Nyt projekt skal skabe flere og bedre lærepladser i Norden

 

TECHCOLLEGE er blevet partner i et 3-årigt Interreg-projekt: NordFokus, der er et projekt, som skal give unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, bedre og større muligheder for at få praktik- og lærepladser i de nordiske lande. Samtidigt skal projektet imødegå de rekrutteringsudfordringer, arbejdsgivere i de tre lande også har.

Tillykke og godt gået til de gode kræfter og kompetencer i vores Globaliserings-team! Det er nemlig deres fortjeneste, at det er lykkedes at komme med i det 3-årige projekt. 

I forvejen har TECHCOLLEGE nemlig et stort netværk i Norden, og vi er en af de erhvervsskoler i Danmark, der sender flest elever og lærlinge til de andre nordiske lande. Derfor passer projektet som ”fod i hose” i forhold til det arbejde, vi allerede lægger i international mobilitet for praktiksøgende elever og nyuddannede i Norden.

Projektet sigter mod at skabe ”En nordisk praktikmodel”, der vil gøre det både mere simpelt og nemmere for elever/lærlinge at finde praktik- og lærepladser, og modellen vil ligeledes være en hjælp til gennemførelse af opholdet i udlandet. Målet er, at vores elever via modellen får hjælp med de praktiske udfordringer i forbindelse med at flytte til og bo i et andet land. Samtidig har projektet også et mål om at hjælpe elever, der er i slutningen af deres uddannelse, samt nyuddannede til at finde et arbejde på tværs af de nordiske lande.

Det kræver selvfølgelig et tæt samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, myndigheder og erhvervsliv med fokus på at lære af hinanden og finde fælles arbejdsprocesdurer og løsningsmuligheder. For en elev på TECHCOLLEGE skal det i princippet være lige så nemt at finde en nordisk praktik- eller læreplads som en dansk læreplads.

Udover TECHCOLLEGE er følgende med i projektet:

FNF er projektleder 

Det svenske job- og rekrutteringscenter ABL

Agder Kommune (Norge)

Malmö Kommune (Sverige)

Halmstads Kommune (Sverige)

Aalborg Handelsskole

AMU Nordjylland

Foreningen Norden


Seneste nyheder

Personvognsmekaniker fik ML-prisen 2023

02-10-2023

På TECHCOLLEGE er vi stolte af endnu engang at se en af vores nu tidligere elever på scenen som prismodtager ved ML-prisen, i år i form af den nyligt udlærte personvognsmekaniker Mikkel Nygaard Christensen.

Grundforløbselever bygger til Aalborg Storcenter

27-09-2023

I år har bæredygtighedsugen på GF1 givet grundforløbseleverne fra El, byggeri og energi mulighed for at bygge bæredygtige projekter, der skal udstilles i Aalborg Storcenter under projektet "Vi inviterer skoven indenfor".

Food Fokus fejrede fagligheden

25-09-2023

Søndag bød på intet mindre end seks spændende mesterskaber på TECHCOLLEGE, da dørene på Rørdalsvej slog op til Food Fokus 2023.

Vis flere