Mediegrafiker

 
 • Grundforløb 2 til mediegrafiker starter én gang om året. Næste startdato er 19. januar 2024 med ansøgningsfrist i november 2023. Nærmere dato følger her på siden.

Som mediegrafiker arbejder du kreativt med reklamer, film, tryksager og digitale medieproduktioner. Du arbejder fx på et reklamebureau, webbureau, trykkeri, en redaktion eller med in-house marketing, der producerer forskellige typer af grafisk kommunikation. Næsten alt dit arbejde foregår på en computer, så du skal have det fint med at arbejde indendørs i et kontormiljø dagen lang.

Start på mediegrafikeruddannelsen

Varighed:
Maks. 4½ år.

Sted: 
Øster Uttrup Vej 1, 9000 Aalborg. 

Det lærer du på mediegrafikeruddannelsen

På mediegrafikeruddannelsen skal du lære, hvordan man skaber et design eller layout, så det fungerer optimalt efter hensigten – fx at det tiltaler en bestemt målgruppe, fordi det skal sælge et bestemt produkt. Der er mange grundregler om fx typografi og farver, som du vil lære at kende, mens du øver dig i at bruge Adobe InDesign, Photoshop, Illustrator og andre avancerede programmer. Målet er, at du kan producere både trykt og digital kommunikation (dvs. fx avisannoncer, magasiner og posters, som trykkes – samt webbannere og app-designs, som bruges online), og at du kan tilrettelægge hele den proces, der knytter sig dertil.

Her kan du se eksempler på emner, som man arbejder med på mediegrafiker-uddannelsen:

 • Informationsteknologi
 • Grafisk design
 • Dansk
 • Samfundsfag
 • Trykt kommunikation og typografi
 • Digital kommunikation til hjemmesider og sociale medier
 • Motion graphics og video
 • Interaktionsdesign
 • Designprocesser
 • Grafik og billeder
 • Grafisk workflow
 • Emballagedesign

Se mere om mediegrafikeruddannelsens indhold i vores lokale undervisningsplaner.

Hvis det er mere end et halvt år siden, du gik ud af folkeskolen, kan du starte på grundforløb 2 (GF2). Vi starter som udgangspunkt nye GF2-hold op på mediegrafikeruddannelsen en gang om året.

FGU-elever lavede Ludo-spil

32 elever fra FGU var i sidste uge i brobygning på TECHCOLLEGE, hvor de med opgaven at designe og kreere deres eget Ludo-spil fik mulighed for at stifte bekendtskab med mediegrafiker- og grafisk tekniker-fagene.

   

Hvordan du får en kvoteplads

Efter ansøgningsfristen i november inviteres alle ansøgere til en camp-dag eller -aften. Vi kalder det også optagelsesdag. Denne dag består primært af en samtale og nogle øvelser. Du må gerne forberede dig til samtalen ved at medbringe noget du har produceret – vis os noget, du er stolt af. 

Optagelsesdagen bliver mandag den 28. november kl. 16. Har du søgt ind på uddannelsen senest den 20. november, får du nærmere besked vedrørende dagen i e-boks. Det er vigtigt, at du reserverer dagen, så du kan komme.

Øvelserne, du skal igennem, tester dine skriftlige kompetencer, din kreativitet og din evne til at samarbejde med andre. På campen vil du også deltage i en farveblindhedstest. 

Efter campen udvælger lærerne fra mediegrafikeruddannelsen de elever, som får tilbudt en kvoteplads og sender brev til alle ansøgere i e-boks. Skolen opretter en venteliste, så vi kan tilbyde en plads, hvis nogen springer fra inden for de første 14 dage.

Skoleoplæring

Kan du ikke finde en læreplads som mediegrafiker, kan du fortsætte din uddannelse i TECHCOLLEGEs skoleoplæringscenter.

Videreuddannelse som mediegrafiker

Som mediegrafiker kan du videreuddanne dig til fx multimediedesigner. 

Kontakt

Sidder du med spørgsmål til mediegrafiker-uddannelsen, kan du tage fat i os.
Maria Louise Væver
Uddannelses- og erhvervsvejleder
Majbritt Skovgaard Laursen
Virksomhedskonsulent
Cecilie Kastrup Christensen
uddannelsessekretær
Hanne Hedegaard
Uddannelsessekretær
Trine Juul Andersen
Kontorassistent

Lærere på mediegrafiker

Anders Portefée Nørgaard
Faglærer
Jesper Jan Holm Kristensen
Faglærer
Julie Moes Drevsholt
Faglærer
Thomas Bjerregaard Kristensen
Faglærer

TECHCOLLEGE hev tre guldmedaljer med hjem fra DM i Skills 2023

Guld kommer endnu en gang med hjem til Aalborg efter DM i Skills. I 2023-udgaven blev det til tre førstepladser, og alle deltagere kæmpede en brav og flot kamp om at blive landets bedste til deres fag.

Ledelsen

Rasmus Nygaard
Uddannelsesleder
Book et online møde med vejlederen

Få en personlig snak med Maria i en halv time.

Book et online møde her