Søg

Dyrepasser

Dyrepasseruddannelsen er en erhvervsuddannelse, som går ud på at lære, hvordan man passer forskellige dyr, fx dyr i zoologisk have. Uddannelsen er populær, så det kan være svært at finde en læreplads. Derfor er det ekstra vigtigt, at du er god til at arbejde med dyr, tør tænke selv og tage ansvar. Du skal brænde for faget.

Der er adgangsbegrænsning på uddannelsen, så hvis du ikke allerede har en læreplads, skal du søge en kvoteplads. Kontakt vejlederen for at høre nærmere om hvordan du søger. 

Arbejdet som dyrepasser er fysisk krævende og vil tit foregå udendørs, uanset vejret. Derfor skal du være typen, der har det bedst med at holde kroppen i gang hele dagen. Kontorstolen er ikke din yndlingsplads.

Her nedenfor kan du læse, hvorfor Louise Rise Andersen startede på dyrepasser-uddannelsen.

dyrepasser Agri College Aalborg

Man skal gøre det, der er bedst for dyrene

– Jeg har valgt dyrepasseruddannelsen, fordi vi får mange forskellige dyr at arbejde med – vi har frie tøjler og lærer om lidt af hvert. Det vigtigste, vi lærer, er, at tingene foregår på dyrenes præmisser. Lige nu har jeg fx faget berigelse og etik, som er et tilvalgsmodul. Det går ud på, at vi beriger dyrenes områder eller bure, så de fx får noget mere plads, nogle andre ting, aktiviteter eller noget at lege med. Man skal gøre det, der er bedst for dyret.

Derfor skal man også lære at aflive dyr. På sigt vil jeg gerne være veterinærsygeplejerske og arbejde på et dyrehospital med smådyr. Derfor tog jeg også et medicinhåndteringskursus for nylig. Og der skulle vi lære at bruge en boltpistol og stikke dyr. Det gjorde vi dog på døde dyr.

På Agri prøver de så vidt muligt at gøre én klar til den virkelige verden. Det er ikke bare en lille zoologisk have, hvor du går og passer dig selv – nej, du lærer noget, så du er klar til at komme ud i erhvervslivet. Alt sådan noget med at komme til tiden, holde aftaler, passe sine ting… Hvis dyrene har brug for dig efter arbejdstid, så kan du ikke bare tage hjem. Du lærer at tage ansvar. Og lærerne er utrolig hjælpsomme og søde. Du kan altid spørge dem til råds.

 

 

Tilmeld dig en uddannelse

Vi starter næste gang den 12. august

Bliv landmand

Bliv klogere på landbrugsuddannelsen her

Agris elever samles på facebook

Kom med!

Fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!

  1. Struervej