Et ret stort mini-fyr er indviet

 

Der har ikke været meget ledigt gulvplads i murerhallen på TECHCOLLEGE Praktikcenter i de seneste måneder. Her har et cirka 7 meter højt fyr nemlig langsomt taget form, hvor først murerelever har, nåh ja, muret fyret op, inden tømrerelever har bygget et repos på toppen og elektrikerelever har sørget for, at der er trukket kabler og sat lys op i hele fyret.

Der forinden har grafisk design-elever selvfølgelig stået for at tegne fyret, og hos mediegrafikerne har man sørget for at designe lidt indendørs udsmykning.

Resultatet er næsten overvældende, og nu hvor det står færdigt, var der fredag formiddag officiel indvielse af byggeriet, hvor Kjeld 'Murer-Kjeld' Pedersen var forbi for at klippe snoren - eller arbejdsbåndet, som meget passende gjorde det ud for en indvielsessnor.

- Det er simpelthen så flot, og jeg er imponeret over det arbejde, som I udfører her på TECHCOLLEGE. Nu var jeg jo selv så heldigt at have nogle af jeres murer-elever med oppe og reparere lidt på fyret ved Rubjerg Knude, da vi havde flyttet på det, og det er altid en glæde at se, hvordan de unge mennesker går op i at gøre et godt stykke arbejde, lød det fra Kjeld Pedersen.

Udover at hjælpe med at reparere på fyret ved Rubjerg Knude, så var det også meningen, at elever fra TECHCOLLEGE Praktikcenter skulle være med til at bygge et miniature-fyr på fyrets oprindelige plads, så myndighederne kunne følge med i, hvornår og hvordan naturens tæren på klitterne ville få indflydelse på fyret, hvis det ikke var blevet flyttet. Men de planer satte corona på pause, og derfor måtte der tænkes i andre baner.

Så hvorfor ikke bygge et fyr hjemme i egen hule? Så kunne man jo øve sig og man kunne samtidigt gøre det til et projekt på tværs af elever fra forskellige dele af praktikcenteret.

- Man kan se, at der har været mange dygtige fagligheder inde over, for det er jo ikke bare murere, men også tømrere og elektrikere og så videre. Og det er faktisk en virkelig vigtig del af det at være en god håndværker; at man kan samarbejde på tværs og ved, at vi alle er afhængige af, at vi hver især gør et godt stykke arbejde, lød det fra Kjeld Pedersen.

Det gik meget godt i tråd med nogle af de ord, praktikcenterchef Per D. Kristensen forinden havde budt de fremmødte velkommen med.

- Jeg er så stolt af, at vi som praktikcenter kan være med i sådan nogle projekter, for det her er jo en arbejdsplads for de elever, der ikke lige har fået en læreplads endnu. Så uanset om de kommer med Kjeld op og reparerer et gammelt fyr eller de samarbejder på tværs af deres fag om at bygge et helt nyt fyr her i hallen, så giver det dem en vigtig indsigt og erfaring, lød det fra Per D. Kristensen.

Det er næsten synd at tænke på, at det 'bare' skal rives ned igen på et tidspunkt. Men det lader sig ikke rigtigt gøre at flytte det, når nu det ikke bare er utroligt tungt - det er kvalitet jo - men også for højt til at komme ud af porten i bygningen.

- Jeg ville ellers gerne lige have haft det med hjem i haven. Men jeg er jo nok nødt til at have et stykke af gulvet med også så, kommenterede Kjeld Petersen som noget af det første, da han så resultatet af praktikcenter-elevernes hårde arbejde.

Se lidt flere billeder fra det lille arrangement i galleriet herunder.

 

Seneste nyheder

Åbent værksted gav uddannelsesaftaler

18-06-2021

Torsdag var der Åbent Værksted-arrangement for tømrer- og murermestre, der kunne komme forbi og se, hvad vores grundforløbselever arbejder med. Og så var det jo oplagt lige at skrive under på en uddannelsesaftale med en ny lærling imens.

En helt ny verden

17-06-2021

I de seneste uger har 14 ledige fra Aalborg Jobcenter været i kursus på TECHCOLLEGE, hvor de blandt andet har lært om forskellige svejseprocesser. Læs om to af deltagernes oplevelse og hvordan de nu glæder sig til at komme ud i praktik - og måske starte en ny karriere.

For allerførste gang: Ventilationstekniker-elever er VENT-certificeret

25-05-2021

Som den første erhvervsskole i landet har TECHCOLLEGE tilbudt alle VVS-elever på ventilationstekniker-specialet at blive certificeret inden for VENT-ordningen. Og efter en overstået certifikatprøve kan skolen nu sende de første VENT-certificerede elever ud i verden

Vis flere