Start som tjenerelev
Tjeneruddannelsens varighed:
Maks. 4 år. Uddannelsen findes også som EUX. Så er varigheden også 4 år.
Sted:
Rørdalsvej 10, 9000 Aalborg.
Hvad lærer du som tjenerelev?
Vi arbejder med gastronomi og drikkevarer, projekter om innovation, bæredygtighed og markedsføring. Som tjener er du med til at give gæsten en helhedsoplevelse; du lærer at vejlede gæsterne i forhold til mad og drikkevarer og hvad service og værtskab kan medvirke til. Samtidig lærer du at håndtere konflikter og om gæstetyper.
Undervisningen er delt i praktik og teori, hvor du arbejder sammen med andre eller selvstændigt. Faglærerne rammesætter og faciliterer undervisningen, hvor du kan lade dig inspirere og få mulighed for at udfolde din nysgerrighed.
På uddannelsen lærer du også korrekt serveringsteknik, så du kan arbejde effektivt og samtidig bruge kroppen rigtigt, og du lærer de forskellige former for serveringsopgaver at kende. Du øver praktiske tjenerdiscipliner som flambering, åbning og servering af champagne. Du lærer at dække borde til forskellige typer retter og drikkevarer, at servere for store selskaber, modtage gæster, tage imod bestillinger og afregne.
Du fordyber dig i grundteori om saucer og sæsoner. Du kommer med i vinmarken og kommer omkring verdens vinområder. På skolen øver du dig i tjenerfaget i vores restauranter og køkkener, og er med til ølproduktion og baristaarbejde, men du får også almindelig klasseundervisning, hvor du kan eksperimentere og udforske emnerne.
Her kan du se fagene, som man arbejder med på tjeneruddannelsen:
- Digitalt værtskab og marketing
- Servering
- Gæstebetjening
- Gastronomi og drikkevarer
- Arbejdsmiljø
- Vin- og drikkevarelære
- Værtskab, økonomi og innovation
- Fagrettet engelsk
Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner eller kig på billederne af vores svendehold.