Skoleoplæring for frisør

Skoleoplæring for frisør på TECHCOLLEGE foregår i vores salon "Hårsnedkeren".

Dagligdagen i Hårsnedkeren ligner virkeligheden ude i erhvervslivet så meget, som det lader sig gøre. Som lærling vasker du hår, farver bryn og vipper og tager dig generelt af alle de arbejdsopgaver, som hører til i en helt almindelig salon. Du træner praktikmål og øver på øvelseshoveder, men har samtidig også rigtige kunder.

Her tages der naturligvis udgangspunkt i dit niveau, og hvor langt du er i uddannelsen. De fleste lærlinge i Hårsnedkeren kan farve og rulle permanent op, nogle kan lave reflekser i folie, og få kan være begyndt at klippe.

 

Vi har tidsbestilling for kunder mandage og onsdage mellem kl. 9.00 og 11.00 på 2526 6776.

Du skal være lærepladssøgende for at være i skoleoplæring

Når du er tilknyttet Hårsnedkeren, skal du kunne erklæres "egnet praktikpladssøgende" i hele perioden – lige fra du er færdig med dit grundforløb, til du er færdig med oplæinrgsperioden. Kvotepladser bliver tildelt egnede lærepladssøgende, der opfylder de såkaldte EMMA-betingelser: 

E – Egnet
Ved egnethed lægges der vægt på, om lærlingen får et tilfredsstillende udbytte af undervisningen. Der foretages en løbende vurdering af lærlingens samlede adfærd i relation til at gennemføre uddannelsen og finde beskæftigelse bagefter. Dette vil typisk være en vurdering af evne til at overholde mødetider, aftaler, den daglige arbejdsindsats og opførsel.

M – Mobil geografisk
Lærlingen skal være parat til at modtage en rimelig læreplads, også uden for lokalområdet.

M – Mobil fagligt
Lærlingen skal acceptere en rimelig læreplads inden for en anden uddannelse end den primært ønskede.

A – Aktivt søgende
Som udgangspunkt er det lærlingens eget ansvar at skaffe sig en læreplads, og lærlingen skal tage passende initiativer i forbindelse hermed. Dvs. at lærlingen skal kunne dokumentere at være aktivt søgende, og eleven skal være registreret på www.lærepladsen.dk med en synlig profil.

Kontakt