Inspirationsmøde med fokus på unge og lærepladser

 

Tirsdag var TECHCOLLEGE i samarbejde med DI Lærepladsfællesskabet vært for et informations- og inspirationsmøde for virksomheder, der har lærlinge - eller et ‘gå-hjem-møde’, som det hed i indbydelsen.

Her var der fokus på trepartsaftalen, der har lagt ansvaret for, at eleverne får en læreplads, entydigt på os på erhvervsskolerne. Derfor var de overordnede temaer:
- hvordan vi som skole understøtter elevernes lærepladssøgning
- hvordan lærepladsen.dk er blevet centralt for alt, der har med uddannelsesaftaler at gøre
- hvordan virksomhederne får mest ud af samme platform
- hvad der kendetegner de unge i dag - og hvordan man som skole og virksomhed bedst arbejder med dem

Derfor var der - efter en velkomst fra direktør på TECHCOLLEGE, Søren Samuelsen - oplæg fra Heike Hoffmann, chefkonsulent i DI, Kim Neve, lærlingeansvarlig hos Bladt Industries A/S og chefkonsulent Karina Overgaard Holm, virksomhedskonsulent Charlotte Schøn, projektkoordinator Linette le Maire Jelswig og afdelingsleder Gitte Posborg Andersen fra TECHCOLLEGE - alle oplæg med forskellige indsigter og vinkler på ovenstående punkter.

Der var selvfølgelig også tid til en god debat blandt alle fremmødte, hvor der blandt andet blev diskuteret, hvad virksomhederne ønsker sig mere af fra os som skoles side, hvilke udfordringer de ser i at have samlet hele processen omkring uddannelsesaftaler på en hjemmeside og - selvfølgelig - hvordan man får flere unge gjort interesserede i livet som faglært og hvordan man i det hele taget arbejder med nutidens unge.

Tak til alle deltagere for at møde op til og tage del i mødet. Vi håber, at det var lige så givende og interessant for jer, som det var os, og vi håber, at vi sammen kan blive endnu bedre til at få matchet elever og virksomheder.

 

Seneste nyheder

TECHCOLLEGE hev tre guldmedaljer med hjem fra DM i Skills 2023

04-02-2023

Guld kommer endnu en gang med hjem til Aalborg efter DM i Skills. I 2023-udgaven blev det til tre førstepladser, og alle deltagere kæmpede en brav og flot kamp om at blive landets bedste til deres fag.

Dag 2 til DM i Skills 2023: Lettede frisører og travle konkurrencedeltagere

03-02-2023

Andendagen til DM i Skills 2023 er overstået, og afslutningen begynder så småt at nærme sig. Eleverne knokler for at nå i mål med alle opgaver. Frisøreleverne Gry og Nynne kan derimod blot læne sig tilbage og vente på morgendagens resultat, efter at de har afleveret deres fire opgaver.

DM i Skills 2023 er skudt i gang

02-02-2023

Igen i år til DM i Skills er TECHCOLLEGE stærkt repræsenteret med 20 deltagere fordelt på 12 forskellige uddannelser. På alle konkurrencestande var der både smil, god stemning og optimisme på førstedagen – også selvom det hele var nyt for langt de fleste deltagere.

Vis flere