Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

 

Brobygning kan have mange betydninger. I vores verden handler det oftest om at bygge bro mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne. Nogle gange handler det om at bygge bro mellem forskellige kulturer. Og nogle gange… Ja, nogle gange handler det “bare” om at bygge en bro over noget vand.

Det er der selvfølgelig ikke noget som helst “bare” over - slet ikke når man som os her i Danmark bor i et ørige, hvor vores brobygning over sund og bælter nærmest har sat os på verdenskortet.

Men så er der jo også nogle gange, hvor ‘brobygning’ bliver flertydigt. Som for eksempel Verdens Vildeste Brobyggere, der måske nok i sit udgangspunkt går ud på rent faktisk at bygge fysiske broer, men endnu vigtigere at få erhvervsuddannelserne til at fylde mere i danskernes bevidsthed og nuancere synet på de håndværkere, som hver dag sørger for, at landet hænger sammen.

Derfor synes vi, at alle, der har mulighed, skal slå et smut forbi C.W. Obels Kanal i Aalborg fredag 2. juni, hvor tre hold af et mix af lærlinge og elever fra vidt forskellige uddannelser på TECHCOLLEGE, AMU Nordjylland, Aalborg Universitet, UCN og Business College Syd har en dag til at hejse hver deres bro. Derudover vil der være både livemusik, boder og forhåbentligt en masse god stemning i det gode vejr.

Holdene har i den seneste tid brugt en masse tid og energi på at tegne, designe og - selvfølgelig - bygge elementerne til de tre forskellige broer, og netop i disse dage er de i gang i tømrerhallen her på TECHCOLLEGE, hvor de er ved at lægge sidste hånd på det, der om godt en uge skal blive til henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

Læs meget mere om de vilde brobyggere og arrangementet, der med Josefine Høgh og Johannes Matzen som værter byder på både masser af taler, interviews og koncerter, på https://brobyggere.dk

 

Seneste nyheder

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Årets Læreplads 2023 er kåret

10-10-2023

Årets Læreplads 2023 er nu kåret, og æren tilfaldt i år Brønderslev-virksomheden Qupaq, der er blevet indstillet af virksomhedens første teknisk designer-elev, Pernille Marie Kjærgaard Jensen.

Vis flere