Webudvikling på Gran Canaria

 

I marts 2022 deltog en gruppe elever fra webudvikler uddannelsen på TECHCOLLEGE i et tre ugers Erasmus+ sponsoreret projekt på Gran Canaria. Her skulle de kode en app i samarbejde med nogle spanske og afrikanske elever fra skolen IES El Rincon i Las Palmas. Arbejdet foregik i grupper på tværs af de tre nationaliteter.

Grupperne fik til opgave at bygge en webapplikation med lokale aktiviteter eller attraktioner, der opfylder kravene i FN's Verdensmål om bæredygtighed. Hver gruppe kunne frit vælge sit eget indhold, layout og visningsformat, men der var stillet specifikke tekniske krav til både udformning og arbejdsform. Eleverne skulle fx bruge agile arbejdsmetoder som GitHub og SCRUM og appen skulle bygges som en Progressive Web App ved hjælp af HTML, Precompiled CSS (SASS, SCSS), Javascript baserede værktøjer som React og Ionic.

Ud over de tekniske krav skulle eleverne prioritere et godt samarbejde i grupperne, dokumentation af deres daglige arbejde samt selvfølgelig at overholde deadlines og aflevere produktet og fremlægge til tiden. Så ud over at lære en noget nyt fagligt, fik eleverne en masse erfaring i at arbejde sammen med udviklere fra andre lande med de udfordringer, det typisk giver på tværs af forskellige sprog og kulturer.

Alle har haft en god tur og faglærer Heinz Kanstrup er klar på at tage af sted igen med nye elever næste år.

Vil du vide mere om turen, kan du læse Heinz' blog fra turen her.


Seneste nyheder

Nyt samarbejde mellem TECHCOLLEGE og FGU Aalborg

24-06-2024

Ministerbesøg på TECHCOLLEGE

17-06-2024

TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

21-05-2024

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE's rolle i at forberede elever til rumindustrien med praktiske færdigheder og teknisk ekspertise. Se mere om deres succeser og indflydelse.

Vis flere