Søg

Om uddannelsen

Jeppe til DM i Skills 2016

Jeppe Bangshøj Hermann er i lære hos Strauss Industri A/S og deltog i DM i Skills 2016. 

Industriteknikeruddannelsens forløb

Uddannelsen til industritekniker varer maks. 4 år og 6 måneder. På TECHCOLLEGE udbyder vi specialet maskin, men der findes også andre specialer, som du kan tage på andre skoler. En anden mulighed er at tage uddannelsen som en EUX, hvilket især er en god idé, hvis du gerne vil tage en videregående uddannelse bagefter. Spørg evt. vejlederen, hvis du er nysgerrig.

Industriteknikeruddannelsen består uanset hvad af et grundforløb og et hovedforløb. 

Når du har gennemført grundforløbet, kan du gå videre på hovedforløbethvis du bl.a. har bestået følgende fag: dansk (e-niveau), engelsk (E-niveau), matematik (D-niveau) og fysik (F-niveau). 

Som en del af Grundforløb 1 (GF1) tilbydes du undervisning i dansk og engelsk og på Grundforløb 2 (GF2) tilbydes du undervisning i matematik og fysik. Skal du starte direkte på GF 2, anbefaler vi dig, at du har dansk og engelsk på E-niveau inden opstarten. Der kan ikke udstedes GF 2 uddannelsesbevis, hvis du ikke har opfyldt alle overgangskrav. 

Har du allerede bestået nogle af fagene på tidligere uddannelser, kan du få merit. Vi laver ofte spændende projekter for vores merithold.

Kontakt gerne vejlederen hvis du ønsker yderligere oplysninger.

I løbet af det første halve år skal du finde en virksomhed, som vil tage dig i lære på dit hovedforløb. Det plejer ikke at være noget problem, da der er mange virksomheder, der er interesserede i at få elever fra industriteknikeruddannelsen i Aalborg. Praktikpladskonsulenten skal nok hjælpe dig med at få kontakt til en af dem. Lykkes det ikke, har du mulighed for at komme i skolepraktik i TECHCOLLEGEs praktikcenter. Når du er igennem grundforløbet, vil det meste af din uddannelse foregå i virksomheden - afbrudt af enkelte perioder, hvor du kommer tilbage på skolen og lærer nye færdigheder.

I uddannelsen findes forskellige prøver. En af dem hedder svendeprøven, og når du har bestået den og gennemført al praktikken, modtager du dit svendebrev og er udlært industritekniker.

Så kan du søge job som industritekniker på fx et skibsværft, i autobranchen eller i metalindustrien. Industriteknikere arbejder som regel i større virksomheder i jern- og metalindustrien, men også i anden industri som fx slagteri-, plast- eller produktionsvirksomheder. Man kan arbejde i både produktions-, konstruktions- og kontrolafdelingerne.

Se, hvornår du næste gang kan tilmelde dig industriteknikeruddannelsen.

Vi har lavet en brochure om uddannelser på TECHCOLLEGE. Se den på vores brochureside.

Læs om industriteknikeruddannelsen på ug.dk

Denne uddannelse er en "fordelsuddannelse". Det betyder, at branchen har lovet at oprette praktikpladser til mindst 9 ud af 10 elever i hele 2019. Læs mere om fordelsuddannelser - og se hvilke 13 fordelsuddannelser, vi har på TECHCOLLEGE.

Det lærer du som industriteknikerelev

Som industriteknikerelev lærer du om planlægning og programmering af produktionsforløb på CNC-styrede maskiner og produktionsanlæg (CNC står for 'computer numerical control' og betyder computerstyring af maskiner), og du lærer at lave konstruktions- og produktionsopgaver ved brug af CAD/CAM ('computer aided design' og 'computer aided manufacturing' – altså former for computerstøttet planlægning og produktion). Men du lærer også om opbygning af el-tekniske, væsketryk- og lufttrykbaserede kredsløb, fejlfinding og fejlretning på de forskellige anlæg og om, hvordan man udvikler nye maskiner og produkter. Uddannelsen dækker også de håndværksmæssige fag som fx fræsning og svejsning.

Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på industriteknikeruddannelsen:

  • Teknisk innovation
  • CNC-teknik
  • CAD-teknik
  • CAD/CAM
  • Konventionel bearbejdning
  • Måleteknik

Se mere om uddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplan

Videreuddannelse efter industriteknikeruddannelsen

Du kan fx videreuddanne dig til maskinmester. Går du allerede nu med tanker om måske at videreuddanne dig, bør du overveje at tage EUX-versionen af industritekniker. Tag også en snak med din vejleder eller en af vores lærere. De kan fortælle dig mere om dine muligheder. Du kan også selv søge på ug.dk

TECHCOLLEGE tilbyder efteruddannelseskurser for dig, der er færdiguddannet industritekniker.

Se kurserne her.

 

 

Tilmeld dig en uddannelse

Du kan nå det endnu! Vi starter næste gang den 12. august

ML-Prisen 2017 til to fra TECHCOLLEGE

Joakim og Lærke modtog den prestigefyldte ML-Pris

Industritekniker i Vietnam

Jeppe tog noget af sin praktik i Vietnam - og fik god hjælp af skolen

Bliv en bedre svejser, fræser, drejer og...

Efteruddan dig på Metal