Faglig og social tur på landbrugsuddannelsen

 

Elever fra første og andet hovedforløb på landbrugsuddannelsen (Jordbrugsmaskinfører, Landmand planter og Landmand Husdyr) har været på faglig og social tur med tre virksomhedsbesøg.


Vi besøgte først Bejstrup Maskinstation i Fjerritslev, som er en stor maskinstation med flere afdelinger fordelt i Nordjylland. Det er en alsidig virksomhed som blandt andet arbejder med markarbejde for landmænd, har entreprenørarbejde og anlægsgartner-arbejde.

 

Derefter gik turen til den økologiske mælkeproducent Sten Dissing i Tranum, som har en Jersey-besætning. Sten arbejder efter "ko og kalv princippet", hvor der en ko og kalve går sammen de første måneder af kalvens liv.

Sidste besøg var hos kartoffelproducent Michael og Jan Nørgaard i Vildmosen ved Aabybro.

Efterfølgende var eleverne ude at bowle og spiste aftensmad hjemme på skolen.


Seneste nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

25-05-2023

Fredag 2. juni står den på Verdens Vildeste Brobyggere ved C.W. Obels Kanal i Aalborg, og her kan du opleve tre hold med elever og lærlinge fra vidt forskellige uddannelser give sig i kast med at bygge henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

TECHCOLLEGE var vært for Planteløftet

24-05-2023

Tirsdag 23. maj var vi her på TECHCOLLEGE vært for Planteløftet; en fagdag for over 160 madprofessionelle, der kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan lokale økologiske planter kan indgå i og udgøre en endnu større del af madproduktionen.

DM, eksamen og så EuroSkills

16-05-2023

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere. I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen. Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills. Frederik Brandstrup Worm har gang i et begivenhedsrigt 2023.

Vis flere