Vi er jo ikke kommet for at danse

 

- Jeg kan ikke få den til det. 

Ann-Louise Juul Andersen kigger over på Nikita Caroline Kristensen med et forvirret blik.

- Hvordan fik du din til at blive siddende?

“Din” refererer til en håropsætning. De to frisørelever står ved hver deres mannequinhoved og øver sig på en bryllupsopsætning. Det er onsdag, og det er de to elevers faste træningsdag frem mod DM i Skills, hvor de begge deltager.

- Altså, der træner vi herude, ja. Men i virkeligheden træner vi jo så tit, vi kan få mulighed for det, fortæller Nikita.

- Ja, hvis der lige er stille i salonen eller man har nogle timers fri, så er det bare i gang, tilføjer Ann-Louise.

De er begge godt i gang med deres frisøruddannelse - ja, faktisk skal de til svendeprøve i efteråret, hvis alt går som præsten prædiker.

Derfor er det - i deres egne øjne - også det helt perfekte tidspunkt lige at få prøvet konkurrenceevnerne og -genet af.

- Jeg har faktisk aldrig været det helt store konkurrencemenneske. Jeg kan faktisk ikke rigtigt huske, at jeg nogensinde har deltaget i en konkurrence, fortæller Nikita.

- Men min lærer spurgte mig, om jeg kunne tænke mig at deltage. Jeg var egentlig ret betænksom omkring det, for jeg var usikker på, om jeg var god nok, om jeg kunne overskue det og så videre. Men min mester har selv deltaget i og vundet DM i Skills, og hun fik mig overbevist om, at det var en fed mulighed.

For Ann-Louise var situationen lidt den samme. Hun havde aldrig skænket konkurrencer en tanke, men et spørgsmål fra faglæreren og lidt pres fra mester, og så var hun også klar.

- Det bliver selvfølgelig en stor oplevelse, men det er jo også en læringsproces. Altså, her er en chance for virkelig at nørde ned i nogle teknikker, frisurer og så videre, som vi ikke lige oplever så meget af i hverken skolen eller ude i salonen, fortæller Ann-Louise, der af samme årsag bruger så meget tid, hun overhovedet kan på at øve sig.

For som hun siger:

- Hvis vi skal gøre noget, så skal vi gøre det ordentligt. Vi er jo ikke kommet for at danse.

Og det kan man jo egentlig kun give hende ret i.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om DM i Skills lige her.

Og hvis du vil følge med i, hvilke deltagere, vi sender med til arrangementet, kan du følge med i det lige her.


Seneste nyheder

Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

25-05-2023

Fredag 2. juni står den på Verdens Vildeste Brobyggere ved C.W. Obels Kanal i Aalborg, og her kan du opleve tre hold med elever og lærlinge fra vidt forskellige uddannelser give sig i kast med at bygge henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

TECHCOLLEGE var vært for Planteløftet

24-05-2023

Tirsdag 23. maj var vi her på TECHCOLLEGE vært for Planteløftet; en fagdag for over 160 madprofessionelle, der kunne tænke sig at blive klogere på, hvordan lokale økologiske planter kan indgå i og udgøre en endnu større del af madproduktionen.

DM, eksamen og så EuroSkills

16-05-2023

I februar arbejdede han sig til en førsteplads ved DM i Skills for lastvognsmekanikere. I denne uge tager han hul på sine sidste eksamener på de gymnasielle fag, der følger med EUX-uddannelsen. Og til september kan han så rejse til Gdansk i Polen, hvor han skal repræsentere de danske farver ved EuroSkills. Frederik Brandstrup Worm har gang i et begivenhedsrigt 2023.

Vis flere