Nyt projekt skal skabe flere og bedre lærepladser i Norden

 

TECHCOLLEGE er blevet partner i et 3-årigt Interreg-projekt: NordFokus, der er et projekt, som skal give unge, der er i gang med en erhvervsuddannelse, bedre og større muligheder for at få praktik- og lærepladser i de nordiske lande. Samtidigt skal projektet imødegå de rekrutteringsudfordringer, arbejdsgivere i de tre lande også har.

Tillykke og godt gået til de gode kræfter og kompetencer i vores Globaliserings-team! Det er nemlig deres fortjeneste, at det er lykkedes at komme med i det 3-årige projekt. 

I forvejen har TECHCOLLEGE nemlig et stort netværk i Norden, og vi er en af de erhvervsskoler i Danmark, der sender flest elever og lærlinge til de andre nordiske lande. Derfor passer projektet som ”fod i hose” i forhold til det arbejde, vi allerede lægger i international mobilitet for praktiksøgende elever og nyuddannede i Norden.

Projektet sigter mod at skabe ”En nordisk praktikmodel”, der vil gøre det både mere simpelt og nemmere for elever/lærlinge at finde praktik- og lærepladser, og modellen vil ligeledes være en hjælp til gennemførelse af opholdet i udlandet. Målet er, at vores elever via modellen får hjælp med de praktiske udfordringer i forbindelse med at flytte til og bo i et andet land. Samtidig har projektet også et mål om at hjælpe elever, der er i slutningen af deres uddannelse, samt nyuddannede til at finde et arbejde på tværs af de nordiske lande.

Det kræver selvfølgelig et tæt samarbejde mellem uddannelsesinstitutioner, myndigheder og erhvervsliv med fokus på at lære af hinanden og finde fælles arbejdsprocesdurer og løsningsmuligheder. For en elev på TECHCOLLEGE skal det i princippet være lige så nemt at finde en nordisk praktik- eller læreplads som en dansk læreplads.

Udover TECHCOLLEGE er følgende med i projektet:

FNF er projektleder 

Det svenske job- og rekrutteringscenter ABL

Agder Kommune (Norge)

Malmö Kommune (Sverige)

Halmstads Kommune (Sverige)

Aalborg Handelsskole

AMU Nordjylland

Foreningen Norden


Seneste nyheder

Kokkelever hev sølv med hjem fra DM for kokke- og tjenerelever

23-03-2023

De to kokkeelever Natasha og Geisler sikrede sig to meget flotte sølvmedaljer ved årets DM for kokke- og tjenerelever, der blev holdt i København onsdag den 22. marts. Også de to tjenerelever Sofie og Josefine kæmpede bravt og fik en flot 4. plads.

Skills-deltagere blev hyldet og fejret

20-03-2023

Guldvinderne er allerede blevet fejret, men her på TECHCOLLEGE vil vi gerne hylde alle de passionerede unge, der stolt har repræsenteret deres fag ved DM i Skills. Derfor var alle vores 20 Skills-deltagere mandag aften inviteret til en lille sammenkomst i skolens restauranter, hvor selvfølgelig deltagerne selv, men også deres familie og mestre var inviteret med.

Borgmester hyldede guldvindere

15-03-2023

Det er ikke kun os her på TECHCOLLEGE, der er utroligt stolte af vores guldvindere fra DM i Skills - det er borgmester Thomas Kastrup-Larsen fra Aalborg Kommune også. Derfor havde han inviteret på en lille ceremoni på Aalborg Rådhus.

Vis flere