Søg

Dyrepasser

Dyrepasseruddannelsen er en erhvervsuddannelse, som går ud på at lære, hvordan man passer forskellige dyr, fx dyr i zoologisk have. Uddannelsen er populær, så det kan være svært at finde en læreplads. Derfor er det ekstra vigtigt, at du er god til at arbejde med dyr, tør tænke selv og tage ansvar. Du skal brænde for faget.

Der er adgangsbegrænsning på uddannelsen, så hvis du ikke allerede har en læreplads, skal du søge en kvoteplads. Kontakt vejlederen for at høre nærmere om hvordan du søger. 

Arbejdet som dyrepasser er fysisk krævende og vil tit foregå udendørs, uanset vejret. Derfor skal du være typen, der har det bedst med at holde kroppen i gang hele dagen. Kontorstolen er ikke din yndlingsplads.

 

 

Her kan du læse om Karoline, der som 16-årig fik en af de eftertragtede kvotepladser på dyrepasseruddannelsen. I foråret fik hun mulighed for at komme i praktik i Aalborg Zoo, og dagen efter var hun ansat som ungmedarbejder. Her på billedet står hun med Mathias, der er elev i Aalborg Zoo. 

undefined

- Jeg har altid villet være dyrepasser

Siden Karoline gik i 8. klasse har hun drømt om at blive dyrepasser og at arbejde med store dyr som elefanter, løver og tigre. Derfor begyndte hun på TECHCOLLEGEs fagretning "Landbrug, dyr, planter og natur" direkte efter 9. klasse. Her var hun blandt en masse jævnaldrende, som enten ville være landmænd, anlægsgartnere eller dyrepassere ligesom hende selv. Efter det første halve år skulle de, der ville være dyrepassere, søge om en af de eftertragtede kvotepladser for at få lov til at starte på dyrepasseruddannelsen. Her kæmpede de ikke kun mod hinanden, men også mod en del unge midt i 20'erne som både havde studentereksamener og praktisk erfaring fra andre typer arbejde - og måske endda arbejde med dyr. 

- Jeg vidste godt, at det ville blive svært at komme ind på dyrepasseruddannelsen, men jeg har altid kæmpet for de ting, jeg har sat mig for, siger Karoline. 

Som den yngste elev blev hun optaget på dyrepasseruddannelsen - kun 16 år gammel.

- Så det er altså ikke umuligt! Når man knokler for det, skal det nok lykkes, siger Karoline. 

I begyndelsen af grundforløb 2 fik hun mulighed for at komme en uge i praktik i Aalborg Zoo. Her skulle hun passe og fodre pingviner, passe de røde pandaer, dyrene i skoletjenesten og mini zoo'en. 

- Da jeg var der 2. dag, spurgte de mig, om jeg ville have arbejde derude som ungarbejder. Jeg blev mega glad og sagde ja med det samme, siger hun. 

Nu skal hun snart i lære og har selvfølgelig også søgt om en plads i Aalborg Zoo. 

- Men det er svært, for jeg ved, at nogle af de andre fra klassen, der har søgt, har meget mere erfaring end mig. Men nu har jeg da en fod inden for, siger hun. 

Hvis hun ikke får elevpladsen i Aalborg, vil hun rejse til udlandet. 

- Jeg vil gerne arbejde i Bjørneparken i Norge. Det har jeg hørt meget godt om, og så kan jeg få en masse erfaring til mit CV, siger hun. 

 

Start på TECHCOLLEGE den 20. januar

Se hvilke uddannelser, du kan søge ind på

Åbent Hus

Besøg alle vores uddannelser den 16. november kl. 10-13

Bliv landmand

Bliv klogere på landbrugsuddannelsen her

Agris elever samles på facebook

Kom med!