Nyt projekt skal skabe flere og bedre lærepladser i Norden

 

TECHCOLLEGE er blevet partner i et 3-årigt Interreg-projekt: NordFokus, der er et projekt, som skal give unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, bedre og større muligheder for at få praktik- og lærepladser i de nordiske lande. Samtidigt skal projektet imødegå de rekrutteringsudfordringer, arbejdsgivere i de tre lande også har.

Tillykke og godt gået til de gode kræfter og kompetencer i vores Globaliserings-team! Det er nemlig deres fortjeneste, at det er lykkedes at komme med i det 3-årige projekt. 

I forvejen har TECHCOLLEGE nemlig et stort netværk i Norden, og vi er en af de erhvervsskoler i Danmark, der sender flest elever og lærlinge til de andre nordiske lande. Derfor passer projektet som ”fod i hose” i forhold til det arbejde, vi allerede lægger i international mobilitet for praktiksøgende elever og nyuddannede i Norden.

Projektet sigter mod at skabe ”En nordisk praktikmodel”, der vil gøre det både mere simpelt og nemmere for elever/lærlinge at finde praktik- og lærepladser, og modellen vil ligeledes være en hjælp til gennemførelse af opholdet i udlandet. Målet er, at vores elever via modellen får hjælp med de praktiske udfordringer i forbindelse med at flytte til og bo i et andet land. Samtidig har projektet også et mål om at hjælpe elever, der er i slutningen af deres uddannelse, samt nyuddannede til at finde et arbejde på tværs af de nordiske lande.

Det kræver selvfølgelig et tæt samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, myndigheder og erhvervsliv med fokus på at lære af hinanden og finde fælles arbejdsprocesdurer og løsningsmuligheder. For en elev på TECHCOLLEGE skal det i princippet være lige så nemt at finde en nordisk praktik- eller læreplads som en dansk læreplads.

Udover TECHCOLLEGE er følgende med i projektet:

FNF er projektleder 

Det svenske job- og rekrutteringscenter ABL

Agder Kommune (Norge)

Malmö Kommune (Sverige)

Halmstads Kommune (Sverige)

Aalborg Handelsskole

AMU Nordjylland

Foreningen Norden


Seneste nyheder

6 guldmedaljer til TECHCOLLEGE ved DM i Skills 2024

20-04-2024

DM i Skills 2024 må siges at være en succes. Det blev nemlig til 6 guldmedaljer, efter alle 22 TECHCOLLEGE-deltagere havde ydet deres bedste til de mange konkurrencer.

Skorstensgaard-lærling blev værkfører fra første arbejdsdag

20-02-2024

Et job i mekanikerbranchen byder på spændende karrieremuligheder – og dét kan allerede ske inden karrieren rigtig er startet. Det kræver blot, at man gør en ekstra indsats og yder sit bedste. Og det gjorde vores tidligere elev Victor Bach Nielsen i den grad. Han er værkfører på værkstedet i Skorstensgaard Aalborg. Men for knap et halvt år siden var han stadig under uddannelse som mekanikerlærling.

Pilotprojekt uddanner grafisk teknikere til Sverige

25-10-2023

Arvid og Oliver fra Sverige har netop afsluttet deres første hovedløb på grafisk tekniker-uddannelsen på TECHCOLLEGE.

Vis flere