Barberet is og en kagebyggeapp

 

Kunne det friste med barberet is med sirup fra en kørende iskiosk? Ja, barberet is!

Eller hvad med en restaurantoplevelse ud over det sædvanlige, hvor børnene - i stedet for en iPad - kan se på fantasifuld indretning, kreative retter og udklædte tjenere?

Eller hvad med en app, hvor du selv kan bygge dit bagværk og så lade professionelle bagere bage det for dig?

Det er nogle af de idéer, elever fra grundforløbet 'Mad og oplevelser' kom på, da de i løbet af de seneste par uger var igennem et innovations- og iværksætterforløb.

I løbet af uge 43 og 44 blev grundforløbseleverne gennem projektet 'Kickstart Programme' undervist i iværksætteri med det formål at udvikle og styrke deres kompetencer til at skabe deres egen succes. Sideløbende skulle de selv forsøge at udvikle en innovativ idé og omsætte den til en realiserbar virksomhed.

Det hele blev afsluttet med en finale, hvor eleverne skulle præsentere de resulterende idéer for et panel af eksterne og interne dommere, der herefter kårede årets bedste idé.

Og vinderen blev.......

Byggebageren!

Derudover blev der uddelt en bæredygtighedspris til den idé, der ... nåh ja, havde mest fokus på bæredygtighed. Det blev idéen Shaved Ice, der løb med den.

Og så var der samarbejdsprisen, der gik til Place2Eat, der ville kombinere restaurantbesøg og virtual eller augmented reality for at kunne tage deres gæster med rundt i hele verden uden at forlade restauranten.

 

Kickstart Programme er et TECHCOLLEGE-projekt, der er finansieret igennem Fonden for Entreprenørskab.


Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere