra vidt forskellige uddannelser give sig i kast med at bygge henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

TECHCOLLEGE var vært for Planteløftet

24-05-2023

Tirsdag 23. maj var vi her på TECHCOLLEGE vært for Planteløftet; en fagdag for over 160 madprofessionelle, der kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan lokale økologiske planter kan indgå i og udgøre en endnu større del af madproduktionen.

DM, eksamen og så EuroSkills

16-05-2023

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere. I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen. Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills. Frederik Brandstrup Worm har gang i et begivenhedsrigt 2023.

Vis flere