Ford flytter ind på TECHCOLLEGE

 

Et nyt samarbejde mellem TECHCOLLEGE og Ford Forhandler Foreningen i Danmark betyder, at alle mekanikerelever fra Ford nu skal uddannes på Nordjyllands største erhvervsskole.

Fra september 2021 og fem år frem vil cirka 145 mekanikerelever fra Ford-værksteder over hele landet tage deres skoleperioder på TECHCOLLEGEs afdeling i Nørresundby, hvor der indrettet et helt særligt værksted til de mange nye elever.

- Vi glæder os til start af det første hold af Ford-mekanikere i de nye rammer, der på mange måder vil give eleverne en helt ny oplevelse af at være på skolebænken i flere perioder. Vi tror på, at det nye setup vil bringe elever fra hele landet tættere sammen, og det vil give mulighed for at opbygge et netværk, som man kan have glæde af igennem sin karriere i Ford, lyder det fra Henrik Blom, direktør i Ford Forhandler Foreningen.

- Desuden vil eleverne meget tidligt i uddannelsesforløbet stifte bekendtskab med Fords DNA, og de vil arbejde med de systemer og processer, der gør sig gældende på et Ford-værksted allerede fra første dag.

Positiv indflydelse på hele mekanikeruddannelsen

Det er første gang, at TECHCOLLEGE indgår et tæt samarbejde med en producent inden for mekanikeruddannelsen, og aftalen vækker naturligvis stor glæde hos uddannelseschef Jakob Tønsberg Pilgaard:

- Med vores nye samarbejde med Ford får vi en uvurderlig indsigt i den nyeste teknologi og udvikling i industrien, eftersom vi nu samarbejder med et af verdens allerstørste brands. Vi har udviklet forløbet, som eleverne skal igennem, i samarbejde med Ford, men den knowhow og viden, vi får gennem samarbejdet, kommer til at gavne alle vores elever - ikke kun dem, der har en læreplads ved Ford. Alle eleverne på vores uddannelse vil snart se konkrete og nye tiltag som følge af samarbejdet, udtaler uddannelseschefen.

- Der er blevet gjort en kæmpe indsats her på skolen for at få det, jeg vil kalde Danmarks fedeste faciliteter til de nye lærlinge. Et værksted, der på alle tænkelige måder har Ford-DNA. Det gør mig utroligt stolt at se, hvordan medarbejderne på tværs af afdelingerne har knoklet for at få det hele til at gå op i en højere enhed, og jeg glæder mig meget til at kunne vise det hele frem.

Frem mod samarbejdets start er der indkøbt særligt Ford-materiel og -testudstyr, og alle undervisningsforløb tilrettelægges af Ford-eksperter sammen med skolens undervisere. Ford-eleverne tilbydes pladser på skolehjemmet, hvor der også er planlagt særlige aktiviteter efter skoletid.

Første hold Ford-elever starter på TECHCOLLEGE mandag 13. september.

For mere information om samarbejdet:

  • Uddannelseschef Jakob Tønsberg Pilgaard, jatp@techcollege.dk eller 2538 8810.
  • Direktør Henrik Blom, Ford Forhandler Foreningen, hb@fffdk.dk eller 2916 0143

Se flere billeder fra værkstedet, der er ved at blive klargjort til Ford-eleverne, herunder.

 

Seneste nyheder

Marmorkage til marmormuseet

09-06-2022

Grundforløbselever på bageruddannelsen har - sammen med et par elever fra 13U - brugt tre dage og godt 120kg ingredienser på at bage marmorkage til 2200 mennesker i anledning af Kunstens 50-års jubilæum.

TECHCOLLEGE fejrede en flot DM i Skills-indsats

08-06-2022

Som en art endeligt punktum for DM i Skills 2022 var der tirsdag aften en fejring af alle TECHCOLLEGEs deltagere og deres imponerende indsats ved dette års danmarksmesterskaber. Til fejringen var både faglærere, ledere og bestyrelse fra TECHCOLLEGE mødt op - udover selvfølgelig deltagerne, der havde familie, kærester og mestre med.

Nordjysk mesterskab for ernæringsassistentlærlinge

03-06-2022

EUC Nord lagde torsdag lokaler til første udgave af et nyt initiativ blandt de erhvervsskoler i Nordjylland, der tilbyder ernæringsassistentuddannelsen: et nordjysk mesterskab i selvsamme uddannelse!

Vis flere