Vi er jo ikke kommet for at danse

 

- Jeg kan ikke få den til det. 

Ann-Louise Juul Andersen kigger over på Nikita Caroline Kristensen med et forvirret blik.

- Hvordan fik du din til at blive siddende?

“Din” refererer til en håropsætning. De to frisørelever står ved hver deres mannequinhoved og øver sig på en bryllupsopsætning. Det er onsdag, og det er de to elevers faste træningsdag frem mod DM i Skills, hvor de begge deltager.

- Altså, der træner vi herude, ja. Men i virkeligheden træner vi jo så tit, vi kan få mulighed for det, fortæller Nikita.

- Ja, hvis der lige er stille i salonen eller man har nogle timers fri, så er det bare i gang, tilføjer Ann-Louise.

De er begge godt i gang med deres frisøruddannelse - ja, faktisk skal de til svendeprøve i efteråret, hvis alt går som præsten prædiker.

Derfor er det - i deres egne øjne - også det helt perfekte tidspunkt lige at få prøvet konkurrenceevnerne og -genet af.

- Jeg har faktisk aldrig været det helt store konkurrencemenneske. Jeg kan faktisk ikke rigtigt huske, at jeg nogensinde har deltaget i en konkurrence, fortæller Nikita.

- Men min lærer spurgte mig, om jeg kunne tænke mig at deltage. Jeg var egentlig ret betænksom omkring det, for jeg var usikker på, om jeg var god nok, om jeg kunne overskue det og så videre. Men min mester har selv deltaget i og vundet DM i Skills, og hun fik mig overbevist om, at det var en fed mulighed.

For Ann-Louise var situationen lidt den samme. Hun havde aldrig skænket konkurrencer en tanke, men et spørgsmål fra faglæreren og lidt pres fra mester, og så var hun også klar.

- Det bliver selvfølgelig en stor oplevelse, men det er jo også en læringsproces. Altså, her er en chance for virkelig at nørde ned i nogle teknikker, frisurer og så videre, som vi ikke lige oplever så meget af i hverken skolen eller ude i salonen, fortæller Ann-Louise, der af samme årsag bruger så meget tid, hun overhovedet kan på at øve sig.

For som hun siger:

- Hvis vi skal gøre noget, så skal vi gøre det ordentligt. Vi er jo ikke kommet for at danse.

Og det kan man jo egentlig kun give hende ret i.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om DM i Skills lige her.

Og hvis du vil følge med i, hvilke deltagere, vi sender med til arrangementet, kan du følge med i det lige her.


Seneste nyheder

En søndag i mesterskabernes tegn

25-09-2022

Søndag var der ikke bare ét, men hele fem mesterskaber på højkant på TECHCOLLEGE, hvor der udover Nordjyske Mesterskaber for Kokke- og Tjenerelever også var skolemesterskaber for både gourmetslagter-, bager- og ernæringsassistentelever.

Kom til Nordjysk Mesterskab på søndag

20-09-2022

Søndag 25. september er der mulighed for at se fremtidens store håb inden for gastronom-, ernæringsassistent-, tjener-, bager- og gourmetslagterfagene! Her er TECHCOLLEGE nemlig vært for Nordjysk Mesterskab for elever fra de fem fag, så kig forbi Rørdalsvej 10 søndag klokken 9-16!

Årets innovative idé 2022 er ...

09-09-2022

Over 100 elever fra TECHCOLLEGEs elektriker-, industritekniker- og data- og kommunikationsuddannelser har i 3 dage brugt tiden sammen med elever fra SOSU Nord på at udtænke nye eller forbedre idéer til afhjælpelse af helt almindelige hverdagsproblemer i sundhedssektoren. Den har nemlig stået på nKNOWation.

Vis flere