For sejren, kompetencerne og hyggens skyld

 

Tredje gang er lykkens gang.

Det er selvfølgelig ikke en påstand, men mere et håb. I hvert fald for flisemureren Victor Bundgaard Jensen, der er i gang med at forberede sig på sin tredje deltagelse ved DM i Skills. For efter at han to gange har set sejren gå til anden side, så er han fast besluttet på, at nu skal det være.

- Det er det i hvert fald nødt til at være, for det er sidste gang, jeg har muligheden, fortæller han med et forsigtigt grin, mens han forsøger at line fliseskæreren helt rigtigt op.

Muligheden er den sidste, fordi Victor faktisk fik sit svendebrev i efteråret 2021, men en sejr ved samme efterårs regionsmesterskab sørgede altså for, at han stadig har fået plads ved DM i Skills.

Så hver tirsdag står den på træning her på TECHCOLLEGE. Fra fyraften til mellem 20 og 22, alt efter hvad der lige skal trænes den dag. Derudover er der sat tre hele uger af til at træne med de andre Skills-deltagere i løbet af de kommende måneder.

Men med en dag, der nu går med fuldtidsarbejde som murer, er spørgsmålet selvfølgelig: hvorfor vil Victor Bundgaard Jensen stadig bruge så meget af sin tid på at træne et fag, han allerede er uddannet inden for?

- Altså… Jeg må jo nok indrømme, at jeg godt kan lide at være her, starter han, igen med sit forsigtige grin.

- Normalt er vi nogle stykker, der træner sammen, og så går der nogle almindelige murere ved siden af også. Det giver en rigtig god stemning, og selvom vi er koncentrerede, så kan vi både hjælpe hinanden og have det sjovt.

Men det er ikke kun stemningen, der får ham til at vende tilbage til murerhallen.

- Det er jo en mulighed for at arbejde med og øve sig på nogle ting, der ikke rigtigt er tid til i hverdagen - hverken når man går på skole eller når man er i arbejde, fortæller Victor.

- Alle flisemurere kan sætte klinker op. Men man får virkelig øvet sig i især de små, fine detaljer, og det er jo erfaring, man kan tage direkte med ud til mester bagefter. Det kan i hvert fald ikke være skidt for ens arbejde.

Det er første gang, han træner på opgaven frem mod dette års DM i Skills, og der måles ikke bare i millimeter, men millimeter med decimaler. Og alle detaljerne skal være helt på plads, for som sagt til at starte med, så skal der altså en DM-sejr med hjem denne gang.

- Jeg ved, at jeg kan. Altså, at jeg er god nok rent teknisk. Det kan jeg se, når vi har træningsuge med de andre deltagere, fortæller Victor.

- Men ved de to andre DM har jeg lavet én fejl hver gang, der bare har fået det hele til at skride fuldstændig. Fejl, som jeg jo ellers ikke normalt laver. Så det må så bare ikke ske denne her gang.

Når DM i Skills 2022 er løbet af stablen, støvet har lagt sig og vinderne er fundet, er det altså slut for Victor Bundgaard Jensen. I hvert fald som deltager. Men han afviser ikke, at han fortsat vil være at finde ud på de sene timer i murerhallen på TECHCOLLEGE, når der skal trænes til de kommende års mesterskaber.

- Altså, jeg er jo blevet spurgt, om ikke jeg vil komme og være hjælpetræner og give nogle af mine erfaringer videre. Og som sagt, så kan jeg jo egentlig rigtigt godt lide at være her, fortæller flisemureren med det sædvanlige smil, denne gang efterfulgt af et lille træk på skuldrene.

Så kan man jo tolke løs på det.

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om DM i Skills lige her.

Og hvis du vil følge med i, hvilke deltagere, vi sender med til arrangementet, kan du følge med i det lige her.


Seneste nyheder

Dag 2 til DM i Skills 2023: Lettede frisører og travle konkurrencedeltagere

03-02-2023

Andendagen til DM i Skills 2023 er overstået, og afslutningen begynder så småt at nærme sig. Eleverne knokler for at nå i mål med alle opgaver. Frisøreleverne Gry og Nynne kan derimod blot læne sig tilbage og vente på morgendagens resultat, efter at de har afleveret deres fire opgaver.

DM i Skills 2023 er skudt i gang

02-02-2023

Igen i år til DM i Skills er TECHCOLLEGE stærkt repræsenteret med 20 deltagere fordelt på 12 forskellige uddannelser. På alle konkurrencestande var der både smil, god stemning og optimisme på førstedagen – også selvom det hele var nyt for langt de fleste deltagere.

Nyt projekt skal skabe flere og bedre lærepladser i Norden

01-02-2023

TECHCOLLEGE er blevet partner i et 3-årigt Interreg-projekt: NordFokus, der er et projekt, som skal give unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, bedre og større muligheder for at få praktik- og lærepladser i de nordiske lande.

Vis flere