Søg

Om uddannelsen

Receptionist-uddannelsens forløb

Uddannelsen til receptionist varer maks. 3 år. 

Uddannelsen starter med et grundforløb. Hvis du kommer lige fra 9. eller 10. klasse starter du med et halvt år på Grundforløb 1 - vælg fagretningen Mad og oplevelser - inden du kommer på Grundforløb 2. Ellers starter du direkte på Grundforløb 2. Grundforløb 2 tager også et halvt år. Hvis du er student inden du starter, varer grundforløbet kun 5 uger - og uddannelsens samlede varighed er 2 år og 2 måneder.

 

Du skal have en praktikplads

Inden du kan starte på dit hovedforløb skal du have en aftale med en virksomhed, som vil tage dig i lære. Skolens praktikpladskonsulent kan støtte dig i få en aftale med en virksomhed. Hovedforløbet veksler mellem perioder, hvor du går i skole, og perioder, hvor du er i praktik i virksomheden 37 timer om ugen.

Denne uddannelse er en "fordelsuddannelse". Det betyder, at branchen har lovet at oprette praktikpladser til mindst 9 ud af 10 elever i hele 2019. Læs mere om fordelsuddannelser - og se hvilke 13 fordelsuddannelser, vi har på TECHCOLLEGE.

   

Du ender som receptionist med svendebrev.

I løbet af uddannelsen skal du til forskellige prøver. Den sidste hedder 'svendeprøven'. Når du har bestået den, får du et svendebrev. Så er du er udlært receptionist og kan søge job som receptionist på et hotel, et konferencecenter, et feriecenter eller et lignende sted.

Klik her for at se, hvornår du næste gang kan starte på receptionistuddannelsen.

Se vores brochure om uddannelser på TECHCOLLEGE på vores brochureside.

Læs om receptionistuddannelsen på ug.dk

 

Det lærer du som receptionist

En receptionist er lidt af en faglig blæksprutte, så du skal lære mange forskellige ting for at blive en god receptionist. På uddannelsen lærer du at arbejde rationelt og samtidig serviceorienteret ved en reception, når du fx booker værelser, tjekker gæster ud og ind eller fungerer som gæsternes rådgiver. Du lærer om valuta og regnskabsarbejde, og du lærer at kommunikere mundtligt og skriftligt på engelsk. Som receptionist har du også ansvar for sikkerhed. Derfor skal du lære, hvordan man forebygger uheld, og hvordan man forholder sig i tilfælde af brand og andre krisesituationer. Butikssalg, sekretærarbejde, samarbejde med leverandører og andre faggrupper, håndtering af klager og afregning skal du også kunne arbejde med.

Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på receptionistuddannelsen:

 • Samfundsfag
 • Psykologi
 • Salg og service
 • Engelsk
 • Branchejura og forsikring
 • Brancheøkonomi
 • Konferencelære
 • Receptionsarbejde og -teknik
 • Sikkerhed
 • Turistlære
 • Kulturforståelse

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplan

   undefined

   

Videreuddannelse for receptionister

Går du med tanker om at videreuddanne dig, så tag en snak med din vejleder eller lærer. De kan fortælle dig mere om dine muligheder. Du kan også selv søge på ug.dk

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

Tag praktik i udlandet

Få international erfaring, kompetence og en oplevelse for livet

Elever fra Food træner til DM i Skills

Cater, Smørrebrødsjomfru, kok og tjenere skal til DM i Skills 16