Inspirationsmøde med fokus på unge og lærepladser

 

Tirsdag var TECHCOLLEGE i samarbejde med DI Lærepladsfællesskabet vært for et informations- og inspirationsmøde for virksomheder, der har lærlinge - eller et ‘gå-hjem-møde’, som det hed i indbydelsen.

Her var der fokus på trepartsaftalen, der har lagt ansvaret for, at eleverne får en læreplads, entydigt på os på erhvervsskolerne. Derfor var de overordnede temaer:
- hvordan vi som skole understøtter elevernes lærepladssøgning
- hvordan lærepladsen.dk er blevet centralt for alt, der har med uddannelsesaftaler at gøre
- hvordan virksomhederne får mest ud af samme platform
- hvad der kendetegner de unge i dag - og hvordan man som skole og virksomhed bedst arbejder med dem

Derfor var der - efter en velkomst fra direktør på TECHCOLLEGE, Søren Samuelsen - oplæg fra Heike Hoffmann, chefkonsulent i DI, Kim Neve, lærlingeansvarlig hos Bladt Industries A/S og chefkonsulent Karina Overgaard Holm, virksomhedskonsulent Charlotte Schøn, projektkoordinator Linette le Maire Jelswig og afdelingsleder Gitte Posborg Andersen fra TECHCOLLEGE - alle oplæg med forskellige indsigter og vinkler på ovenstående punkter.

Der var selvfølgelig også tid til en god debat blandt alle fremmødte, hvor der blandt andet blev diskuteret, hvad virksomhederne ønsker sig mere af fra os som skoles side, hvilke udfordringer de ser i at have samlet hele processen omkring uddannelsesaftaler på en hjemmeside og - selvfølgelig - hvordan man får flere unge gjort interesserede i livet som faglært og hvordan man i det hele taget arbejder med nutidens unge.

Tak til alle deltagere for at møde op til og tage del i mødet. Vi håber, at det var lige så givende og interessant for jer, som det var os, og vi håber, at vi sammen kan blive endnu bedre til at få matchet elever og virksomheder.

 

Seneste nyheder

TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

21-05-2024

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE's rolle i at forberede elever til rumindustrien med praktiske færdigheder og teknisk ekspertise. Se mere om deres succeser og indflydelse.

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Vis flere