Vi er jo ikke kommet for at danse

 

- Jeg kan ikke få den til det. 

Ann-Louise Juul Andersen kigger over på Nikita Caroline Kristensen med et forvirret blik.

- Hvordan fik du din til at blive siddende?

“Din” refererer til en håropsætning. De to frisørelever står ved hver deres mannequinhoved og øver sig på en bryllupsopsætning. Det er onsdag, og det er de to elevers faste træningsdag frem mod DM i Skills, hvor de begge deltager.

- Altså, der træner vi herude, ja. Men i virkeligheden træner vi jo så tit, vi kan få mulighed for det, fortæller Nikita.

- Ja, hvis der lige er stille i salonen eller man har nogle timers fri, så er det bare i gang, tilføjer Ann-Louise.

De er begge godt i gang med deres frisøruddannelse - ja, faktisk skal de til svendeprøve i efteråret, hvis alt går som præsten prædiker.

Derfor er det - i deres egne øjne - også det helt perfekte tidspunkt lige at få prøvet konkurrenceevnerne og -genet af.

- Jeg har faktisk aldrig været det helt store konkurrencemenneske. Jeg kan faktisk ikke rigtigt huske, at jeg nogensinde har deltaget i en konkurrence, fortæller Nikita.

- Men min lærer spurgte mig, om jeg kunne tænke mig at deltage. Jeg var egentlig ret betænksom omkring det, for jeg var usikker på, om jeg var god nok, om jeg kunne overskue det og så videre. Men min mester har selv deltaget i og vundet DM i Skills, og hun fik mig overbevist om, at det var en fed mulighed.

For Ann-Louise var situationen lidt den samme. Hun havde aldrig skænket konkurrencer en tanke, men et spørgsmål fra faglæreren og lidt pres fra mester, og så var hun også klar.

- Det bliver selvfølgelig en stor oplevelse, men det er jo også en læringsproces. Altså, her er en chance for virkelig at nørde ned i nogle teknikker, frisurer og så videre, som vi ikke lige oplever så meget af i hverken skolen eller ude i salonen, fortæller Ann-Louise, der af samme årsag bruger så meget tid, hun overhovedet kan på at øve sig.

For som hun siger:

- Hvis vi skal gøre noget, så skal vi gøre det ordentligt. Vi er jo ikke kommet for at danse.

Og det kan man jo egentlig kun give hende ret i.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om DM i Skills lige her.

Og hvis du vil følge med i, hvilke deltagere, vi sender med til arrangementet, kan du følge med i det lige her.


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere