Inspirationsmøde med fokus på unge og lærepladser

 

Tirsdag var TECHCOLLEGE i samarbejde med DI Lærepladsfællesskabet vært for et informations- og inspirationsmøde for virksomheder, der har lærlinge - eller et ‘gå-hjem-møde’, som det hed i indbydelsen.

Her var der fokus på trepartsaftalen, der har lagt ansvaret for, at eleverne får en læreplads, entydigt på os på erhvervsskolerne. Derfor var de overordnede temaer:
- hvordan vi som skole understøtter elevernes lærepladssøgning
- hvordan lærepladsen.dk er blevet centralt for alt, der har med uddannelsesaftaler at gøre
- hvordan virksomhederne får mest ud af samme platform
- hvad der kendetegner de unge i dag - og hvordan man som skole og virksomhed bedst arbejder med dem

Derfor var der - efter en velkomst fra direktør på TECHCOLLEGE, Søren Samuelsen - oplæg fra Heike Hoffmann, chefkonsulent i DI, Kim Neve, lærlingeansvarlig hos Bladt Industries A/S og chefkonsulent Karina Overgaard Holm, virksomhedskonsulent Charlotte Schøn, projektkoordinator Linette le Maire Jelswig og afdelingsleder Gitte Posborg Andersen fra TECHCOLLEGE - alle oplæg med forskellige indsigter og vinkler på ovenstående punkter.

Der var selvfølgelig også tid til en god debat blandt alle fremmødte, hvor der blandt andet blev diskuteret, hvad virksomhederne ønsker sig mere af fra os som skoles side, hvilke udfordringer de ser i at have samlet hele processen omkring uddannelsesaftaler på en hjemmeside og - selvfølgelig - hvordan man får flere unge gjort interesserede i livet som faglært og hvordan man i det hele taget arbejder med nutidens unge.

Tak til alle deltagere for at møde op til og tage del i mødet. Vi håber, at det var lige så givende og interessant for jer, som det var os, og vi håber, at vi sammen kan blive endnu bedre til at få matchet elever og virksomheder.

 

Seneste nyheder

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Personvognsmekaniker fik ML-prisen 2023

02-10-2023

På TECHCOLLEGE er vi stolte af endnu engang at se en af vores nu tidligere elever på scenen som prismodtager ved ML-prisen, i år i form af den nyligt udlærte personvognsmekaniker Mikkel Nygaard Christensen.

Vis flere