Info under corona-situationen - senest opdateret 31. marts

 

Senest opdateret 31. marts 13:00

Herunder finder du seneste opdateringer vedrørende håndteringen af den fysiske nedlukning af skolen under corona-situationen.

Skolen er fortsat lukket

Som følge af regeringens tiltag for at forsinke smitten af COVID-19, er skolen lukket fysisk til og med 13. april.

Efter udmeldingen fra statsministeren i går (mandag 30. marts) om en eventuel gradvis åbning af landet efter påske, begynder vi så småt at arbejde på en plan for, hvordan vi kan åbne skolen gradvist op, når det bliver aktuelt.

Det er endnu for tidligt at sige noget konkret om, hvordan og hvornår det kommer til at foregå, men det bliver selvfølgelig i henhold til de regler og retningslinjer, der bliver udstukket fra myndighederne.

Indtil da beder vi alle om stadig at følge de gældende forholdsregler.

It-support til elever

Skolens elever kan få IT-support ved at skrive en mail til elevsupport@techcollege.dk. Du skal skrive dit navn og telefonnummer samt en beskrivelse af dit IT-problem, og så vil du blive ringet op og få hjælp til løse dit problem.

SU-lån

Elever, der i forvejen har søgt SU-lån, kan optage ekstra SU-lån i marts og april 2020 i forbindelse med COVID-19. De vil modtage en meddelelse i e-Boks omkring det ekstra lån, der skal godkendes i låneplanen i minSU.

Elever, der ikke allerede har søgt SU-lån, kan søge lån efter almindelige betingelser. Slutlån for marts skal søges senest 31. marts.

Til virksomheder angående lønkompensation til elever

Elever er omfattet af den midlertidige ordning med lønkompensation, hvis virksomheden i øvrigt er omfattet af reglerne for lønkompensation og eleven ikke er i en skoleperiode. Det er en forudsætning, at virksomheden fastholder sit uddannelsesansvar og som udgangspunkt ikke hjemsender eleven.
Det er en forudsætning, at eleven modtager sin normale løn. Tilskuddet udgør 90% af lønnen i praktikperioden, og eleverne skal på lige fod med andre medarbejdere afvikle 5 fridage i lønkompensationsperioden.

Traktorundervisning på agri-afdelingen

Der er tilbudt undervisning i traktorkørsel til de GF2-elever på landbrugsuddannelsen, der ikke har kørekort. Tilbuddet er frivilligt, og de, der har takket ja, vil møde ind fire af gangen og sidde hver for sig i hver sin traktor. Al kommunikation under undervisningen foregår via walkie-talkie og traktorernes kabiner vil blive forsvarligt rengjort inden næste hold elever møder ind. Der er ikke mulighed for køreprøver under de nuværende omstændigheder. De elever, der har takket nej til tilbuddet, vil selvfølgelig få undervisningen på et senere tidspunkt. Dette er et isoleret tilbud, og skolen er stadig lukket for al almen undervisning.

Elever, der skal starte 30. marts

Undervisningen starter som planlagt uanset corona-situationen, blot virtuelt - og det er vigtigt, at alle elever tager undervisningen under denne specielle situation alvorligt, for der bliver ikke tid til at genopfriske det hele, når vi på et tidspunkt vender tilbage til en nogenlunde normal hverdag igen.

Se mere i videoen herunder.

Vi opdaterer løbende relevante praktiske informationer for både nuværende og kommende elever, kursister og samarbejdspartnere herunder.

KONTAKT:

Alle vores medarbejdere er tilgængelige. Du kan stadig kontakte skolen via mail eller chat-funktionen her på hjemmesiden eller per telefon.

Dette gælder også vores vejledere, så har du spørgsmål angående din uddannelse, så er du stadig velkommen til at kontakte os. Find kontaktoplysninger på vejlederne her.

TAG EN SNAK MED VORES ELEVCOACHES

Gør Corona-krisen dig deprimeret, og har du brug for at tale med andre end dine forældre? Så fortvivl ej, vores elevcoaches står klar til at tale med dig, som er elev på TECHCOLLEGE!

Vores to elevcoaches Nikolaj og Lars vil gerne hjælpe og støtte dig, hvis det hele bare virker for uoverskueligt - uanset om det er grundet manglende motivation, ensomhed eller noget helt andet.

Se her, hvordan du kan få fat i dem.

KOMMENDE ELEVER:

EUV-elever, der skal til samtale inden opstart, vil blive kontaktet af en vejleder per telefon i stedet for fysisk fremmøde.

NUVÆRENDE ELEVER:

Alle elever og mestre på TECHCOLLEGE er blevet af kontaktet af skolen i forhold til hvordan undervisningen kommer til at foregå i den næste.

For de elever, der får deres uddannelse forlænget på grund af den nuværende situation, bliver SU også forlænget.

Elever skal være studieaktive som altid. Elever, der ikke er studieaktive, vil få registreret fravær.

Alle henvendelser vedrørende praktikpladser og praktikpladsaftaler skal henvendes til praktikpladskonsulenter. Find kontaktoplysninger på konsulenterne her.

Elever, der er usikre på aftaler om fremtidige elev/lærepladser, kan kontakte din praktikpladskonsulent eller supportteamet på TECHCOLLEGE Praktikcenter. Supportteamet fanger du på telefon 72505775. Find kontaktoplysninger på konsulenterne her.

Svendeprøver:

Er din svendeprøve blevet berørt af COVID-19 situationen, vil du modtage direkte besked fra skolen om, hvordan det kommer til at foregå.

Kommende skoleforløb:

Alle kommende skoleforløb kører som planlagt. Undervisningen kommer til at foregå virtuelt. Elever, der efter planen skal starte på skoleforløb i den kommende tid, vil blive kontaktet af deres underviser.

EFTERUDDANNELSE:

Hvis du er tilmeldt kursus på efteruddannelse hos TECHCOLLEGE under nedlukningen, er dit kursus desværre aflyst. Du hører snarest muligt fra os vedrørende ny dato på dit kursus. Vi beholder din tilmelding, og du behøver ikke foretage dig yderligere.

Hvis du har spørgsmål eller andet, er du velkommen til at kontakte os i mellemtiden. Find kontaktoplysninger på efteruddannelseskonsulenterne her.

STILLINGSOPSLAG OG NYANSÆTTELSER:

Alle processer vedrørende stillingsopslag og nyansættelser er udskudt for nuværende. Vi genoptager processerne, når vi vender tilbage til en normal arbejdsgang.

ADGANG TIL SKOLEN:

Skolen er HELT AFLÅST fra mandag 16. marts.

 

Elever og ansatte skal løbende holde sig opdateret på UDDATA+, skolens hjemmeside og i deres e-boks.


Seneste nyheder

Svendeprøve hjemme fra lejligheden

03-04-2020

Torsdag var der danmarkspremiere på et helt nyt koncept på TECHCOLLEGE: virtuel svendeprøve på automatik- og procesuddannelsen. Her var blandt andet DM i Skills-vinderen til svendeprøve sammen med to skuemestre og en faglærer, der rendte rundt om et produktionsanlæg med sin mobiltelefon og filmede.

Som at være tilbage i klassen

01-04-2020

Jesper Dahl Stensbøl havde et hold elever på tømreruddannelsen, der skulle starte virtuelt på skoleforløb, og forinden var han en smule bekymret for, hvordan det skulle gå. Det gik dog over al forventning, og nu er det som at være tilbage i klasselokalet - på godt og ondt.

Ja-hat og positive briller er fundet frem

31-03-2020

Der er stor forskel på at sidde bag ved en computer og stå i et køkken. Men faglærerne på gastronom-uddannelsen har valgt at tage grydeskeen i den anden hånd og ser positivt på muligheden for at få mere digitalisering ind i undervisningen.

Vis flere