Verdens Vildeste Brobyggere er næsten klar

 

Brobygning kan have mange betydninger. I vores verden handler det oftest om at bygge bro mellem folkeskolen og ungdomsuddannelserne. Nogle gange handler det om at bygge bro mellem forskellige kulturer. Og nogle gange… Ja, nogle gange handler det “bare” om at bygge en bro over noget vand.

Det er der selvfølgelig ikke noget som helst “bare” over - slet ikke når man som os her i Danmark bor i et ørige, hvor vores brobygning over sund og bælter nærmest har sat os på verdenskortet.

Men så er der jo også nogle gange, hvor ‘brobygning’ bliver flertydigt. Som for eksempel Verdens Vildeste Brobyggere, der måske nok i sit udgangspunkt går ud på rent faktisk at bygge fysiske broer, men endnu vigtigere at få erhvervsuddannelserne til at fylde mere i danskernes bevidsthed og nuancere synet på de håndværkere, som hver dag sørger for, at landet hænger sammen.

Derfor synes vi, at alle, der har mulighed, skal slå et smut forbi C.W. Obels Kanal i Aalborg fredag 2. juni, hvor tre hold af et mix af lærlinge og elever fra vidt forskellige uddannelser på TECHCOLLEGE, AMU Nordjylland, Aalborg Universitet, UCN og Business College Syd har en dag til at hejse hver deres bro. Derudover vil der være både livemusik, boder og forhåbentligt en masse god stemning i det gode vejr.

Holdene har i den seneste tid brugt en masse tid og energi på at tegne, designe og - selvfølgelig - bygge elementerne til de tre forskellige broer, og netop i disse dage er de i gang i tømrerhallen her på TECHCOLLEGE, hvor de er ved at lægge sidste hånd på det, der om godt en uge skal blive til henholdsvis en flyde-, bue- og skråstagsbro.

Læs meget mere om de vilde brobyggere og arrangementet, der med Josefine Høgh og Johannes Matzen som værter byder på både masser af taler, interviews og koncerter, på https://brobyggere.dk

 

Seneste nyheder

Nyt samarbejde mellem TECHCOLLEGE og FGU Aalborg

24-06-2024

Ministerbesøg på TECHCOLLEGE

17-06-2024

TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

21-05-2024

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE's rolle i at forberede elever til rumindustrien med praktiske færdigheder og teknisk ekspertise. Se mere om deres succeser og indflydelse.

Vis flere