Helstegt pattegris og skovstratego

 

Vejret indbød måske ikke ligefrem til en omgang social leg, da grundforløbselever fra gastronom-, tjener-, ernæringsassistent-, slagter-, receptionist- og bageruddannelserne i et døgn var afsted på lejrtur som en slags rystesammen-oplevelse.

I hvert fald ikke hele tiden.

Hamrende regn og bagende sol skiftedes om at bestemme påklædningen, og i gryden dannet af bakker, træer og buske omkring Dokkedal Lejren var der ikke meget bevægelse i luften at finde. ‘En dampovn’, som en af eleverne beskrev det, da solen brød igennem efter en halv times iblødlægning af området.

Alligevel var humøret dog højt blandt den blandede flok af elever, der i et døgn skulle tilbringe tiden med at udøve sociale lege, lave mad over bål og bare tilbringe tid sammen.

Rollespil - eller skovstratego, som de kaldte det - sækkeløb, trillebørløb, alle former for løb og aktiviteter var på programmet, da hver klasse hjemmefra havde fundet på en (eller flere) aktiviteter, som alle så deltog i.

- Lige nu synes jeg, det er mega hyggeligt. Jeg var måske ikke helt så meget oppe at køre over at skulle sove ude i en skov, da vi tog afsted i morges - men nu, hvor vi har fundet vores værelser og er kommet til at lære hinanden bedre at kende, så synes jeg, at det ret fedt, lød vurderingen efter nogle timer fra tjenerelev Nasra Madsen, og ernæringsassistenteleven Christina Nielsen var enig:

- Egentlig har vi jo været vant til at være blandet, for vi går også på blandede hold, men det er meget sjovt at møde de andre og høre, hvad de laver og sådan.

- Jeg synes også, det er fedt at få en større forståelse for, hvad de laver på andre fag - og så bare det der med at snakke med nogle nye folk væk fra skolen, det er , tilføjede Nasra Madsen.

Regnen, varmen og aktiviterne blev i korte intervaller afbrudt af pauser, hvor den stod på hygge på værelserne, kortspil i fællesområdet og - om aftenen - bål og lejrhygge, som man kender det fra ungdomsbøger og spejder-pamfletter.

Bare rolig, der var selvfølgelig også sørget for mad til lejrgæsterne. En helstegt pattegris, der stod og sydede over glohede kul i over 7 timer nærmest som baggrundstæppe for de mange aktiviteter, eleverne var igennem.

- Årh, sådan en har jeg aldrig set før, lød det fra Nasra Madsen, der ellers er fra en lille by uden for Hobro, så hun burde da nok - som nogle af de andre elever også påpegede - have set en gris før.

- Lad nu være, selvfølgelig har jeg set en gris. Men jeg har aldrig set sådan en hel én på spyd før.

Helstegt pattegris kan altså hermed krydses af på hendes bucket-liste.

Er du interesseret i at læse mere om de forskellige uddannelserne, så kan du finde links til sider med informationer om alle vores uddannelser her.

Resten er du mere end velkommen til at komme forbi og se og høre om selv. Du kan booke en rundvisning lige her.

 

Seneste nyheder

Dag 2 til DM i Skills 2023: Lettede frisører og travle konkurrencedeltagere

03-02-2023

Andendagen til DM i Skills 2023 er overstået, og afslutningen begynder så småt at nærme sig. Eleverne knokler for at nå i mål med alle opgaver. Frisøreleverne Gry og Nynne kan derimod blot læne sig tilbage og vente på morgendagens resultat, efter at de har afleveret deres fire opgaver.

DM i Skills 2023 er skudt i gang

02-02-2023

Igen i år til DM i Skills er TECHCOLLEGE stærkt repræsenteret med 20 deltagere fordelt på 12 forskellige uddannelser. På alle konkurrencestande var der både smil, god stemning og optimisme på førstedagen – også selvom det hele var nyt for langt de fleste deltagere.

Nyt projekt skal skabe flere og bedre lærepladser i Norden

01-02-2023

TECHCOLLEGE er blevet partner i et 3-årigt Interreg-projekt: NordFokus, der er et projekt, som skal give unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, bedre og større muligheder for at få praktik- og lærepladser i de nordiske lande.

Vis flere