Søg

Om uddannelsen

Uddannelsen til personvognsmekaniker varer maks. 4 år og 6 måneder. Du har også mulighed for at afslutte uddannelsen efter 2 år – så er du uddannet personvognsmontør. En anden mulighed er at tage personvognsmekanikeruddannelsen som en EUX.

Her kan du læse, hvordan uddannelsen normalt forløber. Du kan også se vores brochure om uddannelser på TECHCOLLEGE på vores brochureside eller se mere på ug.dk

Mekanikeruddannelsen starter med et grundforløb

Her lærer du om motorer, bremser, automatik og styretøj, og du vil arbejde på bilernes karrosseri. Klimaanlæg og elektriske systemer får du også grundigt kendskab til. Du bliver undervist i at snakke med kunder og betjene dem, ligesom du lærer at bruge en PC. Du kommer også til at vide noget om arbejdsmiljø og sikkerhed. Og du får undervisning i færdselslære.

Du lærer også om det sikkerhedsmæssige udstyr. Og så får du konkret erfaring med at reparere og vedligeholde de mange dele. Du lærer at finde fejl og reparere og justere motorer, bremser, koblinger og styretøj. Du får kendskab både til benzin- og dieselmotorer og til forskellige bremsesystemer og sikkerhedssystemer.

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplan

På grundforløbet vil du generelt opleve, at undervisningen i høj grad er tilpasset dine forudsætninger, behov, ønsker og interesser. 

Når du har gennemført grundforløbet, kan du gå videre på hovedforløbet, hvis du bl.a. har bestået følgende fag på E-niveau: dansk, engelsk, matematik og fysik.

Som en del af Grundforløb 1 (GF1) tilbydes du undervisning i dansk og engelsk og på Grundforløb 2 (GF2) tilbydes du undervisning i matematik og fysik.

Skal du starte direkte på GF2, anbefaler vi dig, at du har dansk og engelsk på E-niveau inden du starter. Der kan ikke udstedes GF2-uddannelsesbevis, hvis du ikke har opfyldt alle overgangskrav. Kontakt gerne vejlederen hvis du ønsker yderligere oplysninger.

undefined

Hovedforløbet som personvognsmekaniker

Hovedforløbet foregår både på skolen og på et værksted. Langt den største del foregår på værkstedet. For at fortsætte din erhvervsuddannelse med et hovedforløb skal du have en uddannelsesaftale med en godkendt virksomhed. Skolen har en praktikpladskonsulent, som kan hjælpe dig med at finde en praktikplads. Og lykkes det ikke i første omgang, kan du starte i skolepraktik, så du ikke bliver forsinket i din uddannelse bare fordi du ikke kan finde en praktikplads.

På hovedforløbet lærer du om de elektriske systemer og får et grundigt kendskab til de forskellige typer af motorer, bremser, klimaanlæg osv. Du lærer også om det sikkerhedsmæssige udstyr. Og så får du konkret erfaring med at reparere og vedligeholde de mange dele.

Du lærer at finde fejl og reparere og justere motorer, bremser, koblinger og styretøj. Du får kendskab både til benzin- og dieselmotorer og til forskellige bremsesystemer og sikkerhedssystemer.

Nogle elever vælger at tage deres hovedforløb på talentsporet. Her er niveauet højere i de fleste fag. 

Svendeprøve for mekanikere

Uddannelsen til personvognsmekaniker afsluttes med en svendeprøve, som du skal bestå. Svendeprøven er placeret på uddannelsens sidste skoleperiode. Svendeprøven er projektorienteret og består af en teoretisk opgave samt en praktisk prøve. 

Videreuddannelse efter mekanikeruddannelsen

Som personvognsmekaniker kan du videreuddanne dig til fx autoteknolog. Der er flere muligheder, og du kan se en del af dem på ug.dk. Går du med tanker om at videreuddanne dig, så tag en snak med din vejleder eller lærer. De kan fortælle dig mere om dine muligheder. Måske skal du helt fra starten begynde på EUX?

TECHCOLLEGE tilbyder efteruddannelseskurser for uddannede mekanikere.

Se kurserne her.

Tilmeld dig en uddannelse

Du kan nå det endnu! Vi starter næste gang den 12. august

Mekanikerelever i Street Race

To ugers arbejde med at gøre en gammel Volvo klar - og ud og køre ræs

Fordels-uddannelser på TECHCOLLEGE

Udvalgte uddannelser med mange lærepladser - og mange jobs bagefter!

EUX • Håndværk & Gymnasiefag

Én uddannelse. To verdener. Flere muligheder.