Sander træner til WorldSkills

 

Det er egentlig ved at være noget tid siden, at han fik svendebrevet i hånden og for sidste gang gik ud af dørene på TECHCOLLEGEs afdeling på Sigrid Undsets Vej - i hvert fald som lærling.

I de seneste par uger har Sander Hem Münchow nemlig været tilbage i vante omgivelser, selvom han for længst har skifte uddannelsesaftalen ud med en fastsættelse hos Nymann Teknik - og ligesom han så tit gjorde frem mod skole-, regions- og danmarksmesterskaber, har det været for at træne - denne gang dog til WorldSkills.

- Jeg skulle egentlig have været med under corona, men så blev det aflyst. Så jeg fik muligheden for at komme med i år i Shanghai i stedet - men så blev det også aflyst. Heldigvis har man valgt at holde konkurrencerne alligevel, så jeg skal bare et smut til Tyskland i stedet for. Så slipper jeg da også for den lange flyvetur, lyder det afslappet fra industriteknikeren.

Her på TECHCOLLEGE får han gode råd og vejledning af sin tidligere træner og faglærer, True Tylak Nørrevang, selvom der egentlig er koblet en landstræner i form af Kasper Moesgaard på nu, hvor den står på WorldSkills.

- Det er rart lige at komme her forbi skolen igen og møde alle dem, man kender og få mulighed for at træne lidt mere intensivt uden lige at have været på arbejde en hel dag først, fortæller Sander Hem Münchow.

Ganske ligesom under Sanders læretid har de hos Nymann Teknik givet ham rig mulighed for at bruge virksomhedens maskiner og faciliteter efter arbejde, så han kan finpudse de discipliner og detaljer, det daglige arbejde måske ikke lige byder på så meget af.

- Det betyder virkelig alt, at de bakker mig op - men det har de jo altid gjort, også til skolemesterskaber, regionsmesterskaber og DM i Skills. Men man er også træt efter en lang arbejdsdag, så man tager jo ikke lige 8-9 timer mere på maskinerne.

I stedet har han altså fået lavet en aftale, hvor han har brugt nogle hele dage her på TECHCOLLEGE for lige at blive helt klar til WorldSkills, der finder sted i Leonberg ved Stuttgart her fra 10. til 15. oktober. Men allerede i denne uge rejser Sander Hem Münchow sydpå for at gøre klar.

- Det bliver helt vildt spændende. Jeg har ingen idé om, hvor gode de andre er, så jeg aner ikke, hvad jeg skal forvente - andet end at de er vildt gode, fortæller den unge industritekniker.

- Mit mål er at få en Medal of Excellence. Det kræver, at jeg får mindst 700 ud af 800 mulige point. Men hvilken placering, det kan være nok til, det aner jeg ikke. Det får vi at se.


Seneste nyheder

Nyt samarbejde mellem TECHCOLLEGE og FGU Aalborg

24-06-2024

Ministerbesøg på TECHCOLLEGE

17-06-2024

TV2Nord: TECHCOLLEGE Skaber Rumtalenter

21-05-2024

TV2Nord fremhæver TECHCOLLEGE's rolle i at forberede elever til rumindustrien med praktiske færdigheder og teknisk ekspertise. Se mere om deres succeser og indflydelse.

Vis flere