Inspirationsmøde med fokus på unge og lærepladser

 

Tirsdag var TECHCOLLEGE i samarbejde med DI Lærepladsfællesskabet vært for et informations- og inspirationsmøde for virksomheder, der har lærlinge - eller et ‘gå-hjem-møde’, som det hed i indbydelsen.

Her var der fokus på trepartsaftalen, der har lagt ansvaret for, at eleverne får en læreplads, entydigt på os på erhvervsskolerne. Derfor var de overordnede temaer:
- hvordan vi som skole understøtter elevernes lærepladssøgning
- hvordan lærepladsen.dk er blevet centralt for alt, der har med uddannelsesaftaler at gøre
- hvordan virksomhederne får mest ud af samme platform
- hvad der kendetegner de unge i dag - og hvordan man som skole og virksomhed bedst arbejder med dem

Derfor var der - efter en velkomst fra direktør på TECHCOLLEGE, Søren Samuelsen - oplæg fra Heike Hoffmann, chefkonsulent i DI, Kim Neve, lærlingeansvarlig hos Bladt Industries A/S og chefkonsulent Karina Overgaard Holm, virksomhedskonsulent Charlotte Schøn, projektkoordinator Linette le Maire Jelswig og afdelingsleder Gitte Posborg Andersen fra TECHCOLLEGE - alle oplæg med forskellige indsigter og vinkler på ovenstående punkter.

Der var selvfølgelig også tid til en god debat blandt alle fremmødte, hvor der blandt andet blev diskuteret, hvad virksomhederne ønsker sig mere af fra os som skoles side, hvilke udfordringer de ser i at have samlet hele processen omkring uddannelsesaftaler på en hjemmeside og - selvfølgelig - hvordan man får flere unge gjort interesserede i livet som faglært og hvordan man i det hele taget arbejder med nutidens unge.

Tak til alle deltagere for at møde op til og tage del i mødet. Vi håber, at det var lige så givende og interessant for jer, som det var os, og vi håber, at vi sammen kan blive endnu bedre til at få matchet elever og virksomheder.

 

Seneste nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

25-05-2023

Fredag 2. juni står den på Verdens Vildeste Brobyggere ved C.W. Obels Kanal i Aalborg, og her kan du opleve tre hold med elever og lærlinge fra vidt forskellige uddannelser give sig i kast med at bygge henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

TECHCOLLEGE var vært for Planteløftet

24-05-2023

Tirsdag 23. maj var vi her på TECHCOLLEGE vært for Planteløftet; en fagdag for over 160 madprofessionelle, der kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan lokale økologiske planter kan indgå i og udgøre en endnu større del af madproduktionen.

DM, eksamen og så EuroSkills

16-05-2023

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere. I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen. Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills. Frederik Brandstrup Worm har gang i et begivenhedsrigt 2023.

Vis flere